برنامه ریزی برای افزایش صادرات نفت به اندونزی

خبرگزاری شبستان:اندونزی بزرگترین قدرت اقتصادی جنوب شرقی آسیا است و قرار است قرارداد نفتی کوتاه مدت به منظور خرید روزانه ۱۲۰ هزار بشکه نفت از کشورمان با مقامات وزارت نفت انجام شود.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: اندونزی بزرگترین قدرت اقتصادی جنوب شرقی آسیا است. بنابر آمار سال ۲۰۰۵ تولید ناخالص داخلی اندونزی ۲۸۷ میلیارد دلار بوده‌است که سهم سرانه هر فرد ۴۴۵۸ دلار است. سهم صنعت ۴۰٫۷ درصد که بیشتر به فرآوری محصولات کشاورزی و معدنی مشغول است و سهم بخش کشاورزی ۱۴ درصد می‌باشد و محصول اصلی اش برنج است. با این حال بیشترین شاغلان در بخش کشاورزی مشغول به کار هستند. ۴۱ میلیون و هشتصد هزار نفر از نیروی کار در بخش کشاورزی شاغلند؛ که کشاورزانی هستند که حرفه‌ای نیستند و در سطح کلان تولید نمی‌کنند. اما هم کشاورزان بزرگ و هم روستاییان مقدار زیادی لاستیک، چای، قهوه، تنباکو و ادویه تولید و صادر می‌کنند. از دوران استعمار هلند زیرساخت مناسب آبیاری در کشاورزی برای اندونزی به جا مانده است.

 

بنابراین گزارش، بیشترین صادرات اندونزی به کشورهای آمریکا و ژاپن و چین و سنگاپور می‌باشد. اندونزی از لحاظ معدنی کشوری غنی می‌باشد و معادن نفت، گاز طبیعی، قلع، نیکل، زغال سنگ، بوکسیت و مس در این کشور موجود است اما به علت نسبت بیشتر جمعیت به ثروت جمعیت مردم فقیر زیاد است. صنعت معدنکاری سهمی ۱۲ درصدی در تولید ناخالص داخلی اندونزی دارد. یکی دیگر از منابع کسب درآمد برای اندونزی صنعت گردشگری است. تولید نفت در اندونزی بسیار کم است و این میزان تنها برای تأمین نیازهای داخلی این کشور صرف می‌شود ولی با این حال اندونزی بزرگترین تولیدکننده نفت در کشورهای جنوب شرقی آسیا به‌شمار می‌آید. اندونزی به دلیل فرسودگی چاه‌های نفت و کمبود تولید نفت در این کشور در ماه مه ۲۰۰۸ از سازمان اوپک خارج شد.

 

این گزارش می افزاید: اندونزی روابط و مناسبات تجاری و اقتصادی مناسبی با ایران داشته اما این روابط در پاره ای از زمان دچار افت شده بود. ابتدای سال جاری رییس جمهور اندونزی به کشورمان سفری داشت و در این سفر دیداری نیز با رییس جمهور کشورمان انجام شد. در حاشیه این دیدار روسای جمهور دو کشور بر افزايش هر چه بيشتر مناسبات اقتصادی تاکید کردند و رییس جمهور کشورمان از آمادگی بخش خصوصي ايران برای حضور فعال در اندونزی خبر داده بود. همچنین رئیس مجلس شورای اسلامی کشورمان نیز آذر ماه سال جاری دیداری با رئیس گروه همکاری های دو جانبه مجلس اندونزی داشت و در این دیدار علی لاریجانی، رییس مجلس شورای اسلامی گفته بود که گسترش روابط تجاری باید طرح مهم هر دو کشور باشد و در این زمینه تسهیل امور بانکی اولویت دارد. در همین راستا وزیر انرژی اندونزی به ایران سفری دارد تا برای انعقاد قرارداد نفتی کوتاه مدت به منظور خرید روزانه 120 هزار بشکه نفت از کشورمان با مقامات وزارت نفت وارد مذاکره شود.

 

بنابراین گزارش، ایرنا در این رابطه به نقل از تارنمای روزنامه جاکارتا گلوب نوشته است: "این نفت برای یک پالایشگاه در جاوه مرکزی اندونزی مورد استفاده قرار می گیرد. ویدهیاوان پراویراتماجا، نماینده اندونزی در اوپک به خبرنگاران گفته بود که قیمت نفت خام ایران بسیار ارزان تر است اما فقط می تواند با پالایشگاه سیلاکاپ همخوانی داشته باشد. پرتامینا شرکت دولتی نفت و گاز اندونزی نیز تمایل دارد در پنج بلوک نفت و گاز ایران سرمایه گذاری کند و مذاکرات دو طرف هفته آینده در تهران برگزار می شود."

 

یادآور می شود: مقام های بلندپایه وزارت نفت جمهوری اسلامی ایران و وزارت انرژی و منابع معدنی اندونزی هفته گذشته برای توسعه همکاری های دوجانبه در دوران پساتحریم، یادداشت تفاهم همکاری امضا کردند. یادداشت تفاهم همکاری تهران – جاکارتا در حوزه انرژی در حضور سودیرمان سعید، وزیر انرژی و منابع معدنی اندونزی و ولی الله محمدی نصرآبادی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در جاکارتا به امضای مرضیه ریاحی، مدیر کل آسیا و اقیانوسیه معاونت امور بین الملل وزارت نفت کشورمان و ویراتماجا پوجا، مدیرکل نفت و گاز وزارت انرژی اندونزی رسید. اندونزی در حال حاضر حدود 817 هزار بشکه نفت در روز تولید می کند و نیازمند واردات همین میزان نفت است. تولید نفت این کشور در سال 2010 میلادی حدود 942 هزار بشکه در روز بود. پیش بینی تولید برای سال جاری 835 هزار بشکه بوده که تا سال 2020 میلادی تنها به 550 هزار بشکه می رسد.

کد خبر 529881

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha