تولید نفت ایران به بالاترین حد از جولای ۲۰۱۲ رسید/ آلمان بر سر دوراهی ایران و عربستان

خبرگزاری شبستان:تولید نفت ایران به بالاترین حد از جولای ۲۰۱۲ رسید، آمانو:‌ دفتر راستی‌آزمایی پادمان‌های ایران تأسیس شد، تفاهمنامه گازی ایران و اندونزی، آلمان بر سر دوراهی ایران و عربستان از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاریها بود.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: تولید نفت ایران به بالاترین حد از جولای 2012 رسید، آمانو: هیچ نشانه‌ای از انحراف مواد هسته‌ای اعلام شده ایران وجود ندارد، تفاهمنامه گازی ایران و اندونزی، آلمان بر سر دوراهی ایران و عربستان از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود. مشروح این اخبار را در گزارش زیر بخوانید:

فارس:

تولید نفت ایران به بالاترین حد از جولای 2012 رسید

پایگاه خبری بلومبرگ با اشاره به رفع تحریم فروش نفت ایران، نوشته است که میزان تولید نفت خام ایران در ماه فوریه به بالاترین حد در 4 سال گذشته رسید.

بر اساس توافقی که 23 تیر ماه امسال بین ایران و گروه موسوم به 1+5 به دست آمد، تحریم‌های مرتبط با برنامه هسته‌ای، از جمله محدودیت فروش نفت ایران، رفع شد.

بلومبرگ با بیان اینکه تهران تلاش می‌کند سهم از دست رفته خود در بازار جهانی نفت را بازپس گیرد، نوشته است که ایران امیدوار است که سطح تولید روزانه نفت خود را به 3.6 میلیون بشکه در روز، یعنی میزان تولید روزانه سال 2011، بازگرداند.

اعمال تحریم‌های بین‌المللی علیه بخش نفت ایران موجب شد تا میزان تولید نفت خام در این کشور به حدود 2.8 میلیون بشکه در روز تنزل پیدا کند.

این پایگاه با استناد به آمارهایی که خود جمع‌آوری کرده، نوشته است که در ماه فوریه (ماه گذشته میلادی) با رفع تحریم‌های نفتی، میزان تولید روزانه نفت خام ایران به 3 میلیون بشکه رسید، که این رقم بالاترین میزان تولید از جولای سال 2012 است.

همزمان روزنامه نیویورک تایمز هم با اشاره به تحویل اولین محموله نفت خام ایران به اروپا پس از رفع تحریم‌ها، نوشته است که ایران تلاش می‌کند تا حد امکان میزان تولید و صادرات نفت خام خود را افزایش دهد، به خصوص با توجه به افت شدید قیمت نفت که در برهه‌ای به پائین‌ترین قیمت از سال 2003 رسید.

نیویورک تایمز با بیان اینکه قیمت نفت در هفته گذشته شاهد افزایش بوده و بالای 35 دلار معامله در هر بشکه معامله شده، نوشته است که برخی کارشناسان معتقدند که قیمت نفت می‌تواند تا بشکه‌ای 50 دلار نیز افزایش یابد، هرچند که مشخص نیست که این افزایش موقتی است یا جزئی از یک رویه پایدار افزایش قیمت خواهد بود.

شبکه سی‌ان‌بی‌سی نیز به نقل از کارشناس بانک سرمایه‌گذاری «آر بی سی کپیتال مارکتس» کانادا نوشته است که روند بازار دیگر در وضعیت نزولی قرار ندارد و ممکن است که قیمت نفت ظرف چند به 50 دلار در هر بشکه افزایش یابد.

«هلیما کرافت» رئیس دارایی‌های جهانی کپیتال مارکتس به سی‌ان‌بی‌سی گفت: «اکنون همه به بازیابی قیمت به 50 دلار می‌اندیشند.»

به گفته او، زمزمه‌ها در مورد ثابت ماندن سقف تولید نفت اوپک، از جمله دلایل اثرگذار در روند بازار است.

روز دوشنبه قیمت نفت برنت برای مدت کوتاهی از 41 دلار در هر بشکه نیز فراتر رفت و بعدا روی قیمت 40.84 دلار تثبیت شد. قیمت هر بشگه نفت خام وست تگزاس اینترمیدی‌ایت هم با افزایش بیش از 5 درصدی به 37.90 دلار رسید.

هفته گذشته هم «مایک ویتنر» رئیس بخش تحقیقات دارایی‌های موسسه «سوسایت جنریل» به سی‌ان‌بی‌سی گفته بود که قیمت نفت ابتدا تا 40 دلار بالا رفته و احتمالا تا پایان سال جاری میلادی به 50 دلار در هر بشکه برسد.

به گفته کرافت، وضعیت روانی مثبت ایجاد شده در بازار ناشی از آن است که اعضای اوپک دریافته‌اند که نفت ارزان‌تر از 50 دلار، می‌تواند به کاهش رتبه اعتباری اقتصاد آن‌ها منجر شود.

این در حالی است که ایران اعلام کرده که حاضر به کاهش تولید و صادرات نفت خود نیست. کرافت می‌گوید ایران تنها کشوری است که کاهش بهای نفت برایش مایه نگرانی نیست.

وی می‌گوید: «تصور می‌کنم تنها کشور اوپک که در سال جدید وضعیت بهتری از سال قبل خواهد داشت، ایران است. ایران به واسطه رفع تحریم‌ها، امسال شاهد رشد اقتصادی 5درصدی خواهد بود. آن‌ها تنها کسانی هستند که می‌توانند بگویند "برای قیمت پائین اهمیت چندانی ندارد."»

به گفته کرافت، انتظار می‌رود در سال جاری میلادی، میزان تولید نفت روزانه آمریکا هم 600 هزار بشکه کاهش پیدا کند.

وی گفت: «تنها جایی که احتمالا شاهد افزایش خواهیم بود، ایران است. به همین جهت تقریبا با اطمینان می‌توان گفت که تا پایان سال به 50 دلار خواهیم رسید.»

واشنگتن: برجام دسترسی بی‌سابقه اطلاعاتی برای «ما» ایجاد کرد

«جان کربی» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا امشب در خصوص مسائل مربوط به انتخابات ایران و رابطه تهران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی سخن گفت.

جان کربی ابتدا در برابر سوال چندباره خبرنگار آسوشیتدپرس قرار گرفت که بر اساس روال دو هفته اخیر، واکنش آمریکا به نتایج انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری ایران را جویا بود.

کربی پاسخ داد: «مهم است که در این خصوص ابتدا دولت ایران اظهار نظر کند و پس از آن، ما نظر خود را خواهیم گفت؛ ایران هنوز نظر رسمی در خصوص نتیجه انتخابات اعلام نکرده است.»

یکی از خبرنگاران به سخنگو یادآور شد که امروز «حسن روحانی» رئیس‌جمهور ایران در خصوص انتخابات سخن گفته؛ کربی سخنان انتخاباتی روحانی در جمع مردم یزد را اینگونه ارزیابی کرد: «می‌دانیم که روحانی در جمع مردم، سخنرانی کرده ولی دولت ایران هنوز بیانیه رسمی در خصوص نتایج انتخابات صادر نکرده است.»

خبرنگار آسوشیتدپرس سوال ایرانی دوم را هم پرسید و با ادعای اینکه در گزارش‌گیری‌های اخیر از فعالیت‌های هسته‌ای ایران، شفافیت سابق دیده نمی‌شود، علت را از سخنگو جویا شد.

جان کربی پاسخ داد: «در روش گزارش‌دهی از فعالیت‌های ایران تغییری ایجاد نشده، هنوز هم بازرسی‌های شدید و دسترسی بی‌سابقه به اطلاعات ایران برای ما موجود است.»

نخست‌وزیر کانادا:‌ آشتی با تهران را گام به گام ارزیابی خواهیم کرد

«جاستین ترودو» نخست‌وزیر کانادا که از زمان روی کار آمدن، موضعی متفاوت از دولت قبل در قبال سیاست خارجه گرفته، امروز نظرش را در خصوص نحوه تعامل با رژیم صهیونیستی و ازسرگیری روابط با ایران، بیان کرد.

بر اساس گزارش هافینگتون‌پست، ترودو که در مصاحبه‌ای توئیتری با مردم گفت‌وگو می‌کرد، ابتدا با مردی به نام «پُل دارتسون» روبرو شد که گفت «من در خاورمیانه زندگی کرده‌ام و از نزدیک دیده‌ام که اسرائیل مانع صلح است. شما می گویید که در صدد تغییر روند موجود در سیاست خارجی هستید ولی هنوز هم کانادا در همه ابعاد از اسرائیل حمایت می‌کند.»

نخست‌وزیر پاسخ داد: «خوب ما به جای این کار، سعی می کنیم پیغام درست را به آنها برسانیم و باید با اسرائیل در تعامل باشیم؛ در خصوص نگرانی‌هایمان با آنها مباحثه داریم.»

جاستین ترودو در خصوص ارتباط با ایران هم سخن گفت؛ ارتباطی که چندین سال است زیر سایه قطع روابط سیاسی و اخراج دیپلمات‌های ایرانی رفته است؛ ترودو گفت: «ما هر گامی را که در مسیر آشتی با ایران برداریم، سبک و سنگین خواهیم کرد.»

آمریکا شرکت چینی متهم به معامله با مخابرات ایران را هدف تحریم قرار داد

دولت آمریکا روز دوشنبه شرکت چینی «زد.تی‌.‌ای» و سه شرکت دیگر را به بهانه داشتن طرح‌هایی ادعایی برای بازصادرات برخی کالاها به ایران، هدف تحریم قرار داد.

وزارت بازرگانی آمریکا در اطلاعیه‌ای عمومی با اشاره به برخی از اسناد ادعایی شرکت ZTE، این شرکت سازنده تجهیزات ارتباطی را به داشتن برنامه‌هایی برای استفاده از شرکت‌های غیرتجاری برای پیشبرد اهدافش متهم کرده است.

محدودیت‌هایی که واشنگتن علیه شرکت چینی در نظر گرفته خرید اجناس آمریکایی از سوی این شرکت را دشوار می‌کند، چراکه از این پس تحویل هر قطعه ساخت آمریکا به این شرکت، باید با مجوز دولت آمریکا انجام شود.

حق تجدیدنظر خواهی برای شرکت چینی محفوظ است و وزارت بازرگانی در اطلاعیه روز دوشنبه گفته ZTE می‌تواند از روز سه‌شنبه اعتراضش را اعلام کند.

در سال 2012 خبرگزاری رویترز در گزارشی مدعی شد که این شرکت با امضای قراردادی چندمیلیون دلاری برای تحویل سخت‌افزارها و نرم‌افزارهای آمریکایی به شرکت مخابرات ایران، تحریم‌های واشنگتن علیه تهران را نقض کرده است.

شرکت‌های آمریکایی از جمله مایکروسافت، آی.بی.ام، اوراکل و دل که گفته می‌شود اقلام آن‌ها در این قرارداد موجود بوده، همگی از قرارداد زد.تی.ای با ایران اظهار بی‌اطلاعی کرده‌اند.

آمریکا از مدت‌ها پیش فروش تجهیزات در زمینه فناوری به ایران را ممنوع اعلام کرده است. به نوشته رویترز، واشنگتن معتقد است که زد.تی.ای برای دور زدن تحریم‌ها از شرکت‌های صوری استفاده کرده است.

رویترز هرچند نوشته است که هنوز میزان اثرگذاری تحریم‌های آمریکا بر فعالیت‌های آینده این شرکت چینی مشخص نیست، اما به نقل از زد.تی.ای نوشته است که این شرکت استفاده زیادی از قطعات آمریکایی دارد.

علاوه بر زد.تی.ای، محدودیت‌های مد نظر آمریکا بر دو شرکت چینی وابسته به این شرکت، به نام‌های تلکامیونیکیشن و بیجینگ 8-استار و یک شرکت ایرانی به نام زد.تی.ای پرشین هم اعمال خواهد شد.

آمانو: هیچ نشانه‌ای از انحراف مواد هسته‌ای اعلام شده ایران وجود ندارد/اجرای برجام تازه آغاز شده است

یوکیا آمانو مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی روز دوشنبه پس از نشست شورای حکام آژانس در میان خبرنگاران حاضر شد.

وی در این نشست به قرائت مجدد بیانیه خود در افتتاحیه نشست شورای حکام پرداخت و بار دیگر گفت که نشانه‌ای از انحراف مواد هسته‌ای اعلام شده ایران وجود ندارد.

آمانو در مورد ایران گفت: «آژانس هیچ نشانه‌ای از انحراف مواد اعلام‌شده ایران از فعالیت‌های هسته‌ای صلح‌آمیز در این کشور نیافته است. پروتکل الحاقی ایران به صورت داوطلبانه از روز 16 ژانویه 2016 اجرایی شده است.»

مدیر کل آژانس افزود: «هم شورای حکام و هم شورای امنیت از آژانس خواستند که اقدامات راستی‌آزمایی و نظارت بر تعهدات مرتبط با هسته‌ای ایران ذیل برنامه جامع اقدام مشترک را انجام داده و در این رابطه به شورای حکام و به موازات آن به شورای امنیت گزارش دهد.»

وی ادامه داد: «اجرای برجام تازه آغاز شده است. ایران باید تعهداتش ذیل برجام را برای سال‌های آینده نیز انجام دهد و آژانمس باید به راستی‌آزمایی، نظارت و گزارش‌دهی در مورد اجرای آن بپردازد. من به گزارش‌دهی به نحوی بی‌طرفانه و واقعی، از جمله در مورد جزئیاتی که آژانس آن‌ها را برای اجرای مسئولیتش ذیل قطعنامه 2231 شورای امنیت و قطعنامه دسامبر 2015 شورای حکام ضروری می‌داند، ادامه می‌دهم.»

آمانو گفت: «من در تاریخ 1 مارس، دفتر جدید راستی‌آزمایی پادمان‌ها در ایران را در اداره پادمان‌ها راه اندازی کردم.»

او در ادامه به سوالات خبرنگاران حاضر در نشست خبری پاسخ داد. او در پاسخ به این سوال که آیا از زمان اجرای پروتکل الحاقی نشانه‌ای انحراف مواد هسته‌ای ایران شناسایی شده یا نه، گفت بر اساس قواعد پروتکل الحاقی، کشورها باید هر 180 روز گزارشی از عملکرد خود به آژانس ارائه دهند. وی افزود: «بعد از دریافت این گزارش، آژانس آن را بررسی می‌کند و سوالات احتمالی را با کشور در میان می‌گذارد. الان تنها یک ماه از اجرای پروتکل الحاقی می‌گذرد و به همین جهت هنوز برای صحبت در این رابطه زود است.»

وی در پاسخ به این سوال که آیا دیگر محدودیتی برای مشارکت ایران در پروژه‌های تحقیقاتی و آموزشی آژانس وجود ندارد، گفت: «همانطور که در بیانیه‌ام نیز گفتم، کارشناسان ایرانی به نشست‌های آژانس دعوت هستند و دیگر هیچ محدودیتی برای مشارکت آن‌ها در این نشست‌های آموزشی وجود ندارد.»

در ادامه یکی خبرنگاران در مورد گزارش اخیر آمانو که در آن عنوان شده بود که میزان ذخایر آب سنگین ایران برای دوره‌ای کوتاه از حد مجاز فراتر رفته، سوال کرد و گفت آیا این نقض برجام است یا نه، که آمانو گفت: «این نقش آژانس نیست، بلکه نقش اعضای برجام است که در این مورد صحبت کنند. وظیفه ما ارائه گزارش‌های بی‌طرفانه و مبتنی بر مستندات است که در آن‌ها جزئیاتی که به نظر آژانس ضروری می‌رسد، قید شده باشد.»

او توضیح داد: «من به کشورهای عضو گزارش کردم که ذخایر آب سنگین ایران از حد 130 تن بالاتر رفت و به 139 تن رسید، اما این را هم گزارش دادم که ایران سپس 20 تن از آب سنگین خود را خارج کرده و حالا میزان ذخایر آب سنگین ایران بسیار کمتر از حد مجاز است.»

مهر:

تفاهمنامه گازی ایران و اندونزی

نماینده اندونزی در «اوپک» روز دوشنبه گفت قرارداد قریب الوقوعی برای واردات گاز تقطیر شده و مایع از ایران منعقد خواهیم کرد. این قرارداد شامل نفت خام نیست.

هیئتی از مقامات نفتی اندونزی آخر این هفته به منظور مذاکره درباره تعدادی قرارداد انرژی به ایران سفر خواهند کرد. امیدواری‌هایی برای نهایی کردن توافق کوتاه مدت به منظور واردات ۱۲۰هزار بشکه نفت خام در روز از ایران برای پالایشگاهی در مرکز جاوا وجود دارد.

نماینده اندونزی در اوپک افزود: تفاهمنامه واردات نفت خام از ایران در زمان حال نامحتمل است، چرا که اقتصادهای بزرگ جنوب آسیا نیازمند نفت خام شیرین برای پالایشگاه های خود هستند. این در حالیست که نفت خام ایران ترش است.

وی تصریح کرد: تقاضاهای محدودی برای نفت خام داریم. اندونزی روزانه ۴۰۰ هزار بشکه نفت خام وارد می کند که ۱۲۵هزار بشکه از آن نفت ترشی است که از عربستان سعودی خریداری می شود.

درخواست ترکیه از ایران برای میانجیگری میان آنکارا-مسکو

روزنامه الرای کویت به نقل از منابع آگاه اعلام کرد که ترکیه از ایران خواسته است که برای پایان حالت تنش میان روسیه و ترکیه که به دنبال ساقط شدن سوخو۲۴ از سوی ترکیه در دسامبر گذشته رخ داده است میانجیگری کند.

این منابع اعلام کردند: سفر احمد داوود اوغلو نخست وزیر ترکیه به تهران درباره پرونده های متعددی که مهمترین آن اقتصادی و امنیت خاورمیانه بود به شمار می رود به ویژه که طرفین در زمینه پرونده سوریه اختلاف زیاد دارند اما ایران می توان نقش مثبت در نزدیک کردن دیدگاه های روسیه و ترکیه ایفا کند و ترکیه نیز می تواند در ترمیم روابط سعودی و ایران نقش آفرینی کنند.

منابع مذکور بیان کردند: ترکیه مایل به رابطه اقتصادی با ایران است که همان گونه که میهمان ترک اعلام کرده است مایل است که این رقم به ۳۰ میلیارد در سال برسد این در حالی است که در سالهای اخیر این رقم به ۹.۷ میلیارد کاهش پیدا کرده بود.

به گفته این منابع همچنین ترکیه به ایران برای ترمیم روابط با عراق پس از بحرانی شدن روابط بغداد با آنکارا به دنبال عدم عقب نشینی نظامیان ترکیه از شهری در استان نینوا عراق نیاز دارد.

این منابع اعلام کردند: ایران و ترکیه منافع مشترک اقتصادی و سیاسی زیادی دارند.

الرای گزارش داد: میخائل بوگدانف معاون وزیر خارجه روسیه و فرستاده ولادیمیر پوتین به هنگام حضور نخست وزیر ترکیه وارد تهران شده بود. آنکارا به دنبال کاستن از تنش موجود با مسکو به ویژه پس از اقدامات اتخاذ شده از سوی روسیه علیه ترکیه و وارد شدن خساراتی به اقتصاد ترکیه است.

آلمان بر سر دوراهی ایران و عربستان/نفع ژرمن‌ها از بهبود مناسبات

روزنامه هندلز بلات در یادداشتی آورده است: شرکت های آلمانی برای تجارت و همکاری های اقتصادی با ایران و عربستان با انتظارات غیر منتظره ای روبرو شده اند.

این روزنامه با اشاره به لغو تحریم های اقتصادی علیه ایران پس از اجرایی شدن توافق هسته ای از آمادگی آلمان برای کمک به تامین نیازهای فعلی ایران در حوزه ماشین آلات مانند کامیون، اتومبیل و همچنین در بخش انرژی مانند نیروگاه های برق، تکنولوژی های مورد استفاده در امور پزشکی و کالاهای مصرفی خبر داده است.

براساس اعلام اتاق بازرگانی آلمان ارزش مالی این همکاری های اقتصادی حدود ۱۱ میلیارد دلار تخمین زده شده است.

در بخش دیگری از این مطلب با اشاره به اینکه عربستان نیز از زمینه های لازم برای همکاری های اقتصادی با آلمان برخوردار است این سوال به ذهن خطور می کند که برلین در این عرصه تهران را انتخاب می کند یا دست روی عربستان می گذارد.

این در حالی است که به تازگی برخی مقامات آلمانی به منظور میانجیگری میان تهران- ریاض راهی عربستان شده اند.

بی شک در این میان بهبود مناسبات ایران و عربستان برای ژرمن ها منافعی در بردارد.

این روزنامه آلمانی با اشاره به فرصت هایی مشابه در مورد داد و ستد با عربستان و  رفت و آمدهایی که به تازگی میان تهران - برلین و برلین - ریاض انجام گرفته نتیجه گیری می کند که دو  طرف مصمم هستند با روشن ساختن سیاست های اجرایی خود بر مشکلات جاری غلبه کنند و  راه را برای گسترش مناسبات تجاری دوجانبه هموار کنند.

یونان خواهان تعمیق مناسبات با ایران است

«کاستاس دوزیناس» رئیس کمیسیون سیاست خارجی پارلمان یونان شب گذشته در دیدار با «مجید مطلبی شبستری» سفیر ایران در این کشور با بیان این مطلب افزود: آتن و تهران می توانند علاوه بر همکاری های سیاسی در زمینه های فرهنگی و انرژی نیز همکاری های لازم را داشته باشند.

رئیس کمیسیون سیاست دفاعی و خارجی پارلمان یونان همچنین با اشاره به اهمیت استراتژیک ایران در منطقه از ایران خواست در حل و فصل مسئله سوریه و تحقق یک راه صلح آمیز و دیپلماتیک نقش آفرینی کند.

این در حالی است که به تازگی «الکسیس سیپراس» نخست وزیر یونان در راس هیات بلندپایه سیاسی و اقتصادی به ایران سفر کرده و با مقامات ایران دیدار و گفتگو کرد.

اهمیت سفر هیئت ترکیه به ایران/ عقب نماندن از اروپایی‌ها

روزنامه آلمانی زوددویچه سایتونگ در شماره امروز خود در یادداشتی آورده است: سفر «احمد داووداوغلو» نخست وزیر ترکیه به همراه هیئتی بلندپایه به ایران بازتاب گسترده ای در سطح رسانه های بین المللی داشت تا آنجایی که برخی از آن به عنوان رقابت برای ربودن گوی سبقت از اروپایی ها درخصوص گسترش و تعمیق مناسبات با ایران نام بردند.

در ادامه این مطلب آمده است که اگر چه ایران در راه مناسبات با ترکیه مانعی نمی بیند و خواستار روابط دو کشور هستند، اما برخی اختلاف نظرها میان آنها به چشم می خورد، از جمله درخصوص بحران سوریه. تهران و آنکارا بدون کتمان درباره پاره ای اختلاف ها مانند اوضاع خاورمیانه و سوریه معتقدند که اختلاف نظرهای سیاسی نباید مانع روابط خوب اقتصادی و رشد آن شود.

حجم مبادلات اقتصادی ایران و ترکیه تا سه سال قبل، بیش از ۵۰۰ میلیون دلار بود در آن زمان دو طرف قرار گذاشتند سطح این روابط به ۳۰ میلیارد دلار برسد.

زوددویچه سایتونگ در ادامه یادداشت خود آورده است: آنکارا در حال حاضر با توجه به اجرایی شدن توافق هسته ای ایران خود را در قبال مسابقه کشورهای اروپایی برای تقویت مناسبات سیاسی و اقتصادی از قافله عقب مانده و در حاشیه می داند. به همین رو در تلاش است تا برگزاری دیدارها و برنامه ریزی سفرهای دوجانبه به جبران آن دست بزند.

این روزنامه می افزاید: اردوغان در شرایط آشفته امروز ترکیه که با مشکلات گوناگون داخلی و خارجی روبرو شده است، در فشار بخش خصوصی برای تجدید روابط بهتر با ایران و گشایش فضای روابط اقتصادی با همسایه خود ایران قرار گرفته است. صادرات نفت و گاز ایران به ترکیه برای هر دو کشور اهمیت ویژه دارد.

آنچه ترکیه در خلال این سالها متوجه شده این است که در حال از دست دادن بازار ایران است و حوادثی که در خاورمیانه به وجود آمده، چندان برای ترکیه مقرون به صرفه نیست.

ابراز تمایل نخست وزیر ژاپن برای سفر به ایران

«شینزو آبه» نخست وزیر ژاپن، به دولت ایران اطلاع داده علاقه‌مند است در ماه اوت دیداری از تهران داشته باشد. در صورت انجام این دیدار، نخستین بار طی چهار دهه گذشته است که نخست‌وزیر ژاپن به ایران سفر می‌کند.

نیکی که صاحب پرتیراژترین روزنامه اقتصادی جهان است، اعلام کرد شینزو آبه قصد دارد این سفر احتمالی را در ماه اوت، تقریبا همزمان با دیداری که قرار است از کنیا داشته باشد، انجام دهد.

این موسسه رسانه‌ای ژاپنی می‌گوید دیدار احتمالی آبه از تهران، در زمان سفر او به کنیا که قرار است ۲۷ تا ۲۸ ماه اوت انجام شود، صورت می‌گیرد. در آن زمان هیئتی اقتصادی از مقام‌های ارشد بخش‌های خودروسازی، تجارت و انرژی او را همراهی خواهند کرد.

احتمال دارد نخست‌ وزیر ژاپن در همان زمان از عربستان سعودی نیز دیدار کند. عربستان نزدیک ۳۰ درصد نفت ژاپن را تامین می‌کند. به گفته «نیکی» با وجود اهمیت ایران به عنوان یک منبع انرژی متفاوت برای ژاپن، توکیو باید توازن را در دیپلماسی برقرار کرده و بدون آنکه طرف کسی را بگیرد، با هر دو کشور روابط خوبی داشته باشد.

آخرین باری که رئیس هیئت وزیران ژاپن از ایران دیدار کرد به سال ۱۹۷۸ و دیدار «تاکه‌او فوکودا» باز می‌گردد. از زمانی که روابط ایران و آمریکا قطع شد، دیدارهای میان‌دولتی از سوی ژاپن، در سطح وزیران انجام شده است.

پیش از این در بهمن ماه، بیژن نامدار زنگنه، وزیر نفت ایران از احتمال سفر نخست‌وزیر ژاپن، در جهت گسترش همکاری ها، خبر داده بود.

به گزارش روزنامه نیکی، با رفع تحریم‌های هسته‌ای آمریکا و اروپا، آبه قصد دارد گفتگوهایی را برای تحکیم بخشیدن به روابط اقتصادی دو طرف انجام دهد.

ژاپن از مهم‌ترین خریداران نفت ایران است و در زمان تحریم‌ها نیز، در کنار چین، هند یا کره جنوبی، از مشتریان اصلی ایران بود. با این همه روابط دو طرف به طور چشم‌گیری تحت تاثیر تحریم‌های مربوط به برنامه اتمی تهران، قرار گرفت.

توکیو در آغاز بهمن‌ماه اعلام کرد با اجرایی شدن «برنامه جامعه اقدام مشترک»، تحریم‌ها و محدودیت‌ها علیه تهران را لغو می‌کند.

به نوشته «نیکی»، ایران، بازاری با چشم‌انداز مناسب است و بزرگ‌ ترین ذخایر گاز جهان، چهارمین ذخایر نفت و ۷۸ میلیون نفر جمعیت دارد.

باشگاه خبرنگاران جوان:

داود اوغلو: با ایران در مورد لزوم حفظ یکپارچگی سوریه توافق داریم

احمد داود اوغلو در جمع خبرنگاران در فرودگاه استانبول گفت: «کشورش خواهان تقسیم سوریه نیست و با مسئولان ایرانی در خصوص تداوم حضور سوریه به عنوان یک کشور قوی در منطقه توافق کرده است.»

وی با اشاره به «شکننده» بودن آتش بس در سوریه تصریح کرد: «نمی‌خواهیم که سوریه به کشورهای کوچک تبدیل شود و برای اینکه این امر (تقسیم) انجام نشود، با مسئولان ایرانی در جریان سفرم به تهران، توافق کردیم که حضور سوریه به عنوان یک کشور قوی ادامه یابد.»

نخست وزیر ترکیه این اظهارت را بعد از سفر دوروزه خود به ایران و دیدار با مقامات ارشد کشورمان بیان کرد.

داود اوغلو تاکید کرد: «اجازه نمی‌دهیم منطقه به ویژه سوریه بار دیگر همانند آنچه با موافقت نامه سایکس-پیکو، 100 سال قبل اتفاق افتاد، تجزیه شود.»

وی افزود: «بنیان سیاسی در سوریه جدید لازم است که همه سوری‌ها را نمایندگی کند و کسی کنار زده نشود.»

این سخنان در حالی مطرح شد که جان کری وزیر خارجه امریکا در تاریخ 4 اسفند در سخنانی در کمیته روابط خارجی مجلس سنا ضمن دفاع از برقراری آتش بس در سوریه گفته بود اگر روند تلاش‌ها برای برقراری صلح در سوریه به نتیجه نرسد، واشنگتن طرح جایگزین (طرح بی) را که همان تجزیه سوریه است، در دستور کار خود قرار خواهد داد.

همچنین رام بن باراک، مديرکل سازمان جاسوسی اسرائيل (موساد) در تاریخ 26 بهمن مدعی شده بود تجزیه «تنها راه حل ممکن» برای بحران سوریه است.

وی گفته بود: «به نظرم سرانجام، سوریه باید به بخش‌های تحت کنترل کسانی که در مناطق مختلف آن زندگی می‌کنند، تقسیم شود. علوی‌ها بر مناطق محل زندگی خود و اهل سنت نیز بر مناطق محل اقامتشان کنترل داشته باشند.»

تسنیم:

همایش تقدیر از ایران در بیروت؛ تهران در سخت‌ترین شرایط در کنار فلسطین ماند

گروه‌های لبنانی برای تقدیر و تشکر از جمهوری اسلامی ایران به خاطر حمایت از دو ملت لبنان و فلسطین و مقاومت، همایشی را در بیروت پایتخت لبنان برگزار کردند.

بر اساس این گزارش، در این نشست که با حضور برخی گروه‌های اهل تسنن لبنان برگزار شد، شیخ حسان عبدالله رئیس هیئت مدیره تجمع علمای مقاومت، گفت هنگامی که همه کشورها علیه ایران قرار گرفته بودند جمهوری مبارک اسلامی ایران دست از حمایت مقاومت فلسطین برنداشت.

همچنین شیخ ماهر حمود دبیر کل اتحادیه علمای مقاومت لبنان تاکید کرد: کسی که به قطعیت نابودی اسرائیل اعتقاد نداشته باشد، قران، و تورات را تکذیب کرده است.

وی افزود: ما خطاب به کسانی که ادعای حمایت از اهل سنت را دارند، می گوییم: باید در عمل از اهل سنت دفاع کنید؛ نه با شعارهای توخالی.

آمانو:‌ دفتر راستی‌آزمایی پادمان‌های ایران تأسیس شد

یوکیا آمانو در کنفرانسی خبری اعلام کرد که این دفتر جدید 1 مارس (11 اسفند) تأسیس شده است.

مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی همچنین در نخستین گزارش خود پس از اجرای قطعنامه 2231 و ارزیابی برنامه‌های هسته‌ای ایران تاکید کرد: «هیچ نشانه‌ای از انحراف در فعالیت‌های صلح آمیز هسته ای ایران مشاهده نشده است.»

شورای حکام آژانس امروز (دوشنبه) نشستی را درباره برنامه‌های هسته‌ای ایران و همچنین تحولات اخیر در برنامه هسته‌ای کره شمالی برگزار کرد.

ایرنا:

رایزنی وزیران خارجه ایران و مالزی برای توسعه همکاری های اقتصادی

'محمدجواد ظریف' وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران با همتای مالزیایی خود در خصوص راه های گسترش روابط و همکاری های دو کشور به ویژه در زمینه های اقتصادی گفت وگو کرد.

این دیدار روز گذشته در حاشیه پنجمین اجلاس فوق العاده سران سازمان همکاری اسلامی در جاکارتا پایتخت اندونزی انجام شد و رایزنی هایی در خصوص راه های توسعه همکاری ها به ویژه همکاری های اقتصادی انجام شد.

'محمدجواد ظریف' و 'عنیفه امان' وزیران امور خارجه ایران و مالزی در این دیدار همچنین درباره مشکلات جهان اسلام و مسائل منطقه ای مورد اهتمام گفت وگو و رایزنی کردند.

اندونزی نقل و انتقالات بانکی با ایران را از می گیرد

اندونزی اعلام کرد نقل و انتقالات بانکی با جمهوری اسلامی ایران را پس از لغو تحریم های اقتصادی علیه کشورمان به زودی آغاز می کند.

خبرگزاری رسمی اندونزی (آنتارا) روز سه شنبه به ازسرگیری نقل و انتقالات بانکی بین این کشور و جمهوری اسلامی ایران پس از لغو تحریم ها اشاره کرد و گزارش داد که این موضوع عصر روز گذشته در دیدار 'محمدجواد ظریف' رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان با 'جوکو ویدودو' رئیس جمهور اندونزی مطرح شده است.

رئیس جمهور اندونزی گفت: روابط بانکی با موانعی روبرو بوده، اما به زودی از سر گرفته خواهد شد.

وی گفت که موانع بانکی به دلیل برخی تحریم ها، همکاری اقتصادی و سرمایه گذاری بین دو کشور را با مشکلاتی مواجه کرد؛ اما به زودی نقل و انتقادلات بانکی با جمهوری اسلامی ایران آغاز می شود.

'جوکو ویدودو' معروف به جوکووی گفت که مقامات بانکی اندونزی برای پیگیری طرح همکاری موافقت کرده اند.

وی به نقل از رئیس سازمان خدمات مالی اندونزی، گفت که معاملات بانکی با ایران به زودی برای توسعه و تقویت روابط اقتصادی بین دو کشور از سرگرفته می شود.

بانک مرکزی اندونزی و سازمان خدمات مالی این کشور در حال بررسی ساز وکارها برای همکاری با بانک های ایران هستند.

کد خبر 529742

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha