صعود اهواز در تولید کتاب بعد از کسب عنوان پایتخت کتاب/ باز شدن فضای فرهنگی در دولت یازدهم

خبرگزاری شبستان: صالحی گفت: اهواز سال گذشته پابتخت کتاب ایران معرفی شد و حالا شاهدیم که از رتبه ٢٠ به ١٠ کشور در تولید کتاب رسیده است و عناوین کتاب‌های این شهر فاصله ۱۰ رتبه‌ای را نشان می‌دهد.

به گزارش خبرنگار ادبیات شبستان، مراسم اختتامیه دومین پایتخت کتاب ایران و برگزیدگان اولین جشنواره روستاها و عشایر دوستار کتاب با حضور «اسحاق جهانگیری» معاون اول رئیس جمهور، «علی جنتی» وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، «سیدعباس صالحی» معاون فرهنگی وزیر ارشاد، «حجت الاسلام سلیمانی» دبیر ستاد کانون های فرهنگی هنری مساجد، «سیدرضا صالحی امیری» رئیس کتابخانه ملی و «علیرضا مختارپور» دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی در تالار وحدت برگزار شد.

 

صعود ۱۰ پله‌ای اهواز در تولید کتاب بعد از کسب عنوان پایتخت کتاب

«سیدعباس صالحی» معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم در سخنانی گفت: اهواز سال گذشته پابتخت کتاب ایران معرفی شد و حالا شاهدیم که از رتبه ٢٠ به ١٠ کشور در تولید کتاب رسیده است و عناوین کتاب‌های این شهر فاصله ۱۰ رتبه‌ای را نشان می‌دهد، و از لحاظ تیراژ اکنون علی رغم بحران در کشور بیش از ٥٠ درصد افزایش در سال ٩٤ داشته است. در حوزه خرید کتاب نیز شاهد رقم‌های خوبی از این مرکز هستیم به لحاظ نهادهای مروج کتاب هم اتفاقات خوبی در حال جریان است.

 

وی ابراز امیدواریی کرد که جریان حرکتی که با عنوان معرفی پایتخت شکل گرفته یک نهضت مدنی برای رونق کتاب و کتابخوانی باشد.

 

 

جشنواره پایتخت کتاب کلیشه‌ای صرف نیست

معاون فرهنگی وزیر ارشاد با اشاره به دومین دوره برگزاری جشنواره پایتخت کتاب ایران، خاطرنشان کرد: برگزاری این جشنواره با در نظر گرفتن اهدافی صورت گرفته است؛ اینکه شهرهای شرکت‌کننده در این جشنواره با یکدیگر رقابتی در ارایه طرح‌هایی داشته باشند که در زمینه کتابخوانی ضمانت اجرایی داشته باشد. این جشنواره در نظر دارد تا هم افزایی میان بخش های دولتی، عمومی و خصوصی در زمینه توسعه زیرساخت‌های حوزه‌های نشر، کتاب و کتابخوانی ایجاد کند و در واقع هدف از برگزاری جشنواره‌های روستاها و عشایر دوستدار کتاب و پایتخت کتاب ایران، برپایی جشنواره کلیشه‌ای صرف نیست، بلکه قرار است این اتفاق به تقویت زیرساخت‌های حوزه نشر کتاب و کتابخوانی با همیاری و همکاری بخش غیردولتی در سطح کشور کمک کند.

 

وی در ادامه اظهار کرد: امسال برنامه‌های ارایه شده با دقت از سوی داوران مورد ارزیابی قرار گرفت تا برنامه‌ها ضمانت اجرایی داشته باشند. همچنین از شهرهایی که به مرحله نیمه نهایی راه یافتند نیز بازدید شد تا ببینیم چقدر می‌توان به اجرایی بودن برنامه‌ها اعتماد کرد.

 

صالحی در پایان گفت: امسال برنامه‌ها هم از نظر کمی و هم از نظر کیفی رو به جلو بود و نشان می‌داد که ضمانت اجرایی بیشتری دارند. همچنین امسال استانداری‌ها، شهرداری‌ها و دهداری‌ها همکاری بیشتری با جشنواره داشتند. امیدواریم این جشنواره به رونق کتاب و کتابخوانی کمک کند. کتاب جان مایه تمدن و تمدن‌سازی است و نهضت کتابخوانی برای پیشرفت کشور امیدآفرین است.

 

باز شدن فضای فرهنگی در دو سال اخیر در دولت یازدهم

«سیدرضا صالحی امیری» رئیس کتابخانه ملی با تقدیر از خدمات علی جنتی در دوره دو ساله‌اش در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، فعالیت‌های صورت گرفته در این مدت را منشأ خدمات بزرگی در کشور خواند و گفت: اکثریت قریب به اتفاق اصحاب قلم و اندیشه، از عملکرد دولت در بخش فرهنگی احساس رضایت دارد و این سابقه بزرگی برای دولت تدبیر و امید است.

 

وی بیان کرد: جشنواره‌های «پایتخت کتاب ایران» و «روستاها و عشایر دوستدار کتاب» محصول تلاش دو ساله و اولین دستاورد در ایجاد انگیزش برای شهرها و روستاهای کشور در جهت تقویت زیرساخت‌های کتابخوانی‌شان است.  متاسفانه در سال‌های قبل از این تمرکز زیادی بر روی تهران در این حوزه انجام می‌شد و این در حالی است که استان‌های ما ظرفیت‌های فراوانی در این خصوص داشته و دارد.

 

رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران همچنین این جشنواره‌ها را نشان‌ دهنده رویکرد دولت در توجه به عدالت فرهنگی در کشور دانست و گفت: مشارکت فعال نهادهای مدنی را در این جشنواره چشمگیر است و این یک واقعیت است که دولت، سیاستگذار، حمایت‌کننده و نظارت‌کننده خوبی است اما قطعاً در عرصه فرهنگی، مجری خوبی نیست و از این جهت باید اتفاقاتی را که در راستای واسپاری امور فرهنگی به بخش خصوصی صورت گرفته است، پاس داشت.

 

وی با تاکید بر اینکه دولت آقای روحانی در دو سال اخیر فضای فرهنگی را باز کرده است، عنوان کرد: همین مساله باعث همدلی و همنوایی اصحاب فکر، قلم و اندیشه شده است. در همین انتخابات اخیر نقش نخبگان و فرهیختگان کمتر از دیگران نبود. اعتماد متقابلی که میان اصحاب فرهنگ و وزارت ارشاد به وجود آمده است، از دستاوردهای این دوره است.

 

صالحی امیری در پایان گفت: امروز ترس جای خود را به امید، بداخلاقی جای خود را به اخلاق‌گرایی، تخریب جای خود را به سازندگی، ناامنی جای خود را به امنیت، بی‌حرمتی جای خود را به حرمت‌داری و اتها‌م‌جویی جای خود را به همدلی و همنوایی داده است.

 

 

در پایان این مراسم ضمن معرفی ۱۰ روستا و منطقه عشایری دوستدار کتاب و ۵ شهر نامزد عنوان پایتخت کتاب ایران، روستای رمین از توابع چابهار به عنوان دومین روستای برگزیده برگزیدگان جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب و نیشابور به عنوان دومین شهر پایتخت کتاب ایران معرفی و جوایزی به نمایندگان مردم این روستا و شهر اعطا شد.

 

کد خبر 529737

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha