سلام بر تو هنگامی که به رکوع و سجده می روی

خبرگزاری شبستان: پژوهشگر مهدوی با بیان اینکه امام موسی بن جعفر(ع) خود را به عنوان فدایی امام مهدی(ع) به جهت راکع و ساجد بودن حضرت معرفی کردند، گفت: در روایت آمده است امام زمان(ع) در حال سجده و رکوع مترصدند تا چه زمانی صبح می شود.

حجت الاسلام عباس رمضان علیزاده، در گفت و گو با خبرنگار حوزه مهدویت خبرگزاری شبستان با اشاره به عبارتَ "اَلسَّلامُ عَلَیْكَ حینَ تَرْكَعُ وَ تَسْجُدُ، سلام بر تو هنگامى كه ركوع و سجده به جاى آورى" گفت: در این سلام به دو حالت امام زمان(ع) سلام می دهیم، رکوع به معنای خم شدن برای اظهار فروتنی است، سجود نیز از جهت لغت اظهار تزلزل و خضوع است، اصطلاحا گذاشتن پیشانی بر زمین را سجده می گویند.

وی اوج نماز را در سجده دانست و بیان داشت: نماز نمایشی از حیات و ممات انسان است. به طوری که وقتی سر از سجده اول برمی داریم به فرموده امام علی(ع)، خداوند به ما می گوید شما از خاک آفریده شدی، در سجده بعدی متوجه می شویم که از خاک محشور خواهیم شد، خدای متعال نماز را گذاشته که در هر رکعت نماز یادآور حیات و ممات خود شویم.

حجت الاسلام رمضان علیزاده با اشاره به روایتی از امام صادق(ع) اظهارداشت: ابوبصیر از امام صادق(ع) نقل می کند که فرمودند؛ پدرم امام باقر(ع) دائما می فرمود؛ نزدیک ترین حالات بنده به رب همان گریه در حالت سجده است.

این پژوهشگر مهدوی با اشاره به اوصاف پیروان پیامبر(ص) از منظر خداوند متعال و امام علی(ع)، تصریح کرد: خداوند متعال در سوره فتح آیه 24 نشانه های پیروان پیامبر(ص) که رسول الله است را بیان می کند و می فرماید؛ نسبت به دشمنان عداوت دارند، نسبت به دوستان رحمت دارند و همواره در رکوع و سجود هستند.

وی با بیان اینکه خداوند در آیه 64 سوره فرقان می فرماید؛ بندگان خاص خدا شب را در حال سجده و قیام به روز می رسانند، ادامه داد: در آیه 26 سوره حج نیز خدای متعال خطاب به حضرت ابراهیم(ع) و حضرت اسماعیل(ع) دستور می دهد که خانه مرا برای طواف کنندگان و آخرین قیام کنندگان و کسانی که رکوع کننده و سجود کننده هستند، تطهیر کنید.

حجت الاسلام رمضان علیزاده افزود: امام موسی بن جعفر(ع) منظور از این آیه را آل محمد(ص) بیان می کنند، یعنی حضرت ابراهیم(ع) و حضرت اسماعیل(ع) مامور می شوند. مسجد الحرام را از ناپاکی ها برای طواف و اعتکاف و رکوع و سجده کردن آل محمد(ص) تطهیر کنند که معلوم می شود اهل بیت(ع) خادمان اصلی خانه خدا هستند.  

این پژوهشگر مهدوی با بیان اینکه امام علی(ع) فرمودند: مومنان شب را به صبح می رسانند، در حالی که ژولیده مو و غبار آلودند و شب را با سجده و قیام به پایان می برند، افزود: سجده به اندازه ای مهم است که علت گزینش حضرت موسی(ع) به پیامبری سجده بسیار بود. به طوری که خداوند متعال به حضرت موسی(ع) خطاب کرد که می دانی چرا تو را انتخاب کردم. از بسیاری سجده مقابل من و اینکه پیشانی خود را بر خاک می مالی.

وی با بیان اینکه یکی از راه های محشور شدن با پیامبر(ص) سجده طولانی است، اظهارداشت: شخصی به پیامبر(ص) گفت، چه کنم که در قیامت با شما محشور شوم، پیامبر(ص) فرمودند: من دعا می کنم که تو با من محشور شوی اما خودت هم با سجده های طولانی به من کمک کن.

حجت الاسلام رمضان علیزاده با بیان اینکه نخستین کاری که امام زمان(ع) بعد از تولد در این عالم انجام دادند، سجده بود، گفت: حکیمه خاتون عمه امام عسگری(ع) که قابله امام زمان(ع) بودند، وقتی امام زمان(ع) به دنیا آمدند، می گوید؛ هاله ای از نور نرجس(س) را فرا گرفت و من دیدم حضرت مهدی(ع) در حال سجده شهادتین را می گویند.

این پژوهشگر مهدوی با بیان اینکه امام موسی بن جعفر(ع) خود را به عنوان فدایی امام مهدی(ع) به جهت راکع و ساجد بودن حضرت معرفی کردند، خاطرنشان کرد: یحیی فرزند فضل بوصلیمی گوید؛ بعد از نماز خدمت امام رسیدم، در حالی که دعا می کردند و می فرمودند؛ خدایا از تو می خواهم که فرج منتقم از دشمنانت را برسانی، من گفتم برای چه این گونه دعا می کنی؟ فرمود؛ برای مهدی آل محمد(ع) و در ادامه 10 صفت حضرت را گفتند تا آنجا که فرمودند: پدرم به فدای مهدی(ع) که در حال سجده و رکوع مراقبت از ستاره ها می کند. به این معنا که امام زمان(ع) در حال سجده و رکوع مترصدند تا کی صبح می شود.

وی ادامه داد: فیض کاشانی از پیامبر(ص) نقل می کنند که فرمودند؛ بهترین بندگان خدا کسانی هستند که از خورشید، ماه و سایه مراقبت می کنند تا در وقت خودش نماز را اقامه کنند. همان طور که در این شعر آمده است:

بر زمینی که نشان از کف پای تو بود

سال ها سجده صاحب نظران خواهد بود

کد خبر 529666

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha