احسان به صاحب الزمان(ع) و دعای فرج

خبرگزاری شبستان: دعا برای صاحب الزمان(ع) احسان به خاتم انبیاء(ص)، امامان معصوم، تمام پیغمبران، رسولان و همه مومنان است. زیرا که فرج آن جناب در واقع فرج تمام اولیای خدااست.

خبرگزاری شبستان: "مکیال المکارم فى فوائد الدعاء للقائم" یکى از کتاب هاى ارزشمند شیعه، نوشته آیت‏ اللّه‏ سیدمحمدتقى موسوى اصفهانى(1348 ـ 1301ق) است که به قصد اداء حق حضرت بقیة‏اللّه(عج) که حقش بر گردن ما افزون‏تر از همه مردم است، احسانش بیشتر و بهتر از همه شامل حال خلق مى‏ شود و نعمت ها و منت ها بر ما دارد، به رشته تحریر درآمده است.

اصل کتاب به زبان عربى است و مؤلف در مقدمه مى‏ نویسد: "چون ما نمی ‏توانیم حقوق آن حضرت(عج) را ادا نماییم و شکر وجود و فیوضاتش را آن طور که شایسته است، بجا آوریم بر ما واجب است آن مقدار از اداى حقوق آن حضرت را که از دستمان ساخته است، انجام دهیم. . . بهترین امور در زمان غیبت آن حضرت(عج)، انتظار فرج آن بزرگوار و دعا براى تعجیل فرج او و اهتمام به آنچه مایه خشنودى آن جناب و مقرب شدن در آستان اوست، می ‏باشد."

 

ثواب احسان به مولایمان صاحب الزمان(ع)

این مطلب به چند جهت بیان می گردد:

یکی اینکه دعا چنانکه پیش تر توضیح دادیم تعظیم و گرامیداشت افراد و از اقسام احسان و نیکی است، که پر واضح است.

دوم: اینکه دعا کردن در پیش افتادن فرج و ظهور، تاثیر و مدخلیّت دارد، چنانکه در حدیثی این معنی گذشت و آن را توضیح دادیم و اهتمام ورزیدن به تمام آنچه در این امر عظیم موثر است، احسان به مولای خائف و غائب از نظرمان است.

سوم اینکه این دعا اطاعت از امر آن حضرت است و فرمانبرداری نسبت به مولی به هرگونه که باشد احسان به اوست.

بلکه می گوییم: دعا برای آن حضرت احسان به خاتم انبیاء و امامان معصوم و تمام پیغمبران و رسولان و همه مومنان است. زیرا که فرج آن جناب در واقع فرج تمام اولیای خدااست. چنانکه امام صادق(ع) در دعای خود بعد از نماز ظهر بیست و یکم ماه رمضان به این مطلب تصریح کرده. پس طلب کردن آن از واضح ترین اقسام احسان است.

 

ثواب گرامیداشت و اداء حق عالم

با توجه به اینکه دعا کردن تجلیل و احترام و نوعی گرامی داشت است، چنانکه در بحار از امام صادق(ع) روایت است که فرمود: هرکس فقیه مسلمانی را گرامی بدارد، روز قیامت در حالی خدای تعالی را ملاقات خواهد کرد که از او راضی باشد.

و نیز در بیان حقّ عالم از امیرالمومنین علی(ع) است که فرمود: باید که در حضور و غیاب احترام او حفظ شود و حق او شناخته گردد که عالم از روه داری که شب ها را به عبادت به سر برد و در راه خدا جهاد کند اجرش بیشتر است.

می گویم پوشیده نیست که مولایمان صاحب الزمان کامل ترین مصادیق این عنوان بلکه عالم حقیقی است، چنانکه در خصال از حضرت امام صادق(ع) آمده که فرمود: مردم بر سه گونه اند: عالم و متعلم و خاشاک، پس ما علماییم و شیعیان متعلمند و سایر مردم خاشاک می باشند.

می گویم: چون دعا کردن حفظ حرمت آن حضرت است در حضور و غیاب، بر مومن لازم است که به آن اهتمام ورزد زیرا که آن جناب از دیدگان غائب و نزد اهل بیتش حاضر است و به فارسی در این باره سروده ام:

ای غائب از نظر نظری سوی ما فکن

آشفته بین ز غیبت روی تو مرد و زن

پوشیده نیست حالت افکار ما ز تو

حاضر میان جمعی و غائب ز انجمن

کد خبر 529650

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha