به گزارش خبرنگار اجتماعی شبستان، دکتر ابوالحسن فیروزآبادی، رییس مرکز و دبیر شورای عالی فضای مجازی در دومین همایش جبهه مجازی با اشاره به اهمیت فضای مجازی و نقشی که باید ایفا کنیم، اظهار داشت: آنچه مسلم است فضای مجازی به عنوان یک ضرورت جزو لوازم زندگی شده و به شدت در زندگی افراد تاثیرگذار است.
وی با بیان اینکه اعمال قدرت به معنای قابلیت تغییر رفتار طرف مقابل است، تاکید کرد: در فضای مجازی اطلاعات و دانش به عنوان سیالات متحرک که باعث می شوند بر مبنای آنها نگرش و عملکرد افراد تغییر کند، بنابراین باید به فضای مجازی اهمیت دهیم.
فیروزآبادی با بیان اینکه اسلام دین دعوت است، تصریح کرد: مساجد در صدر اسلام نقش شبکه های مجازی را ایفا می کردند که علاوه بر محل عبادت محلی برای دعوت به خیر بودند.
وی ادامه داد: امروز باید با الهام از نقش مساجد در صدر اسلام فضای مجازی را شبیه سازی کنیم تا گروه های اجتماعی در جهان اسلام در قالب مساجد شکل بگیرند.
فیروزآبادی با بیان اینکه نظام اسلامی نظامی مبتنی بر دعوت به امر به معروف و نهی از منکر در شبکه اخوت است، تاکید کرد: در تعبیر مدرن شبکه ای قدرت زمانی خلق می شود که در رابطه با تجزیه، تحلیل و ایمان راسخ صورت بگیرد، روابطی که مبتنی بر برادری و فداکاری است.
رییس مرکز و دبیر شورای عالی فضای مجازی با بیان اینکه متاسفانه در فضای مجازی در بحث بیان حقایق خیلی توانمند نبوده ایم، تصریح کرد: شاید غفلت ما بوده است که اسلام انحرافی داعش امروز توانسته است در جهان اسلام سر باز کند و غفلت از ما است که غربی ها سبک زندگی ما را در خطر تغییر قرار داده اند.
فیروزآبادی با بیان اینکه فضای مجازی در حقیقت نوعی رها شدن انسان از غیر و بند مکان، فیزیک و محدودیت ها است، خاطرنشان کرد: فرصت قابلیت آفرینش ایده و رساندن آن به همه دنیا برای جهان اسلام فراهم شده است که باید از این فرصت استفاده کنیم.
وی با بیان اینکه در کشور شاهد یک جنبش بزرگ از فضای مجازی هستیم که 80 درصد آنها زیر 45 سال قرار دارند، اظهار داشت: در دوره تاریخی قرار داریم که 80 درصد جمعیت ما در دوران خلاقیت و فعالیت قرار دارند.
فیروزآبادی با بیان اینکه باید جامعه هدف مان را تمام مردم دنیا قرار دهیم، تصریح کرد: در حوزه تولید محتوا کشور بسیار فقیری هستیم چرا که نتوانسته ایم روابط یا مدل های مناسب را ایجاد بکنیم و در واقع دچار مشکلات تصمیم گیری در این حوزه هستیم بنابراین باید گام های موثری برای تولید محتوا برداریم.
وی با بیان اینکه گره گشایی در حوزه تولید محتوا قرار است در شورای عالی فضای مجازی انجام شود، تاکید کرد: هرچند سرعت مان در این حوزه کم بوده اما طی 2 سال اخیر از لحاظ گسترش شبکه ای در کشور اقدامات خوبی انجام شده است.
فیروزآبادی ادامه داد: 40 میلیون نفر از طریق موبایل به فضای مجازی متصل هستند و پوشش خوب شبکه اینترنت در این حوزه انجام شده است.
وی با بیان اینکه در حوزه محتوای مولتی مدیا کم کاری شده است، تاکید کرد: تمهیداتی اندیشیده ایم با همکاری صدا و سیما و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و تشکل های مردم نهاد این حوزه را نیز تقویت کنیم.
فیروزآبادی با بیان اینکه دولت می تواند از طریق تعیین مدل تعریف و تسهیل روابط بین مردم و سازمان های مجازی در فضای مجازی حضور داشته باشد، خاطرنشان کرد: تشکل های مردم نهاد باید در حوزه شبکه های اجتماعی و فضای مجازی ورود پیدا کند.
نظر شما