ایجاد بنیاد ترجمه در خوزستان/ارتقای بخش تولید کتاب در استان

خبرگزاری شبستان: مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان، با بیان اینکه بنا داریم بنیاد ترجمه را در استان ایجاد کنیم، اظهار داشت: رتبه خوزستان در کشور در بخش تولید کتاب از ۲۱ به رتبه ۱۰ رسید.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، همایون قنواتی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان، امروز(16 اسفند) در مراسم سومین جایزه کتاب سال استان که در تالار مهتاب اهواز برگزار شد، با بیان اینکه بین دومین تا سومین جایزه کتاب سال 10 سال فاصله افتاده است، گفت: استمرار این جریان فرهنگی می تواند به بالندگی و ارتقای علمی و اندیشه روز جامعه کمک کند.

 

وی افزود: امسال به مبارکی و میمنتی که اهواز پایتخت کتاب کشور انتخاب شد فعالیت هایی در این حوزه انجام شد که مراسم جایزه کتاب سال از جمله این برنامه هاست، همچنین پیش از این نیز جشنواره هایی در حوزه کودک و نوجوان، مسائل فرهنگی و ترویج کتاب برگزار شده بود.

 

وی اضافه کرد: امسال به واسطه فعالیت هایی که در حوزه کتاب و کتابخوانی صورت گرفت رتبه استان خوزستان در کشور در بخش تولید کتاب از 21 به رتبه 10 رسید و این مرهون تلاش فعالیتی است که اهل فرهنگ و کتاب در استان انجام داده اند و امیدواریم با رفع موانع این اتفاق را بهبود بخشیم.

 

قنواتی، با اشاره به اینکه در سال جاری به غیر از شهرستان ها تنها در اهواز، 54 نشست ادبی و رونمایی کتاب برگزار شد، تصریح کرد: یکی از مشکلات استان خوزستان در حوزه چاپ و نشر کتاب، این است که نویسندگان و ناشران برخی کتاب های خود را در استان های دیگر به چاپ می رسانند.

 

وی با بیان اینکه این مقدار 2 برابر کتاب هایی است که در خوزستان چاپ می شود و این امر سرانه تولید کتاب استان را پایین می آورد، عنوان کرد: اقداماتی در این راستا صورت گرفته است، به عنوان مثال سال گذشته در خرید کتاب که رشد 10 برابری داشت، مبنای خرید خود را آثاری قرار دادیم که در استان تولید و چاپ می شود.

 

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان، ادامه داد: در حوزه چاپ کتاب، صنعت چاپ ما یک حلقه مفقوده ای دارد که با جایگزین کردن تکنولوژی های پیشرفته می توانیم آن را مرتفع کنیم و همچنین هزینه چاپ در خوزستان را باید نسبت به استان های دیگر کاهش دهیم.

 

قنواتی، خاطر نشان کرد: خوزستان در تولید اندیشه و کتاب پیشگام است و بسیاری از آثار ارزشمند کشور از نویسندگان استان است، همچنین در حوزه ترجمه و متون فارسی به عربی و عربی به فارسی، آثار بسیار خوبی از نویسندگان خوزستانی موجود است.

 

وی ابراز کرد: بنا داریم بنیاد ترجمه را در استان ایجاد کنیم که البته برخی از فعالان این حوزه اقداماتی در این خصوص انجام داده اند ولی با ناشران خارج استان کار می کنند که باید این اتفاق را در خوزستان تقویت و با تولید بیشتر و تعامل و گفتگو که متاثر از فرهنگ هاست به کاهش بخشی از آسیب های فرهنگی کمک کنیم.

 

کد خبر 529232

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha