فلسفه نماز جمعه در اسلام بیداری مسلمین و تمام جوامع انسانی است

حجت الاسلام تقوی نماز جمعه را دارای نقشی اساسی در بیداری امروز جهان اسلام دانست و گفت: جماعت جمعه دستوری و فرمانی نیست بلکه مردم از سر عشق و ایمان نه فرمان و دستور در آن حضور می یابند.

حجت الاسلام والمسلمین سیدرضا تقوی، رییس شورای ائمه جمعه سراسر کشور درباره اثرگذاری تریبون نماز جمعه بر جریان بیداری شکل گرفته در جهان اسلام به خبرنگار شبستان گفت: فلسفه اقامه نماز جمعه بیداری مسلمانان و همه جامعه انسانی است و ائمه جمعه باید در خطبه ها مردم را با مسائل روز و حوادث واقعه آشنا کند.

وی با بیان این مطلب که آشنا کردن مردم با وقایع دنیای روز در کنار توصیه به تقوای الهی از وظایف ائمه جمعه است، اظهار کرد: باید مسائل روز جامعه در خطبه ها تبیین شود تا مردم خط مشی فکری خود در عرصه های سیاسی و اجتماعی را از طریق حضور در آیین سیاسی عبادی نماز جمعه دریافت کنند.

حجت الاسلام تقوی ادامه داد: نماز جمعه در بیداری امروز جهان اسلام نقشی موثر و بی بدیل ایفا می کند، آنچنان که حضور مردم در صحنه در خنثی سازی توطئه های دشمن بسیار موثر بوده است و از جلوه های این حضور نماز جمعه است که دارای برکات و خیرات بسیار برای نظام اسلامی بوده و هرچه بیشتر در میان مردم نهادینه و باشکوه بیشتر برپا شود، این آثار افزایش می یابد.

رییس شورای ائمه جمعه سراسر کشور با اشاره به تظاهرات مردمی در کشورهای مختلف پس از اقامه نماز جمعه تصریح کرد: جمعه جماعتی طبیعی است که مردم با ایمان و اعتقاد در آن حاضر شده اند، جماعت جمعه دستوری و فرمانی نیست که با آیین نامه و بخشنامه و وعده و وعید مردم را جمع کرده باشند بلکه مردم با ایمان خود در آن حاضر می شوند.

وی نماز جمعه را بهترین میعادگاه مومنان برای حضور دانست و بیان کرد: طبیعی است تعهد موردانتظار و بالای اسلام و جامعه از مومنان در نماز جمعه تبلور می باید و این اجتماع ایمانی می تواند جامعه را علیه ظلم و ستم شورانده و آنها را به حرکت درآورد.

حجت الاسلام تقوی با بیان این مطلب که اجتماع مردم در نماز جمعه با خدا ارتباط می یابد، خاطرنشان کرد: انتظار است خطبای جمعه با حساسیت بیشتر مسائل جامعه را در این تریبون دینی انعکاس داده و زمینه حرکت شکوهمند در راستای رفع ظلم از امت اسلامی را هرچه بیشتر فراهم کنند.

پایان پیام/
 

کد خبر 52918

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha