مشارکت ۳۴  هزار دانش‌آموز  در طرح ملی داناب خراسان جنوبی

خبرگزاری شبستان: مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان جنوبی از مشارکت ۳۴ هزار دانش‌آموز درطرح ملی داناب خبر داد و گفت: این طرح یکی از اثربخش‌ترین پروژه‌ها در ارتباط با تعادل بخشی بیلان دشت‌های آبی استان و اصلاح فرهنگ بهره‌برداری بهینه از منابع آب است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، حسین امامی امروز (16 اسفند) در مراسم افتتاحیه طرح دانش‌آموزی نجات آب (داناب) اظهار کرد: طرح داناب طرح دانش‌آموزی نجات آب است که در سطح مدارس متوسطه اول خراسان جنوبی و هنرستا‌ن‌های کشاورزی استان اجرا می‌شود.

 

وی با بیان اینکه 34 هزار دانش آموز خراسان جنوبی در 346 مدرسه در این طرح شرکت می‌کنند، افزود: در قالب این طرح در مجموع یک هزار دانش آموز در استان ناجی آب هستند.

 

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان جنوبی با بیان اینکه هدف اصلی این طرح آگاهی‌بخشی است، عنوان کرد: طرح ملی داناب در گذشته یک بار در استان اجرایی شده است و در طرح هایی که آموززش و پرورش ورود پیدا کره موفقیت‌ها چشم گیر و فراتر بوده است.

 

امامی از اجرای 11 پروژه تعادل بخشی در استان خبر داد و نشان کرد: طرح داناب یکی از اثر بخش‌ترین پروژه‌ها در ارتباط با تعادل بخشی بیلان دشت‌های آبی استان و اصلاح فرهنگ بهره‌برداری بهینه از این منابع بی‌بدیل است.

 

وی با اشاره به وضعیت آب استان، گفت: پیش‌بینی‌ می‌شود در کوتاه مدت 50 درصد آب استان برای مصرف شرب تصفیه شیمیایی شود که این امر هزینه‌های زیادی را برای تامین آب به استان تحمیل خواهد کرد.

 

امامی بیان کرد: در حال حاضر طرح‌های انتقال آب استان به دلیل مسافت طولانی بسیار پرهزینه شده است و محدودیت جدی در آب کیفی استان وجود دارد باید صرفه جویی مناسبی در بخش آب شرب انجام دهیم.

 

وی با بیان اینکه با اشاره به طرح انتقال آب به استان، عنوان کرد: انتقال آب از سد دوستی، انتقال آب از دریای عمان با هزینه 10 هزار میلیارد ریال و خط دو یزد برای شهرهای شرقی استان از برنامه‌های مطرح شده و در حال پیگیری است.

 

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای خراسان جنوبی با تاکید بر اینکه مدیریت مصرف آب در استان بسیار جدی است، ادامه داد: در این راستا 80 درصد چاه‌های کشاورزی استان به کنتورهای هوشمند مجهز شده است.

 

امامی با اشاره به اینکه الگوی کشت مناسب می تواند در برداشت از سظح آب زیر‌زمینی تاثیر بگذارد، افزود: کاهش مصرف آب در استان فراتر از کسری مخزن بوده است اما متاسفانه به دلیل اینکه میزان آب تجدید شونده استان کاهش یافته این امر به چشم نمی‌آید.

 

به گفته وی بر اساس آمار سال 90 از شهرها و روستاهای استان خراسان جنوبی 17 هزار و 600 نفر بر اثر خشکسالی مهاجرت کردند که 56 درصد آنان مشهد را به عنوان نقطه هدف انتخاب کردند و حاشیه نشینی را برگزیدند.

کد خبر 529176

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha