خبرگزاری شبستان _خرم آباد؛ درخت کاری و كاشت درخت یکی از سنت های انبياء الهي و ائمه معصومین (علیهم السلام) است.
کاشت هر نهال دمیدن دوباره به کالبد زمین است که می تواند کمك شاياني به چرخه محيط زيست باشد.
نامگذاری روز درخت کاری در روزهاي پاياني سال، کاری ارزشمند است که می تواند در تقویت این فرهنگ غنی در جامعه موثر باشد.
برای حفظ فضاهای سبز و منابع طبیعی موجود باید این فرهنگ غنی نسل به نسل و سینه به سینه منتقل شود، تا سرمایه های عظیم منابع طبیعی برای نسلهای بعدی حفظ شود.
توسعه فضاهای سبز طبیعی گامی در مسیر حفظ محیط زیست و صیانت از هوای سالم است.
احیاء سنت حسنه درختکاری احیاء زندگی زمین است و موجب حفظ سرمایه های عظیم منابع طبیعی خواهد شد.
امروز مردم استان لرستان همگام با مسئولین استان، سازمان های مردمی و شهروندان این استان در مراسم روز درخت کاری حضور سبز خود را به نمایش گذاشتند.
حضور مردم در این مراسم نشاندهنده اهتمام ویژه آنها به مسائل فضای سبز و زیست محیطی است که امروز به رغم هوای سرد و ترافیک روزهای پایانی سال، به مناطق حاشیه ای شهر آمدند تا در این مراسم حضور داشته باشند و باکاشت نهال قدمی در جهت صیانت از سرمایه عظیم محیط زیست بردارند.
برخی از مردم به رغم طی کردن مسافت طولانی به همراه فرزندان خردسال خود آمده بودند تا فرهنگ درخت کاری و صیانت از منابع طبیعی را به کودکان خود آموزش دهند.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان لرستان در این مراسم با تجلیل از حضور مردم در این مراسم، گفت: مشارکت مردمی مهم ترین راه حفاظت از منابع طبیعی است.
وی با اشاره به جایگاه درخت کاری در آموزه های دینی، گفت: در همه ادیان آسمانی بر حفظ منابع طبیعی به عنوان امانت الهی و همچنین نقش سازمان های مردم نهاد در حراست از عرصه های طبیعی و همکاری با ادارات منابع طبیعی در جهت حفاظت از انفال و منابع ملی تاکید نمودند.
توزیع حدود 800 هزار اصله نهال در استان لرستان
بهروز بهاروند، مدیرباغبانی جهاد کشاورزی استان لرستان در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در خرم آباد، گفت: در آستانه هفته درخت و درختکاری بین 700 تا 800 هزار اصله نهال در شهرستان های استان لرستان توزیع می شود.
وی افزود: تلاش شده است با بررسی استعدادهای هر شهرستان نهال مرغوب و شناسنامه دار توزیع شود.
بهاروند، اظهار داشت: جهت تهیه نهال های مورد نیاز استان با بخش خصوصی و بخش دولتی تولید نهال هماهنگی لازم به عمل آمده است.
وی تصریح کرد: جهت توزیع نهال مرغوب، تعهد ویژه از تولیدکنندگان اخذ شده است که مشخصات هر نهال با برچسبی حتما بر روی نهال درج شود.
بهاروند، با بیان اینکه برچسب هر نهال قابل پی گیری خواهد بود، اذعان داشت: اگر مشخصات نهال خلاف مشخصات درج شده روی نهال باشد تولید کننده موظف است که خسارت هزینه نهال، کاشت و مدت زمان صرف شده برای نهال را پرداخت کند.
وی، با اشاره به اعتبار دولتی برای توزیع نهال افزود: بین 100 تا 250 میلیون اعتبار دولتی برای تامین تامین نهال و پایین آمدن قیمت نهال برای مردم در نظرگرفته شده است.
کاشت درخت، راهی برای صیانت از زمین، فضای سبز، منابع طبیعی و هوای پاک است.
نظر شما