به گزارش خبرگزاري شبستان از قزوين، سعيد وزيري نژاد پيش از ظهر امروز (15 اسفند) در نشست خبري كه در سالن جلسات سازمان فرهنگي ورزشي شهرداري قزوين برگزار شد، بيان كرد: جشنواره ملي و بين المللي بازي و اسباب بازي كودكان ديروز و امروز به مدت چهار سال است كه در شهر تاريخي قزوين برگزار مي شود.
وي ادامه داد: اين جشنواره با هدف معرفي قزوين در سطح ملي و بين المللي، ترويج بازي هاي بومي و محلي در بين كودكان امروز، حمايت از توليد اسباب بازي بومي و معرفي سعدالسلطنه به عنوان نماد و هويت قزوين به شهروندان برگزار مي شود.
مديرعامل سازمان فرهنگي ورزشي شهرداري قزوين اضافه كرد: ان شاالله اين جشنواره بتواند گردشگران را به قزوين جذب كند و موفقيت نسبي نيز در اين حوزه داشته ايم و اين جشنواره با اين نام و وسعت در كشور بي نظير است و مشابه آن را در كشور نداريم.
وي عنوان كرد: در بحث بازي هاي بومي و محلي نيز طي چهار سال گذشته توانسته ايم 2 جلد كتاب با تيراژ 50 هزار نسخه با موضوع بازي هاي بومي و محلي ايران و قزوين منتشر كنيم و در حمايت از عروسك هاي بومي و محلي نيز هم اكنون نزديك به 30 نفر در شهر قزوين در توليد اسباب بازي بافتني و محلي فعاليت دارند كه تاكنون چهار نمايشگاه از اسباب بازي هاي پارچه اي و بافتني براي حمايت از اين هنرمندان برگزار شده است.
وزيري نژاد تصريح كرد: پنجمين جشنواره بين المللي بازي و اسباب بازي كودكان ديروز و امروز از سوم تا 12 فردوردين ماه سال 95 در مجموعه فرهنگي تاريخي سعدالسلطنه قزوين در وسعتي در حدود 2 هكتار به مدت 10 روز برگزار مي شود كه نزديك به 90 غرفه آموزشي، فرهنگي، كارگاهي و فروشگاهي براي آن پيش بيني شده است و همچنين بيش از 50 برنامه، جنگ و استيج در اين برنامه براي خانواده ها پيش بيني شده است.
وي با اشاره به افتتاح موزه مجازي در جشنواره اسباب بازي اظهار كرد: در اين جشنواره موزه مجازي اسباب بازي هاي قديمي كشور افتتاح و رونمايي مي شود كه قزوين صاحب تنها موزه حقيقي اسباب بازي هاي قديمي است كه بيش از 350 قطعه اسباب بازي قديمي دارد.
مديرعامل سازمان فرهنگي ورزشي شهرداري قزوين توضيح داد: در بحث موزه مجازي سايتي طراحي شده است و هر كس در هر نقطه از كشور و حتي خارج از كشور مي تواند عكسي از اسباب بازي قديمي خود را بارگذاري كند كه با توجه به عمر و قدمت اسباب بازي و تائيد سازمان، اين اسباب بازي به نام فرد به نمايش درمي آيد و اينگونه همزمان صاحب گنجينه اي از اسباب بازي هاي قديمي هستيم كه مردم مي توانند به واسطه آن خاطرات گذشته خود را مرور كنند.
وي گفت: در برگزاري پنجمين جشنواره بازي و اسباب بازي دستگاه هايي نظير شهرداري قزوين، شوراي اسلامي شهر قزوين، استانداري، كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان استان، صدا و سيما و دانشگاه علوم پزشكي همكاري دارند.
وزيري نژاد اعلام كرد: در اين نمايشگاه غرفه ها و كارگاه هايي با موضوعاتي نظير آموزش نقاشي، عروسك هاي نمدي، تخم مرغي و جورابي، بازي پازل با موضوع ابنيه تاريخي شهر، بازي و خلاقيت، نمايش اسباب بازي مقوايي، عروسك هاي بافتني قزوين و ساير استان ها، بازي هاي فكري، اتاق آيينه، مسابقه ساخت موشك كاغذي، آسمان نماز، بازي هاي رايانه اي ايراني، مسابقات تفريحي و ورزشي و غيره در نظر گرفته شده است.
وي اضافه كرد: در موزه اسباب بازي ملل نيز عروسك ها و اسباب بازي هاي 30 كشور به نمايش درمي آيد.
مديرعامل سازمان فرهنگي ورزشي شهرداري قزوين عنوان كرد: در جشنواره امسال 50 برنامه جُنگي و استيجي با حضور عروسك هاي مختلف، مسابقه محله، ايستگاه بازي هاي قرآني، ويژه برنامه هايي با هدف آموزش آموزه هاي ديني، بازسازي مدرسه هاي قديمي براي كودكان ديروز، آموزش شهروندي به كودكان و غيره صورت مي گيرد.
وي بيان كرد: در طي چهار سال برگزاري اين جشنواره، 400 هزار نفر از مجموعه تاريخي سعدالسلطنه بازديد كردند كه برگزاري اين جشنواره به معرفي قزوين و اين فضاي تاريخي كمك كرده است.
وزيري نژاد در پايان يادآور شد: در سال جاري براي برگزاري اين جشنواره 250 ميليون تومان در بخش هاي مختلف نظير تبليغ، غرفه ها، عوامل اجرايي، جنگ ها و غيره با 100 هزار مخاطب پيش بيني شده است.
نظر شما