به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، منابع طبیعی نقش ارزنده ای در تامین اکسیژن دارد، امروزه اگر به استانهای صنعتی بزرگ بنگریم خواهیم دید به دلیل کاهش درختان و پوشش گیاهی، تنفس بسیار سخت است و هوایی بس آلوده را در سال تجربه میکنند.
وجود آلایندهها و دی اکسید کربن بر اثر کاهش منابع طبیعی در شهرهای صنعتی منجر به کاهش اکسیژن شده و سلامتی افراد بدین سبب به خطر میافتد درحالیکه با افزایش درخت و منابع طبیعی میتوان از بروز انواع بیماری براثر آلایندهها در کشور جلوگیری کرد.
درخت نعمت بینظیر خداوند به انسانهاست چرا که از انواع میوههای درختان بهره میبریم و نیز در تابستان از سایه درختان جهت آرامش استفاده میکنیم یا از چوب درختان در تهیه انواع وسایل و تکنولوژی بهره میبریم.
بدین ترتیب برای ارج نهادن به الطاف الهی و گسترش منابع طبعی در کشور 15 اسفند هر سال روز درختکاری نام گذاری شده است، به این بهانه گفتگویی با مدیر کل منابع طبیعی استان انجام شده است که با هم میخوانیم.
گیلان دارای 24 پارک جنگلی است
داود زارع، مدیرکل منابع طبیعی استان گیلان با تبریک فرا رسیدن منابع طبیعی اظهار کرد: یکی از وظایف مهم سازمان منابع طبیعی حفظ جنگل و منابع طبیعی استان است.
وی با بیان اینکه قبل از انقلاب سرمایههای طبیعی کشور مورد تاراج بیگانگان قرار داشت گفت: پیش از انقلاب، منابع طبیعی کشور از جمله نفت، گاز و خاکهای حاصلخیز مورد بیمهری رژیم بود و توسط استعمارگران به یغما میرفت.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان اذعان کرد: بعد از انقلاب با رهبری معمار کبیر انقلاب اسلامی و همچنین مقام معظم رهبری بر حفاظت منابع طبیعی کشور تلاش و کوشش بسیاری انجام شد.
زارع افزود: با شکلگیری انقلاب اقتصاد کشور از تک محصولی رها شد و به سمت افزایش تولیدات و کشت و زرع و صنایع وابسته به بخش کشاورزی هدایت شد که اکنون شاهد پیشرفت چشمگیری در این بخشها هستیم.
وی اذعان کرد: توسعه جنگل و افزایش منابع طبیعی یکی از برنامههای مهم سازمان منابع طبیعی به ویژه در گیلان است تا جایی که استان به قطب تولید صنوبر تبدیل شده است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان تصریح کرد: گیلان دارای 808 هزار و 112 هکتار اراضی ملی و 564 هزار و 712 هکتار جنگل و 267 هزار و 311 هکتار مراتع است.
وی به ظرفیتهای منابع طبیعی گیلان اشاره و خاطرنشان کرد: بهره برداری از چوب جنگلهای تولیدی، بهره برداری از باغات اشخاص و مزارع، زراعت چوب و درآمد از تعلیف دام و علوفه تولیدی مراتع و جذب گردشگر و توسعه صنعت گردشگری و بهره برداری از محصولات غیرچوبی جنگلهای استان از ظرفیتهای مهم منابع طبیعی استان است.
زارع اذعان کرد: پارکهای جنگلی با هدف حفظ و حراست از جنگلهای جلگهای و ارتفاعی که باقیمانده جنگلهای هیرکانی است و همچنین دارای مکانهای طبیعتگری بسیار زیبا، احداث و طراحی شده است.
زارع افزود: گیلان داری 24 پارک جنگلی است که سالانه پذیرای بسیاری از مسافران داخلی و خارجی است.
وی گفت: پارک جنگلی سراوان رشت، پارک جنگلی قلعه رودخان فومن، پارک جنگلی ماسوله، پارک جنگلی سلانسر در رودبار پارک جنگلی میرزا کوچک رودبار، پارک جنگلی چمارسرا رشت و پارک جنگلی بی بی یانلو آستارا .... از مهمترین پارکهای جنگلی گیلان است.
جشن درختکاری در گیلان همزمان با سراسر کشور
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان با اشاره به برنامههای هفته منابع طبیعی تصریح کرد: 15 تا 21 اسفند هفته منابع طبیعی نام گذاری شده است.
وی با بیان اینکه جشن درختکاری در نخستین از روز هفته منابع طبیعی برگزار میشود گفت: در این جشن 500 متر از فضای دانشگاه گیلان نهال کاری خواهد شد.
زارع به دیگر برنامههای هفته منابع طبیعی پرداخت و افزود: دومین روز هفته منابع طبیعی، رسانه و فرهنگ سازی نام گذاری شده است که در این روز با حضور خبرنگاران فعال، نهال در مجتمع شرکت شهرکهای صنعتی کاشته میشود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان افزود: منابع طبیعی، جنگلداری و حفاظت و قانون، منابع طبیعی، آموزش، پژوهش و نیروی انسانی، منابع طبیعی، بسیج سازندگی و همیاران طبیعت، منابع طبیعی و مدیریت جامع حوزه آبخیز، منابع طبیعی آموزههای دینی و سازمان های مردم نهاد از جمله شعارهای هفته منابع طبیعی است.
وی اذعان کرد: دیدار از خانواده شهدای منابع طبیعی، 200هزار اصله نهال رایگان و برگزاری نمایشگاه و افتتاح پایگاه حریق اطفاء در لاکان و ... از دیگر برنامههای هفته منابع طبیعی است.
نظر شما