به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان، ویژه برنامه اخلاق عمومی فرهنگی شامگاه گذشته(۱۴ اسفند)، با حضور حجت الاسلام سید محمد تقی ابطحی، مؤسس حوزه علمیه حضرت فاطمه محدثه(س)، با موضوع «دوری از تکلف در دینداری و پرهیز از تکلف» در مدرسه علمیه حضرت فاطمه محدثه(س) برگزار شد.
مؤسس حوزه علمیه حضرت فاطمه محدثه(س)، ضمن معرفی کتاب «مفاتیح الحیاة» به عنوان کتاب کمکی بر اساس زندگی دین مدارانه گفت: لازم است انسان دین مدار اهل فکر و تدبر در تمام شئون زندگی اش و در همه حوزه ها به خصوص حوزه معرفتی باشد که در حوزه معرفتی با سه پرسش ازکجا آمده ام؟ آمدنم بهر چه بود؟ و به کجا می روم؟ مطرح است.
حجت الاسلام ابطحی به ویژگی دیگر انسان دین مدار اشاره و تصریح کرد: انسان دین مدار از منظر آیت الله جوادی آملی، اهل تکلف نیست.
وی افزود: تکلف یعنی انسان کاری را بر خود تحمیل کند که فرمان الهی پشت آن نیست، درست مثل عمل انسان وسواسی که خود را به رنج می اندازد در صورتی که هیچ دستوری نسبت به آن ندارد.
این مؤسس حوزه علمیه در این راستا با استناد به سخن پیامبر(ص) تبیین کرد: پیامبر(ص) فرمودند: «من مبعوث شده ام بر شریعتی که هم سهل است و هم آسان»، بنابراین زندگی دور از تکلف و زرق و برق توصیه می شود چرا که می توان به این نتیجه رسید که دنیا گذرگاه است و آخرت جای قرار و مقر است.
این استاد حوزه اظهار داشت: دلیل این که تکلف بعد از تدبر ذکر شده، این است که وقتی انسان تدبر و تفکر کرد، خودش را درگیر جریان های دنیا نمی کند و پیامبر(ص) فرمودند: «من تکلف ها را دوست نمی دارم».
ابطحی افزود: بهترین زندگی، زندگی ای است که تکلف در آن وجود نداشته باشد، به خصوص طلاب در زمان میهمانی دادن و در خانواده اهل تکلف نباشند.
حجت الاسلام ابطحی در پایان مباحث خود تصریح کرد: وضعیتی که امروز داریم اگر در زمان ائمه(ع) بودیم، همین وضعیت را داشتیم و در این راستا شبهه مطرح شده که حکومت ائمه(ع)، حکومت معصومانه بود، ولی زمان حاضر، حکومت معصومانه نیست.
وی افزود: این شبهه درست نیست؛ مگر زمان امیر امؤمنین(ع) همه حکومت امام را قبول داشتند؟! طرف مقابل امام(ع)، مسلمانان بودند و طلحه و زبیر در مقابل امام(ع) ایستادند و همچنین در جنگ حنین پیامبر(ص) غنایم را بین مردم مکه تقسیم کردند و به مردم مدینه(انصار) چیزی ندادند، آنان به پیامبر گفتند «چرا عادلانه رفتار نمی کنید؟»
وی اظهار داشت: نتیجه مطرح کردن این شبهه، بهانه ای است تا تکلیف خود را نسبت به انقلاب اسلامی انجام ندهند.
نظر شما