«ایران» موضوع گفت‌وگوی وزرای خارجه عربستان و فرانسه/ خطوط هوایی مالزی در تلاش برای ورود به بازار ایران

خبرگزاری شبستان:وزیر انرژی روسیه به تهران می آید، «ایران» موضوع گفت‌وگوی وزرای خارجه عربستان و فرانسه، خطوط هوایی مالزی در تلاش برای ورود به بازار ایران، ترکیه نمی تواند ایران را نادیده بگیرد از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاریها بود.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: وزیر انرژی روسیه به تهران می آید، «ایران» موضوع گفت‌وگوی وزرای خارجه عربستان و فرانسه در پاریس، خطوط هوایی مالزی در تلاش برای ورود به بازار ایران، ترکیه نمی تواند چشم انداز رونق تجاری ایران را نادیده بگیرد از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود. مشروح این اخبار را در گزارش زیر بخوانید:

فارس:

ایرانی‌ها نگران خلف وعده آمریکا در رفع تحریم‌ها

نشریه آمریکایی «فارن‌پالیسی» روز جمعه در گزارشی با عنوان «ایرانی‌ها از تندروهای آمریکا می‌ترسند»، ضمن اشاره به حذف برخی از منتقدان ایرانی «برجام» در انتخابات هفته گذشته مجلس شورای اسلامی به افزایش نگرانی‌ها در ایران از خلف وعده آمریکا در توافق هسته‌ای پرداخته است. 

فارن‌پالیسی نوشته است: «ایرانی‌ها مخالفان توافق هسته‌ای را در رأی‌گیری کنار گذاشتند. اما آنها هنوز نگران این هستند که آمریکا به تعهداتش پایبند نخواهد ماند.»

«فواد ایزدی»، دانشیار دانشگاه تهران در مصاحبه با این نشریه می‌گوید: «ایران به تعهداتش عمل کرده است. از زمان امضای برجام در ماه جولای، کنگره ده‌ها طرح برای باطل کردن این توافق معرفی کرده است. سناتور تد کروز گفته آن را باطل می‌کند و ظرف یک سال دیگر اوباما دیگر رئیس‌جمهور نخواهد بود.»

به نوشته فارن‌پالیسی، با آنکه ایرانی‌ها عموماً نگاهی احتیاط‌آمیز به برجام دارند، مخالفت صریح با این توافق، دیدگاهی است که در اقلیت قرار می‌گیرد.

این نشریه سپس به ناکامی برخی از نمایندگان منتقد توافق هسته‌ای در ورود به مجلس شورای اسلامی در انتخابات، اشاره کرده و یادآوری می‌کند این نفرات با اجازه به انجام بازرسی‌های سرزده از سایت‌های نظامی ایران، مخالف بودند.

فارن‌پالیسی، همچنین در توصیف استدلال‌های مخالفان برجام در ایران نوشته آنها می‌گویند که با کنار رفتن باراک اوباما، رئیس‌جمهوری آمریکا از قدرت دولت جدید این کشور می‌تواند تحریم‌ها علیه ایران را باز گرداند.

آقای ایزدی به این نشریه گفته بسیاری از ایرانی‌ها نگران این هستند که چه کسی سال آینده در آمریکا روی کار می‌آید. ماه گذشته یک نظرسنجی از دانشگاه مریلند نشان داده 62 درصد از ایرانی‌ها اعتمادی به دولت آمریکا برای اجرای برجام ندارند.

ایزدی می‌گوید علت نگرانی ایرانی‌ها از خلف وعده آمریکایی‌ها این است که در داخل آمریکا حمایت سیاسی از برجام ضعیف و اتکاناپذیر است.

این تحلیلگر مسائل  بین‌الملل خاطرنشان می‌کند در حالی که مجلس ایران، از توافق هسته‌ای حمایت کرد، اکثریت سنای آمریکا با این توافق مخالفت کردند. اوباما تنها به این دلیل توانست برجام را اجرا کند که سنا نتوانست دو سوم آراء لازم برای غلبه بر وتوی رئیس‌جمهور آمریکا را کسب کند.

ایزدی گفته مخالفان برجام در داخل ایران، در اقلیت هستند اما در آمریکا چنین نیست و اوباما از این لحاظ در اقلیت محسوب می‌شود.

فارن‌پالیسی نوشته نظرسنجی‌های عمومی، دقیقاً منعکس‌کننده همین وضعیت هستند. نظرسنجی دانشگاه مریلند می‌گوید که 72 درصد ایرانی‌ها با برجام موافق هستند. از طرف دیگر، یک نظرسنجی گالوپ که ماه فوریه منتشر شد، حاکی از آن است که تنها 30 درصد آمریکایی، دید مطلوبی نسبت به برجام دارند و 57 درصد با آن مخالفند.

علی‌رغم اینها، به نوشته فارن‌پالیسی، تحلیلگران ایرانی، ضمن رعایت جوانب احتیاط می‌گویند که دو طرف برجام را اجرا خواهند کرد.

وزیر انرژی روسیه: به زودی به تهران سفر می‌کنم

الکساندر نواک، وزیر انرژی روسیه روز جمعه از سفر به تهران در آینده نزدیک خبر داد.

به گزارش پرس‌تی‌وی، آقای نواک در این باره گفت: «قصد دارم جهت گفت‌وگو درباره پروژه‌های مشترک، توسعه همکاری‌های بازرگانی واقتصادی و معاملات بازرگانی در تمامی زمینه‌ها در آینده نزدیک به تهران سفر کنم.»

او درباره اینکه این گفت‌وگوها در چارچوب شورای بازرگانی ایران و روسیه یا در چارچوب‌های دیگر انجام خواهد شد یا خیر، توضیح نداد.

نواک افزود: «در حال رایزنی درباره تاریخ برگزاری نشست بین دولتی هستیم. این نشست، سال جاری در ایران، به احتمال زیاد در تهران برگزار خواهد شد. ناریخ آن مشخص نشده است.»

وزیر انرژی روسیه خاطرنشان کرد جلسات مرتبطی درباره توسعه همکاری‌های تجاری و اقتصادی برگزار خواهد شد.

دستگیری ۶ نفر در ایتالیا به بهانه تلاش برای فروش فناوری‌های دوگانه به ایران

6 نفر در ایتالیا به اتهام تلاش برای فروش فناوری‌های دو گانه (نظامی و غیرنظامی) به ایران دستگیر شده‌اند.

خبرگزاری «آنسا» ایتالیا مدعی شده تجهیزات ضبط شده از متهمان آنتن‌های مخابراتی و دستگاهی برای تغییر دادن لوله‌های فولادی را شامل می‌شود که قابل استفاده در فناوری‌های موشکی هستند.

این تجهیزات، مطابق ادعاها از شرکت‌های آلمانی و ایتالیایی خریداری شده بودند.

رضا هاشمی‌نژاد، 53 ساله، سید محمد جواد صدری، 34 ساله، حبیب توحیدی ثابت، 37 ساله، شیرینی شاکی 56 ساله، روسو کریگ سورودی 66 ساله و آلبرتو مارچیوری، 75 ساله، نفراتی هستند که در شهرهای فلورانس، پادووا و  و تورین دستگیر شده‌اند.

«ایران» موضوع گفت‌وگوی وزرای خارجه عربستان و فرانسه در پاریس

«عادل الجبیر» وزیر خارجه عربستان اعلام کرده که در دیدار با «ژان مارک آیرو» وزیر خارجه فرانسه پرونده‌های مربوط به سوریه، ایران، یمن و مسأله فلسطین و ساز و کار حل آن را بررسی کرده است.

الجبیر به شبکه خبری «الاخباریه» عربستان، گفت که مسائلی که مربوط به ایجاد ثبات و امنیت در خاورمیانه است را باهمتای فرانسوی خود بررسی کرده است.

الجبیر در قالب هیأت همراه «محمد بن نایف» ولی‌عهد عربستان به فرانسه سفر کرده است.

محمد بن نایف روز جمعه (امروز) وارد پاریس شده و قرار است با تعدادی از مسئولان فرانسوی دیدار کند.

دیوان پادشاهی عربستان اعلام کرده این سفر بنا به دعوت رسمی «مانویل والس» نخست وزیر فرانسه صورت گرفته است.

ایرنا:

خطوط هوایی مالزی در تلاش برای ورود به بازار ایران

خطوط هوایی مالزی (مالیزیا ایرلاین) روز شنبه احتمال داد بلیط های این شرکت هوایی در تهران عرضه شود.

'کریسف مولر' مدیر عامل خارجی این شرکت هوایی مالزی، گفت که ایران سال ها خارج از چشم انداز بود، اما در حال حاضر هر فردی رو به آینده دارد و در حال آماده شدن برای تجارت با این کشور خاورمیانه ای است.

وی که در خصوص لغو پروازهای خطوط هوایی مالزی به بسیاری از کشورهای دور دست و قرارداد با هواپیمایی امارات برای جابجایی مسافران با 'نیو استریت تایمز' گفت وگو می کرد، اعلام کرد که اشتیاق برای تجارت با ایران یک کد مشترک برای عوامل به منظور فروش بلیط های این شرکت در ایران است.

وی که پس از ضررهای مالیزیا ایرلاین بدنبال ناپدیدشدن ام.اچ 370 و سقوط ام.اچ 17 در اوکراین برای ساماندهی این شرکت هوایی مدیریت آن را بر عهده گرفت، پروازها به آمریکا و بسیاری از کشورهای اروپایی را لغو کرد و خطوط هوایی امارات را واسطه پروازی این شرکت قرار داد.

وی براین اساس، گفت که مسافران ما خیلی زود قادر به پرواز با یک بلیط خطوط هوایی مالزی به تهران از طریق دبی خواهند بود.

'کریسف مولر' گفت: البته ما می خواهیم برای فروش بلیط خطوط هوایی مالزی در تهران اقدام کنیم.

خطوط هوایی مالزی اکنون هواپیمایی امارات را به عنوان شریک هوایی خود برگزیده و قراردادی پنجساله با این شرکت امضا کرده است تا از شبکه گسترده این شرکت در جهان استفاده کند.

شرکت هواپیمایی 'ایرآسیا' یکی از شرکت های ارزان قیمت هوایی آسیا و جهان که در مالزی شکل گرفته است بهمن ماه گذشته اعلام کرد قصد دارد پروازهای مسافربری خود را از کوالالامپور مالزی به مقصد تهران از سربگیرد.

رویترز: ترکیه نمی تواند چشم انداز رونق تجاری ایران را نادیده بگیرد

خبرگزاری رویترز نوشت :دیدار نخست وزیر ترکیه از ایران می تواند موجب تقویت مناسبات تجاری به دنبال لغو تحریم ها علیه تهران شود چرا که دستاوردهای سیاسی انتخابات می تواند راه رونق تجاری را هموار کند.

رویترز افزود: ترکیه یک قدرت اقتصادی منطقه می تواند یکی از سودبرندگان عمده می تواند باشد چرا که حسن روحانی که به لطف دستاوردهای انتخابات اخیر در ایران تقویت شده طرح هایی را برای ارتقای بخش خصوصی و استقبال از سرمایه گذاران خارجی دنبال می کند.

مناسبات تجاری و انر‍ژی در دستور کار سفر احمد داوداوغلو نخست وزیر ترکیه طی روزهای جمعه و شنبه قرار خواهد گرفت و در این راستا وزیران انرژی و توسعه ، تعدادی اعضای کابینه و صاحبان شرکت های تجاری وی را همراهی می کنند.

ولی به گفته مقامات دو طرف ، سوریه به دلیل حمایت ایران از بشار اسد رئیس جمهوری و پشتیبانی ترکیه از مخالفان اسد نیز روی میز مذاکره قرار خواهد گرفت.

یک مقام ارشد دولت ترکیه به شرط ناشناس ماندن گفت : ما در محیطی قرار داریم که در آن مشکلات بزرگی و عمیقی در تحولات خاورمیانه به چشم می خورد ... درست نیست چنین انتظار داشته باشیم که دو کشور بر سر هر موضوعی توافق داشته باشند. '

وی گفت :' ما انتظار نداریم در یک جلسه تمام مسائل را حل کنیم ولی اکنون لازم است که رابطه مان را پیش ببریم ... مسائل منطقه ای بویژه سوریه ، افزایش تجاری و همکاری مبنای این مذاکرات خواهند بود. '

حجم همکاری های تجاری ترکیه با ایران در سال 2012 به حدود 22 میلیارد دلار رسید ولی بعدا تا سال گذشته به دلیل تشدید تحریم ها علیه ایران به کمتر از نصف کاهش یافت.

' مصطفی الیتاس ' وزیر اقتصاد ترکیه ماه گذشته به رویترز گفت : هدف آنکارا رسیدن به مرز 30 میلیارد دلار در روابط تجاری دو جانبه تا سال 2023 است.

یک منبع در صنعت خودروسازی ترکیه که اخیرا چندین بار از ایران دیدن کرده است، گفت : ایران فرصت های بسیار جدی ارائه کرده و آنها باب همکاری های آینده را به طور مفرط باز گذاشته اند. '

یک مقام ارشد ایران گفت : این کشور بازار جذابی برای بازرگانان ترکیه است و در این دیدار قطعا راه های توسعه تجاری مورد بحث قرار خواهد گرفت.

لغو تحریم ها علیه ایران در ماه ژانویه می تواند دستاوردهای متفاوتی برای ترکیه داشته باشد ، از یک سو باب دسترسی به یک بازار سریعا رو به رشد و رونق را باز کند ولی در عین حال تهران را روزی به رقیب آنکارا به عنوان یک مقصد سرمایه گذاری و صادرات تبدیل کند.

بازده اقتصادی ترکیه در سال 2014 حدود 800 میلیارد دلار و تقریبا دو برابر ایران بود که جمعیت مشابهی با ایران برخوردار است . ولی انگیزه های دولت ، نیروی کار به خوبی تحصیل کرده و ذخایر عظیم نفت و عدم نیاز به واردات انرژی ، می تواند به تهران در کمتر کردن این شکاف طی سالهای آتی کمک کند.

یک مقام ارشد ترکیه گفت : دیدار داود اوغلو از تهران و گفت وگو با روحانی در زمانی تعیین کننده صورت می گیرد که دو طرف دریافته اند آینده اقتصادی آنها به بازدارندگی از بی ثباتی در یک منطقه وسیع تر بستگی دارد.

این مقام گفت : ترکیه و ایران به اتخاذ یک موضع مشترک برای حفاظت از هردو کشور و عملکرد مشترک و نبرد با داعش نیاز دارند. '

وی ادامه داد :' سوریه جدی ترین مشکل است ولی در مواجهه با یک دشمن مشترک اختلاف عقیده باید کنار گذاشته شود.

' سنان اولگن ' رئیس اندیشکده ادام در استانبول گفت : ترکیه و ایران باید حداقل برای پایداری بیشتر ترک خصومت شکننده در سوریه و تسهیل یک راه حل سیاسی ، نکات مشترکی پیدا کنند.

وی با اشاره به اینکه ' اگر ترکیه و ایران نتوانند بر سر این موضوعات به توافق برسند ، چشم انداز چندانی برای پایان جنگ سوریه وجود ندارد ' ، افزود : مذاکرات تهران احتمالا به آینده اسد و گذار سیاسی در سوریه خواهد پرداخت.

ترکیه سالانه ده میلیارد مکعب گاز طبیعی از ایران وارد می کند که حدود یک پنجم از نیازهای سالانه این کشور را تشکیل می دهد. تهران مایل است میزان فروش گاز را دو برابر کند ولی مقامات ترکیه مشکلات مربوط به قیمت گذاری را موضوع مهم می دانند.

یک مقام ترکیه گفت : خرید گاز بیشتر از ایران یک تحول مثبت خواهد بود.

 

 

کد خبر 528692

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha