گستردگی حوزه عمل در منابع‌طبیعی استان سمنان از مهمترین مشکلات است

خبرگزاری شبستان: مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان گستردگی حوزه عمل در منابع‌طبیعی را یکی از مهمترین مشکلات منابع‌طبیعی این استان عنوان کرد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از سمنان، علینقی حیدریان امروز (13 اسفند) به مناسبت هفته منابع طبیعی در گفتگو با خبرگاران با اعلام این مطلب گفت: از نظر جمعیت انسانی در شمار سه استان آخر کشور قرار دارد و از آنجا که تخصیص اعتبارات براساس شاخص‌های جمعیتی صورت می‌گیرد، متاسفانه وضعیت اعتبارات این استان در حوزه منابع‌طبیعی و آبخیزداری همواره نامطلوب بوده است.

 

وی مساحت منابع طبیعی استان سمنان را 9 میلیون و هفتصد هزار هکتار ادکر کرد و گفت:از این میزان 9میلیون و سیصد هزار هکتار زیر پوشش این اداره کل است که از این نظر در کشور رتبه نخست را داریم.

 

حیدریان افزودد:پنج میلیون و ۲۱۱هزار هکتار از مساحت استان را بیابان، سه هزار و ۷۱۰هکتار مرتع و ۳۵۲ هزار هکتار را جنگل تشکیل می دهد.

 

تامین اعتبارات کافی برای حفاظت و نگهداری و گسترش عرصه های جنگلی در استان سمنان مورد تاکید است

حیدریان بر ضرورت تامین اعتبارات کافی برای حفاظت و نگهداری و گسترش عرصه های جنگلی در استان سمنان تاکید کرد وادامه داد:ارایه آمار در خصوص اعتبارات سال جاری و موردنیاز برای پیشبرد امور را به خاطر تخصیص رقم کم آن، به صلاح ندانست.

 

وی با بیان اینکه طبق بررسی های انجام شده بیش از ۴۷۰ هزار هکتار از اراضی بیابانی استان سمنان به عنوان کانون بحرانی فرسایش بادی شناسایی شده است افزود: یکی از وظایف اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان، بیابانزدایی، مقابله با فرسایش بادی و تثبیت شن های روان است که این اداره کل در طول چهار دهه گذشته اقدامات فراوانی را در سطح  استان به انجام رسانده است.

 

وجود سه میلیون 700هزار هکتار مراتع در استان سمنان

حیدریان با اشاره به اینکه سالانه دو تا سه هزار هکتار پروژه های بیابانزدایی در استان سمنان انجام می شود اضافه کرد: تا کنون بیشتر از ۱۰۰ هزار هکتار جنگل های دست کاشت بیابانی شامل طاغزار در استان سمنان با موفقیت انجام شده است.

 

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان تصریح کرد: کارهای بیابانزدایی نهال کاری گونه طاق در قسمت های جنوبی استان و همچنین پروژه احداث بادشکن زنده از جمله دیگر اقدامات است که با مشارکت مردم و با قرص چند ردیف درخت در اطراف مزارع صورت می گیرد که کاری بسیار درخور توجه است که خود مردم آن را اجرا می کنند.

 

حیدریان مساحت مراتع کشور را 86 میلیون هکتار اعلام کرد و گفت: از این مقدار سه میلیون 700هزار هکتار آن در سمنان واقع شده است که با مدیریت جامع و افزایش مشارکت می توان کیفیت حفاظت از منابع طبیعی بهره برد.

 

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان از وجود 352 هزار هکتار جنگل در این استان خبر داد و تصریح کرد: استان سمنان 2.8 درصد از وسعت بیش از 16.7 میلیون هکتاری جنگل‌های کشور را در خود جای داده که 3.6 درصد از کل مساحت استان سمنان را شامل می‌شود.

 

وی افزود: درسالجاری هشت تفاهم نامه همکاری در رابطه با جنگل کاری اقتصادی مشارکتی به مساحت ۴۷۴ هکتار با بهره برداران مناطق روستایی و حاشیه جنگل به امضا رسانده ایم تا مردم در راستای این طرح ها و در قالب تشکل های شورای اسلامی روستاها، سمن ها و تشکل های مردمی غیر دولتی تحت عنوان «ان جی او» ها، در برنامه های مشارکتی ما حضور داشته باشند که این طرح با استقبال خوبی نیز روبرو شد.

 

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان ادامه داد:مشارکت مردم یکی از مباحث جدی در منابع طبیعی استان است که در سال جدید به صورت جدی دنبال می شود.

 

استان سمنان از لحاظ پتانسیل گیاهان دارویی کشور، در سطح خوبی قرار دارد

وی تصریح کرد: در سال گذشته آتش سوزی در جنگل و مرتع استان سمنان 19 فقره بود که باعث نابودی بیش از بیست هکتار جنگل شد و در سال جاری 18 فقره آتش سوزی در عرصه ها داشتیم ولی نابودی جنگل را شاهد نبودیم.

 

حیدریان تصریح کرد: استان سمنان از لحاظ پتانسیل گیاهان دارویی کشور، در سطح خوبی قرار دارد، بیش از۸۰۰ گونه دارویی در استان از طریق مرکز تحقیقات جهاد کشاورزی شناسایی شده اندکه از این میان۱۵۰ گونه گیاهی در بین مردم شناخته شده و ملموس هستند.

 

مدیرکل منابع‌طبیعی و آبخیزداری استان سمنان، از کشت گیاهان دارویی در یک هزار و 265 هکتار از اراضی این استان خبر داد و بیان کرد: استان سمنان از نظر گیاهان دارویی از ظرفیت‌های بسیار بالایی برخوردار است.

 

وی از برنامه‌ریزی این اداره کل برای بهره‌برداری اصولی از گیاهان دارویی خبر داد و افزود: برای سال نخست کشت بذر گیاهان دارویی در بالغ بر یک‌هزار و 260 هکتار اراضی استان با مشارکت جوامع محلی انجام شده و در سال‌های آینده این طرح اراضی بیشتری را دربرمی‌گیرد.

 

حیدریان با بیان اینکه پنج نمونه این گیاهان شامل باریجه، زرشک، وشق، کتیرا و آویشن از نظر بهره برداری صنعتی مورد استفاده قرار می گیرد اضافه کرد:از سوی دیگر بهره برداران این بخش از صرفه اقتصادی بسیار بالایی نیز برخوردار می شوند که می تواند مشوق خوبی برای مشاغل خانگی، واحد های تولیدی کوچک روستایی و سرمایه گذاری تلقی شود.

 

15تا 21اسفند هر سال هفته منابع طبیعی نامگذاری شده است.

 

 

کد خبر 528577

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha