به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بجنورد، علی اصغر ایزدی، معاون پرورشی آموزش و پرورش خراسان شمالی امروز ۱۳ اسفند در همایش تجلیل از فعالان امور تربیتی استان که در محل تالار گلشن بجنورد برگزار شد به سند تحول و وظایف مربیان در آموزش و پرورش اشاره کرد و گفت: دراین سند نقش مربیان پرورشی براساس چشم انداز سیاست های فرهنگی و پرورشی نظام به عنوان یک نقش هدایت گر تعریف شده است.
وی افزود: براین اساس اهمیت جایگاه مربیان در صف اول فعالیت های علمی و پرورشی این سند در نظر گرفته شده است.
ایزدی مهمترین تاکید این سند را ساختن انسان های چند وجهی دانست و گفت: این سند تلاش دارد تا دانش آموزان تک بعدی و مستبد، خود رای و انسان هایی که نسبت به اطرافیان خود نگاه کم رنگ دارند بار نیایند چراکه این امر خلاف آموزه های دینی است.
وی به فرموده رهبری مبنی براین که آموزش و پرورش باید به سمت تحقق سند تحول بنیادین و ساختن انسان های چند بعدی حرکت کند اشاره کرد و بیان داشت: باید تلاش کنیم دانش آموزان در وجوه مختلف شخصیتی در حوزه های مسائل اجتماعی، دینی، تربیت بدنی، علمی و اقتصادی تربیت شوند.
معاون پرورشی آموزش و پرورش خراسان شمالی با طرح این سوال که تاکنون چند درصد از راهکارهای سند تحول اجرا شده، خاطرنشان کرد: چرا عمده تمرکز سیستم آموزش و پرورش به انتقال دانش به مخاطبان است و آماده سازی آنها را برای ورود به دانشگاه فقط مدنظر دارد.
وی تصریح کرد: باید معیار شناسایی مدارس بر تربیت نخبه فرهنگی و دینی بوده و ملاک تشخیص خوب یا بد بودن و ورود به دانشگاه صرفا برمعدل نباشد.
ایزدی متذکر شد: اگر قرار است راهکاری در سند تحول و نظام آموزش و پرورش پیدا شود باید در کنار انتقال مفاهیم علمی و تقویت آنها، معیارهای پرورشی و تربیتی نیز ملاک عمل قرار داده شود.
وی افزود: دراین شرایط است که معلم هنگام تدریس به تربیت نیز توجه بیشتری داشته و مدارس از حالت صرفا علمی خارج شده و دانش آموز برای زندگی آینده متناسب با سبک زندگی اسلامی آماده می شود.
ایزدی از مدرسه به عنوان نقطه اتکا در رشد و تعالی و پیشرفت کشور یاد کرد و بیان داشت: مربیان نیز راهبران آموزشی و تربیتی هستند.
وی متذکرشد: درهمین راستا روش های تدریس و تربیت معلم و مدیریت واحدهای آموزشی و جهت گیری تربیتی باید تغییر کند.
نظر شما