خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: پس از لغو تحریم ها و با انجام مراودات اقتصادی و تجاری کشورمان با سایر کشورها یکی از بخش هایی که شاهد تحول و رشد بود؛ صنعت خودروسازی بود. در همان ابتدای امر بسیاری از شرکت های معتبر خودروسازی آمادگی خود را برای همکاری با ایران در زمینه ساخت خودرو اعلام کرده بودند در این میان حضور تولیدکنندگان ژاپنی، اتریشی، فرانسوی، ترکیهای، ایتالیایی و آلمانی در بازار خودرو ایران قطعی شده است. فارس در این باره از زبان ساسان قربانی، دبیر شورای سیاستگذاری خودرو خبر داده بود که: "تولید خودرو در سال جاری 17 درصد از برنامه تولید سال گذشته عقبتر است و تنها 65 درصد از برنامه پیشبینی شده برای امسال محقق شده است اما برای جبران کمبود تولید خودرو در ماههای آینده برنامهریزی شده است. حضور خودروسازان ژاپنی، اتریشی، فرانسوی، ترکیهای، ایتالیایی و آلمانی در بازار ایران قطعی شده و به نظر میرسد، با لغو تحریمها شاهد حضور خودروسازان خارجی در کشور باشیم. حضور خودروسازان ژاپنی در بازار ایران به طور جدیتری پیگیری میشود و احتمالاً ایتالیاییها نیز حضور پررنگی در بازار خودروی ایران خواهند داشت. برگزاری سومین همایش بینالمللی خودرو در روزهای 9 تا 12 اسفند از برنامه های امسال برای ادامه همکاری با کشورهای خارجی است و بناست در حاشیه این همایش، قراردادهایی با تولیدکنندگانی از آلمان، ترکیه، فرانسه و سوئد امضا شود."
بنابراین گزارش، در راستا با تحول در صنعت خودروسازی؛ کشورمان نیز محصولات خود در این زمینه را به چند کشور خارجی صادر کرده بود در لیست خبرها؛ خبر بازسازی کارخانه ایران خودرو در سوریه و راه اندازی پنجمین خط تولید خارجی سایپا در الجزایر و همکاری یک شرکت خودروسازی ایرانی در عمان به چشم می خورد. حال به بهانه برگزاری سومین همایش بین المللی صنعت خودروی ایران؛ چهار تفاهمنامه در حوزه های تولید خودرو، همکاری انجمن های قطعه سازی و همچنین همکاری های علمی به امضا رسید که سه مورد آن با کشورهای سوئد، ترکیه و هند است.
این گزارش می افزاید: ایرنا در این زمینه خبر داده است که: "سومین همایش بین المللی صنعت خودروی ایران با حضور 363 شرکت ایرانی و 137 شرکت خارجی از 23 کشور در تهران افتتاح شد. در این همایش چهار تفاهم نامه امضا شد؛ نخستین تفاهمنامه مظفر فردوس، مدیرعامل شرکت ماموت ایران و هنریک هندرسون، مدیرعامل اسکانیا امضا کردند. دومین تفاهمنامه را انجمن قطعه سازان ایران و انجمن قطعه سازان ترکیه امضا کردند. سومین تفاهمنامه بین دانشگاه صنعتی شریف و گروه خودروسازی سایپا توسط محمود فتوحی، رئیس دانشگاه و مهدی جلالی، مدیرعامل سایپا امضا شد؛ در این تفاهمنامه 11 پروژه همکاری دانش بنیان دیده شده است. علاوه بر این تفاهمنامه ای نیز میان انجمن قطعه سازان ایران و انجمن قطعه سازان هند به امضا رسید؛ براساس آن انجمن های ایران و ترکیه وظیفه هماهنگی روابط بین قطعه سازان دو کشور را برعهده گرفته اند."
یادآور می شود: سومین همایش بینالمللی صنعت خودرو با رویکرد اقتصاد مقاومتی روزهای ۱۰ و ۱۱ اسفند ماه سال ۹۴ برگزار شد. اين همايش در شرايطي برگزار شد که صنعت خودروی ایران به دلیل تحولات گسترده در مناسبات اقتصادی و صنعتی بینالمللی، شرایط کاملا ویژهای دارد. از یک سو خواست گسترده مشتریان برای تغییر در خودروهای تولید داخل و از سوی دیگر تمایل باور نکردنی شرکتهای بینالمللی برای حضور در بازار خودرو ایران، بر اهمیت برگزاری سومین همایش افزوده است. از آنجایی که امکان رضایتمندی مشتریان فقط از طریق رقابتپذیری در کیفیت، قیمت و خدمات امکان پذیر است، برگزارکنندگـان ایـن همایش موضوع اصـلی یا تم همایش را "رقابت پذیری و همکاریهای بینالمللی" در نظرگرفته بودند.
به گفته برگزاركنندگان اين همايش، بازار بزرگ داخلی و پیرامونی ایران، با بیش از 350.000.000 نفر جمعیت، شرایط کم نظیری را برای سرمایهگذاری و توسعه صنعت خودرو ایران به عنوان مرکز تحول این صنعت، در این منطقه از آسیا فراهم میسازد. اطمینان داریم حضور در این همایش برای علاقهمندان توسعه همکاری با صنعت خودروی ایران، فرصتی استثنایی محسوب میشود و با توجه به رفع موانع اقتصادی ایران در همکاری های مشترک بین المللی و تصمیم جدی مسئولین اقتصادی، صنعتی و مدیران ارشد صنعت خودروسازی ایران برای ایجاد تحول بنیادی در این صنعت، نه تنها به اهداف همایش دست خواهیم یافت بلكه پشتیبـانیهای لازم تـوسط مسئـولین ایـرانـی از همکاران بینالمللی صنعت خودروی ایران نیز به عمل خواهد آمد.
همایش بین المللی صنعت خودروی ایران تاکنون در سه سال متوالی برگزار شده است؛ همایش نخست، آذرماه 92 با هدف معرفی صنعت خودروی ایران، همایش دوم در آذرماه پارسال با موضوع تبیین برنامه های صنعت خودرو و در همایش امسال رقابت پذیری و همکاری های بین المللی مورد توجه قرار گرفته است.
نظر شما