انتخابات، پیام مهمی برای بدخواهان/ اهمیت نقش فرهنگ در دستگاه قضایی

خبرگزاری شبستان:انتخابات، پیام مهمی برای بدخواهان، اهمیت نقش فرهنگ در دستگاه قضایی، افتتاح دادسرای ویژه رسیدگی به جرائم کارکنان دولت در یزد، كاهش سه درصدي تلفات حوادث رانندگي در ده ماهه امسال از سرتیترهای برخی از اخبار حوزه قضایی در هفته گذشته بود.

به گزارش خبرنگار سیاسی قضایی خبرگزاری شبستان، انتخابات، پیام مهمی برای بدخواهان، اهمیت نقش فرهنگ در دستگاه قضایی، افتتاح دادسرای ویژه رسیدگی به جرائم کارکنان دولت در یزد، كاهش سه درصدي تلفات حوادث رانندگي در ده ماهه امسال از سرتیترهای برخی از اخبار حوزه قضایی در هفته گذشته بود. ادامه اخبار و رویدادهای این حوزه را در گزارش زیر بخوانید:

انتخابات، پیام مهمی برای بدخواهان

آیت الله صادق آملی لاریجانی در جلسه امروز  مسئولان عالی قضایی با تقدیر از حضور پرشور مردم در انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری گفت: ملت بزرگ ایران بار دیگر در امتحان بزرگ سیاسی و الهی انتخابات سربلند و پیروز شدند و حضور پرشور مردم و برگزاری سالم و توام با امنیت و آرامش انتخابات در کشور در شرایطی که شاهد ناامنی های زیادی در منطقه هستیم؛ اقتدار، صلابت، عزت و پایبندی مردم به نظام جمهوری اسلامی ایران را به دنیا نشان داد.

رئیس قوه قضاییه افزود: این انتخابات با شکوه، پیام بسیار مهمی برای بدخواهان نظام و تمام کسانی بود که بویژه در ماههای اخیر با بمباران تبلیغاتی شدید تلاش کردند مردم را به عدم حضور در انتخابات تشویق کنند و می خواستند اینگونه القا کنندکه مردم به نظام جمهوری اسلامی ایران وآرمان های انقلاب خود پایبند نیستند.

آیت الله آملی لاریجانی با اشاره به اینکه مردم فهیم و با بصیرت ایران اسلامی میان مشکلات و نارسایی های داخلی کشور و ضرورت حفظ اقتدار و صلابت اصل نظام به خوبی تفکیک قائل شده اند تاکید کرد: مردم بصیر ایران با حضور پررنگ و پرمعنای خود در انتخابات نشان دادند اصل جمهوریت نظام و ارزش های والای انقلاب را قبول دارند؛ اما متاسفانه بمباران تبلیغاتی غرب به گونه ای دیگر بود و پیش از انتخابات در تلاش برای مایوس کردن مردم از حضور در پای صندوق های رای و پس از آن نیز در صدد ارائه تفسیرهای غلط و نادرست از نتیجه انتخابات بودند.

رئیس قوه قضاییه راهنمایی ها، تشویق ها و تاکید مقام معظم رهبری بر حضور قشرهای مختلف مردم در پای صندوق های رای و تلاش برای برگزاری انتخاباتی سالم و رقابتی و صیانت از آرای مردم  را در برگزاری با شکوه انتخابات بسیار موثر دانست و افزود: مردم انقلابی ایران نیز به خوبی دعوت مقام معظم رهبری را اجابت کردند و به کشورهای غربی نشان دادند که هیچ گاه از ارزش های انقلابی خود عقب نخواهند نشست.

آیت الله آملی لاریجانی تصریح کرد: در طول چند ماه پیش از انتخابات بنگاه های سخن پراکنی غرب تبلیغات زیادی علیه نظام، انقلاب و رهبری مطرح کردند که البته پاسخ های روشنی داشت و دارد اما آن سخنان و ادعاها متاسفانه انعکاس داخلی نیز داشت و گاهی از ناحیه برخی افراد که ادعای اصلاح طلبی نیز دارند مطرح شد.

رئیس دستگاه قضا یکی از ویژگی های انتخابات در نظام مردم سالاری دینی ایران را حضور طیف ها و سلایق مختلف در انتخابات و پیروزی آنان توصیف کرد و گفت: حضور سلایق مختلف در انتخابات و پیروزی آنان مشکلی برای انقلاب و نظام جمهوری اسلامی ایران ایجاد نکرده و نمی کند.

آیت الله آملی لاریجانی نتیجه انتخابات اخیر را خط بطلانی بر تمام شایعات، سخن پراکنی ها و ادعاهای رسانه های غربی بویژه رسانه های آمریکا و انگلیس درباره مهندسی انتخابات دانست و تاکید کرد: نتایج انتخابات در هر دوره ای باب میل گروهی و خلاف میل و نظر گروهی دیگر که باشد البته ضرری برای اصل نظام جمهوری اسلامی ندارد بلکه نشان دهنده اقتدار و صلابت آن است.

رئیس قوه قضاییه با تشکر از همه دست اندرکاران برگزاری انتخابات از جمله شورای نگهبان، مجریان برگزاری انتخابات، نیروهای نظامی و انتظامی و صدا و سیما به حضور چشمگیر مردم استان مازندران در انتخابات اشاره کرد و با قدردانی از این حضور با شکوه گفت: از مردم فهیم، متدین و شهیدپرور استان مازندران که با رای بالای خود به این خادم ملت اعتماد کردند تشکر می کنم.

رئیس دستگاه قضا افزود: متاسفانه در یکی دو ماه اخیر تبلیغات سوء فراوانی نسبت به قوه قضاییه و شخص رئیس دستگاه قضا انجام شد و عده ای تلاش کردند هر مشکلی در مملکت را به نوعی به قوه قضاییه ربط دهند.

آیت الله آملی لاریجانی تبلیغات سوء و گسترده علیه اعدام ها در کشور را یکی از محورهای تلاش برای هجمه علیه دستگاه قضایی عنوان کرد و گفت: عمده اعدام ها مربوط به موادمخدر و قانون آن نیز مصوب مجمع تشخیص مصلحت نظام است؛ با این حال طوری انعکاس دادند که گویی رئیس قوه قضاییه ساطوری به دست گرفته و مشغول اعدام است، در حالیکه قانون آن مصوب دستگاه دیگری است و حکم آن هم توسط قضات شریف و متدین ما صادر می‌شود و رئیس قوه قضاییه نقشی در آن ندارد.

رئیس قوه قضاییه با مقایسه تطبیقی مجازات اعدام که در برخی کشورها میزان بسیار کمتری از دسترسی و قاچاق موادمخدر را مستوجب اعدام می دانند تاکید کرد: دستگاه قضایی بر حسب قانون عمل می کند و البته تا جایی که بتواند در مقام اجرا اعدام ها را به تاخیر می اندازد اما به هر حال این گونه اعدام ها براساس مصوبه مجمع تشخیص مصلحت نظام است.

آیت الله آملی لاریجانی افزود: رسانه های بیگانه و صدا و سیمای مربوط به دولت آمریکا و انگلیس و سازمان‌های جاسوسی آنها در خلال مصاحبه ها و میزگردهای متعدد عنوان کردند که به رئیس قوه قضاییه نباید رای داد و یکی از دلایل آنها نیز پافشاری وی بر اجرای حدود و یا حق قصاص بود؛ در حالی که این قانون، قانون جمهوری اسلامی و اسلام است و تمام کاندیداهایی که ثبت نام کردند همین را می گویند و اگر غیر از این بود باید رد صلاحیت می شدند. سخن امام راحل قدس الله نفسه الزکیه در مورد کسانی که لایحه قصاص را در آن زمان غیرانسانی خوانده بودند، بر همه آشکار است.

آیت الله آملی لاریجانی استقبال با شکوه مردم مازندران همانند سایر استانها از انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان را خنثی کننده توطئه های دشمنان دانست و اظهار کرد: بحمدالله حضور مردم استان مازندران فراتر از انتظار بود و با رای بالایی که به خادم خود دادند، نشان دادند تبلیغات سوءدشمنان، در کنار فهم و بصیرت ایشان رنگی ندارد.

رئیس قوه قضاییه در پایان بار دیگر از حضور گسترده مردم در سراسر کشور در انتخابات هفتم اسفند تشکر کرد و گفت: این حضور پرشکوه وظیفه مضاعفی را بر دوش منتخبان ملت قرار داده است که باید با تمام وجود در انجام آن تلاش نمایند.

در جلسه امروز مسئولان عالی قضایی پیش نویس طرح اصلاح موادی از قانون مجازات اسلامی مورد بحث و بررسی قرار گرفت و ادامه آن به جلسه بعد موکول گردید.

دادسرای ویژه رسیدگی به جرائم کارکنان دولت در یزد افتتاح شد

در مراسمی با حضور مسئولان استانی، دادسرای ویژه رسیدگی به جرایم کارکنان دولت و مجتمع شماره یک شورای حل اختلاف در یزد افتتاح شد. محمدرضا حبیبی در این مراسم اظهار داشت: به منظور ارائه بهتر خدمات قضایی و کاهش بار ترافیکی محل سابق دادسرای مرکز استان، این اقدام انجام گرفت.

محمدرضا حبیبی ضمن تشکر از شهرداری یزد به جهت در اختیار قرار دادن این ساختمان افزود: با توجه به اینکه ماهانه به صورت میانگین 2500 پرونده به دادسرای مرکز استان یزد وارد می‌شود، افزایش فضای فیزیکی ضروری بود.

وی یادآور شد: ساختمان دادگستری و دادسرای مرکز استان مربوط به 30سال قبل و متناسب با تعداد پرونده ها و جمعیت آن زمان یزد بوده است و امروز به منظور کاهش بار ترافیک مرکز شهر، تأسیس افتتاح مجتمع های قضایی در نقاط دیگر شهر اجتناب ناپذیر است.

رئیس کل دادگستری استان بیان کرد: امروز با افتتاح این مجتمع دو شعبه تحقیق دیگر نیز به مجموعه شعب دادسرای مرکز استان بیان شد و از این پس این مجتمع با حضور یکی از معاونین دادستان یزد، یک دادیار اظهار نظر دو شعبه بازپرسی و سه شعبه دادیاری خدمات قضایی را به مردم ارائه خواهند داد.

وی خاطرنشان کرد: به پرونده های تخلفات کارکنان دولت نیز در این مجتمع رسیدگی می گردد و نظر به اینکه اکثر قریب به اتفاق جرائم کارکنان دولت غیرعمدی است، رسیدگی به جرائم آنان نیز در محیطی خلوت تر انجام خواهد شد تا شئونات شغلی آنان هم حفظ شود.

حبیبی به تجمیع 14 شعبه از شعب شوراهای حل اختلاف مرکز استان در یک مجتمع نیز اشاره کرد و اظهار داشت: با تلاش صورت گرفته اولین مجتمع شورای حل اختلاف مرکز استان افتتاح شد که این امر نیز گام بزرگی برای خدمت به مردم است.

رئیس کل دادگستری استان خاطرنشان کرد: در گذشته تمام شعب شوراهای حل اختلاف در سراسر شهر پراکنده بودند که در گام اول 14 شعبه در یک ساختمان جمع شد و در گام دوم نیز در آینده نزدیک در مجتمع شماره دو جنب ساختمان دادگستری کل استان مجتمع شماره 2 شوراهای حل اختلاف افتتاح خواهد گشت.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به حماسه حضور حداکثری مردم در انتخابات مجلس خبرگان رهبری و انتخابات مجلس شورای اسلامی اشاره کرد و گفت: مردم ایران و به ویژه استان یزد بار دیگر بر پشتیبانی از آرمانهای امام راحل و مقام معظم رهبری و همچنین بر پشتیبانی از ولایت فقیه با حضور خود تأکید کردند و حال نوبت ما مسئولان است تا در خدمتگذاری به این مردم شریف سنگ تمام بگذاریم.

مهمترین اقدامات شورای حل اختلاف استان تهران در 9 ماهه نخست سال جاری

دریانی معاون قضایی رئیس کل دادگستری استان و رئیس شورای حل اختلاف استان تهران، افتتاح شورای حل اختلاف تخصصی ویژه امور شرکت های دانش بنیان و نخبگان را از مهمترین اقدامات انجام شده در سال جاری دانست و افزود: افتتاح ساختمان جدید شورای حل اختلاف ملارد و احداث ساختمان جدید شورای حل اختلاف قرچک در سال جاری نیز از مهمترین اقدامات این شورا است که تا حدودی مشکل کمبود فضای فیزیکی را در این استان رفع کرد.

وی همکاری با مجلس شورای اسلامی جهت تصویب قانون جدید شوراهای حل اختلاف و همچنین تعامل با سازمان زندان ها برای سازش و گذشت بین شاکیان و متهمان به ویژه زنان را از دیگر اقدات مهم شورای حل اختلاف استان تهران در سال جاری بیان کرد.

دریانی همچنین فعالیت های فرهنگی شورای حل اختلاف استان تهران را مطلوب و مناسب دانست و بر گسترش این برنامه ها در راستای بهبود امور مردم و کارکنان تاکید کرد.

كاهش سه درصدي تلفات حوادث رانندگي در ده ماهه امسال

در ده ماهه سال جاري از كل تلفات حوادث رانندگي 10 هزار و 894 نفر مرد و  سه هزار و 245 نفر زن بودند.

در اين مدت استان هاي فارس با يك هزار و 173، خراسان رضوي با يك هزار و 151 و تهران با يك هزار و سه نفر فوتی بيشترين و استان هاي ايلام با 144، كهگيلويه و بويراحمد با 148 و اردبيل با 168 فوتي كمترين آمار تلفات حوادث رانندگي را داشته اند.

از كل تلفات حوادث رانندگي 10 ماهه امسال، نه هزار و 295 نفر در مسيرهاي برون شهري، سه هزار و 750 نفر در محورهاي دورن شهري، يك هزار و 30 نفر در مسيرهاي روستايي و 64  نفر در مسيرهايي نامعلوم جان خود را از دست داده اند.

بر اساس اين گزارش در اين مدت 267 هزار و 340 مصدوم حوادث رانندگي به ادارات پزشكي قانوني سراسر كشور مراجعه كرده اند كه 190 هزار و 792  نفر از آنان مرد و 76 هزار  و 548  نفر زن بودند. آمار مصدومان حوادث رانندگي در مقايسه با مدت مشابه سال قبل دو درصد بيشتر شده است.

در دي ماه سال جاري نيز يك هزار و 50 نفر در حوادث رانندگي جان باختند كه از اين تعداد 854 نفر مرد و  196 نفر زن بودند. آمار تلفات حوادث رانندگي دي ماه امسال در مقايسه با مدت مشابه سال قبل با كاهش 5.4 درصدي مواجه بوده است.

در اين مدت 24 هزار و 12 نفر نيز در حوادث رانندگي مصدوم و به پزشكي قانوني مراجعه كردند كه در مقايسه با دي ماه سال گذشته كه آمار مصدومان 22 هزار و 955 نفر بود،  4.6 درصد افزايش يافته است.

رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح بر اهمیت نقش فرهنگ در دستگاه قضایی تأکید کرد

بیست و دومین جلسه مدیران و مسئولان فرهنگی حوزه های ستادی و سازمان ها و نهادهای وابسته به قوه قضاییه به میزبانی سازمان قضایی نیروهای مسلح برگزار شد. رئیس این سازمان از تدفین اولین شهید گمنام در دستگاه قضایی خبر داد و گفت: با عنایت الهی و همکاری کمیته جستجوی مفقودین، سازمان قضایی نیروهای مسلح اولین مرجع قضایی است که شهید گمنامی در آن تدفین می شود.

حجت الاسلام والمسلمین محمدکاظم بهرامی از کلیه کارکنان دستگاه قضایی برای شرکت در این مراسم دعوت کرد و افزود: مراسم تشییع و تدفین این شهید والامقام بیست و سوم اسفند ماه همزمان با روز شهادت حضرت زهرا (س) با شکوه هر چه تمام تر برگزار می شود.

رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح در ادامه بر اهمیت نقش فرهنگ در دستگاه قضایی تأکید کرد و گفت: پس از تشکیل معاونت فرهنگی در قوه قضاییه اقدامات خوبی در حوزه فرهنگ سازی صورت گرفته اما باید کارهای زیادی انجام دهیم تا به یک نقطه مطلوبی در این زمینه برسیم.

حجت الاسلام والمسلمین بهرامی بر توجه به فریضه نماز در برنامه ریزی ها تأکید کرد و افزود: باید نمازخانه های قوه قضاییه از لحاظ مکانی در جایی قرار گیرد که در دسترس همگان باشد و شأن نماز حفظ شود.

رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح در پایان گفت: حضور ارباب رجوع در کنار کارکنان دستگاه قضایی در صف نماز موجب آرامش همه است.

کمیسیون امور حقوقی و قضایی دادگستری استان تهران برگزار شد

یکصد و نود و یکمین نشست کمیسیون امور حقوقی و قضایی، با هدف بررسی برخی از سوالات مرتبط با آیین دادرسی کیفری و قانون مجازات اسلامی با حضور رئیس کل دادگستری استان تهران برگزار شد. در ابتدای این نشست غلامحسین اسماعیلی رئیس کل دادگستری تهران با تسلیت ایام شهات حضرت فاطمه زهرا (س) گفت: ما در حال خدمت در عرصه قضاء نظام مقدس اسلامی هستیم که از جمله شرایط و احراز این سمت، داشتن علم در مرتبه و درجه عالی اجتهادی آن می باشد که نیازمند اشراف و تسلط کامل بر مقررات و ضوابط می باشد.

رئیس کل دادگستری استان افزود: امروز واقعیت موجود دستگاه قضایی با سطح توقع و انتظارات فاصله دارد؛ چرا که علم و دانش قضات علیرغم به اینکه مجتهد نیستند، در سطح خوبی قرار دارد، اما عمل به این علم با انتظارات واقعی منطبق نیست که با کاربردی کردن دانش موجود این نقیصه قابل رفع است.

وی ادامه داد: آمار زیاد پرونده ها در دستگاه قضایی به این دلیل است که پرونده های متعدد دیگری از یک پرونده ایجاد می شود و در نهایت یک موضوع اختلافی به ده ها پرونده مبدل می گردد.

وی افزود: علت اصلی آن بخشی به طرفین پرونده، بخشی به راهنمایی های وکلا و قسمتی نیز به نحوه تصمیم گیری قضات در فرآیند دادرسی و صدور آرا و دادنامه از سوی آنان بر می گردد که باید این موضوع با همفکری مرتفع شود و در این راستا از این به بعد ارزیابی علمی آراء قضات به ارتقاء سمت آنان تاثیر مستقیم خواهد داشت و با تشکیل هیئت های ممیزی آراء قضات در کنار کمیسیون نقل و انتقالات، بررسی آراء قضات در ارتقاء سمت آنها نقش بسزائی پیدا نموده است.

 

 

 

 

کد خبر 528440

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha