به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، بررسی لایحه بودجه ۹۵ در کمیسیون تلفیق، تصویب جزییات طرح نظام جامع آموزش و تربیت فنی و حرفه ای، رعایت اخلاق وظیفه برندگان و بازندگان انتخابات، مخالفت مجلس با کلیات طرح اصلاح حوزه های انتخابیه برخی از سرتیترهای اخبار پارلمان در هفته گذشته بود. ادامه اخبار و رویدادهای این حوزه را در گزارش زیر بخوانید:
مردم در انتخابات ۷ اسفند به پایان دادن بداخلاقی ها رای دادهاند
محمدرضا تابش نماینده اصلاح طلب مجلس در حاشیه جلسه علنی امروز دوشنبه 10 اسفند با اشاره به حضور پرشور مردم در انتخابات 7 اسفند در جمع خبرنگاران گفت: برای داشتن مجلس موفق در آینده باید توجه ویژهای به پیامهای بسیار مهم در انتخابات داشت، و این پیام مقام معظم رهبری دربارهی حضور پرشور مردم در انتخابات اشاره و اظهار کرد: این پیام از فصاحت و بلاغت برخوردار بود و امید آفرین و راه گشا بود. ایشان مشخصهها و وظایف را تعیین کردند که بسیار حائز اهمیت است.
وی اظهار کرد: طبق پیام رهبری یکی از مشخصههای این انتخابات آن است که انتخابات لبیک عمومی بر فراخوان نظام اسلامی بود. همچنین ایشان در این پیام از نمایندگان در مجلس خبرگان و شورای اسلامی، ساده زیستی ،پاکدستی، حضور تاثیرگذار و ترجیح منافع ملی و ایستادگی در مقابل بیگانگان را خواستند و اینکه نمایندگان این مجالس باید منش جهادی در اندیشه و عمل داشته باشند، قطعا این مشخصهها میتواند منشور کارکردی مجلس برای دوره بعد باشد که انتظار مردم نیز همین است.
تابش با بیان اینکه مردم در این انتخابات به پایان دادن بداخلاقیها و تنازعات رای دادند گفت: مردم خواستار آرامش و پیشرفت کشور و حرمت نهادن به همه گروهها، اصناف و اقشار هستند. این که این نسل مطالبات و خواستههایی دارند که باید دیده شوند و نمایندگان مجلس به آنها توجه کنند تا بتوانند عملکرد قابل قبولی به مردم ارائه دهند.
وی در پاسخ به این سوال که با توجه به اینکه برخی از کرسیهای مجلس را جریانهای حامی دولت در دست گرفتهاند چقدر احتمال دارد که مجلس آینده مجلسی دولت ساخته شود گفت: اگر روند شکل گیری آراء و عقاید مردم در این چند سال را دنبال کنیم میبینیم که مردم خواستار تحقق مطالباتشان هستند؛ مطالباتی که در رایشان آن را نشان دادند، آنها در انتخابات ریاست جمهوری به عقلانیت و اعتدال رای دادند و در تداوم این راه در این انتخابات شرکت کردند.
تابش با تاکید بر اینکه دولت با حمایت رهبری در عرصهی سیاست خارجی کاری کرد کارستان و برجام را به فرجام رساند گفت: دولت توانست از منافع ملی در مقابله و مواجهه با قدرتهای استکباری دفاع کند و هنر دیپلماسی ایرانی را بر مبنای عقلانیت، خرد ورزی و منطق به ظهور و بروز برساند. این همان موضوعی است که مردم برای تداوم آن رای خود را به صندوقها انداختند.
وی ادامه داد: همانطور که مقام معظم رهبری بزرگوارانه حضور مردم را پیروزی ملت دانستند همه باید کمک کنیم مجلس آینده مجلسی برای اصلاح امور، توسعه، پیشرفت، حفظ ارزشها و رفع کاستیها و مشکلات باشد. این موضوعی است که مردم به آن رای دادند. بنابراین نباید از تعابیری همچون مجلس دولت ساخته استفاده کنیم و نخواهیم جریان فکری غالب مردم را منحرف کرده و ذائقه مردم را تلخ کنیم.
نماینده اردکان در مجلس خاطرنشان کرد: مجلس باید استقلال خودش را حفظ کند. مجلس، مجلسی است که در راس امور و جزیی از حاکمیت و مدافع منافع ملت بوده و در آینده هم خواهد بود. البته با تعامل با دولت میتواند کارها و امور را بهتر پیش ببرد. تعامل به معنای کوتاه آمدن از وظایف و مسئولیتها نیست و مجلس جز خدا و مردم با هیچ کسی عقد اخوت نبسته است.
بررسی لایحه بودجه ۹۵ از امروز در کمیسیون تلفیق
محمدرضا پورابراهیمی، سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه 95 به خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان گفت: کار کمیسیون تلفیق بودجه 95 امروز آغاز می شود و احتمالاً تا پایان اسفند بررسی لایحه بودجه در کمیسیون تلفیق تمام خواهد شد.
وی اظهار کرد: بررسی بودجه سال 95 در صحن مجلس از نیمه دوم فروردین و بعد از تعطیلات آغاز خواهد شد.
وی همچنین گفت: قرار است دولت برای دخل و خرج های خود در ماههای فروردین و اردیبهشت لایحه چنددوازدهم به مجلس ارایه دهد.
مجلس جزییات طرح نظام جامع آموزش و تربیت فنی و حرفه ای را مصوب کرد
نمایندگان مجلس در ادامه جلسه علنی امروز دوشنبه 10 اسفند طرح نظام جامع آموزش و تربیت فنی و حرفه ای و مهارتی و جزییات این طرح را بررسی کردهاند.
براساس ماده 1 در اجرای بندهای 1 و 2 سیاستهای کلی اشتغال و بندهای د و ه قانون برنامه پنج ساله پنجم مصوب 15/ 10 /89 و با توجه به سیاستهای کلان و اسناد بالادستی به منظور گسترش شایستگی حرفهای، ارتقاء جایگاه آموزش و تربیت فنی و حرفهای و مهارتی، کاهش فاصلهی سطح شایستگی نیروی کار کشور با سطح استاندارد جهانی، هماهنگی در سیاستگذاری کلان، مدیریت در برنامهریزی آموزشهای فنی، حرفهای و مهارتی و تربیت نیروی کار شایسته، نظام آموزش و تربیت فنی و حرفهای و مهارتی که در این قانون نظام نامیده میشود در چارچوب صلاحیت حرفهای ملی برای تحقق اهداف زیر ایجاد میشود:
1- ترویج و تقویت فرهنگ کار، تولید، کارآفرینی و اخلاق حرفهای مبتنی بر ارزشهای اسلامی و ملی
2- آموزش و تربیت نیروی انسانی متخصص، ماهر و کارآمد متناسب با نیازهای بازار کار فعلی و آتی و ارتقاء توان کارآفرینی
3- افزایش نقش آموزش و تربیت فنی و حرفهای و مهارتی، در توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی و ایجاد هماهنگی و تعامل بین این نظام و سایر نظامهای آموزشی و اقتصادی
4- کمک به تولید ثروت و کاهش فقر در جامعه از طریق توانمندسازی نیروی کار و کمک به افزایش اشتغال، خود اشتغالی و کاهش بیکاری،
5- ارتقاء کیفیت آموزش و تربیت فنی، حرفهای و مهارتی، مبتنی بر چارچوب صلاحیت حرفهای ملی و کاهش فاصله میان سطح شایستگیهای مورد نیاز فعلی و آتی بازار کار، و شایستگی شاغلان در کشور
6- فراهم سازی زمینه یادگیری مادامالعمر افراد جامعه جهت دستیابی به عدالت آموزشی در حوزه شغل و حرفه
7- به کارگیری سودمندیهای اجتماعی و فرهنگی و آموزشهای فنی و حرفهای در راستای تعالی جمعیت با ایجاد سازگاری میان نظامهای تربیتی و آموزش های عمومی و فنی و حرفهای
8- افزایش سهم سرمایه انسانی از طریق آموزش، مهارت، خلاقیت، کارآفرینی، و تجربه در سهم بری عادلانه در زنجیره تولید و مصرف،
9- توانمند سازی نیروی کار در راستای محور قرار دادن رشد و بهرهوری در اقتصاد
10- فعال سازی سرمایههای انسانی به منظور توسعه کارآفرینی
در تبصره ماده 1 آمده است دولت مکلف است تمهیدات لازم جهت آموزش و تربیت افراد جهت کسب شایستگیهای نوآوری و کارآفرینی در این نظام را در راستای تحقق اهداف مذکور در بندهای 1 و 2 سیاستهای کلی اشتغال و بندهای 1 و 5 سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی ظرف 6 ماه به تاریخ لازمالاجرا شدن این قانون تهیه و تصویب کند.
××× در ماده 2 این طرح نیز اصطلاحات به کار برده تعریف شده است.
طبق ماده 2 اصطلاحات به کار رفته در این قانون دارای معانی مشهور زیر است:
1- آموزش و تربیت فنی، حرفهای و مهارتی: کسب نگرشها، مهارتهای عملی و فهم و دانش مرتبط با حرف و مشاغل بخشهای گوناگون اقتصادی و اجتماعی به همراه آموزش و تربیت عمومی است.
2- نظام آموزش و تربیت فنی و حرفهای و مهارتی: مجموعهای از اجزا و زیر نظامها شامل قوانین و مقررات، مدیریت و برنامه ریزی، نیروی انسانی، پژوهش و ارزشیابی است که به صورت یکپارچه اهداف این قانون را در کشور اجرا میکند.
3- چارچوب صلاحیت حرفهای: چارچوبی است که بر اساس شاخصهای توافق شده، صلاحیتها و مدارک و گواهینامهها را در سطوح و انواع مختلف به صورت منسجم به هم ارتباط میدهند. همچنین مهارت و تجربه نیز در کنار دانش ارزشیابی میشوند. در این چارچوب زمان و مکان یادگیری ارزش نسبتا کمتری دارد.
تبصره: منظور از شاخصهای توافق شده سطوح صلاحیت و توسعه حرفهای ملی است که مورد توافق ذینفعان اقتصادی، ارائه کنندگان آموزشهای فنی و حرفهای، کارشناسان خبره و نظام آموزشی باشند و توسط نهاد ملی یا تحت نظر تدوین خواهد شد.
4- نهادملی آموزش و تربیت فنی، حرفهای و مهارتی: نهادی است ملی که وظیفهی هماهنگی در سیاستگذاری و مدیریت در برنامه ریزی نظام آموزش و تربیت فنی و حرفهای و مهارتیکشور را بر عهده دارد.
5- مرکز سنجش، آموزش و تربیت فنی حرفهای و مهارتی و تعیین صلاحیتهای حرفهای: مرکزی است وابسته به نهاد ملی که برای سنجش و ارزشیابی آموزشهای موضوع این قانون و تعیین صلاحیت حرفهای نیروی کار در سطح ملی و منطقهای، استانی، ایجاد و تجهیز شدند.
6- جامعه هدف در آموزش و تربیت فنی، حرفهای و مهارتی: دستگاههای حاکمیتی، مردم، بنگاهها و مراکز تولیدی و خدماتی بخشهای صنعت، خدمات و کشاورزی و دولتی و غیر دولتی، اتحادیهها، صنوف و تعاونیها هستند که از شایستگیها و مهارتهای ایجاد شده ناشی از این آموزشها بهره مند میشوند.
7- دستگاههای مجری آموزش و تربیت فنی، حرفهای و مهارتی: تمام ارائه دهندگان دولتی، غیر دولتی، تعاونیها و بنگاههای اقتصادی درقلمرو این آموزشها که ارائه دهندهی آموزشهای رسمی و غیر رسمی و سازمان نایافته هستند.
8- آموزش و تربیت فنی و حرفهای و مهارتی رسمی: آموزشی است که جهت کسب شایستگیهای حرفهای و شغلی از دوره متوسط نظام آموزشی و بالاتر توسط وزارت آموزش و پرورش و موسسات آموزش عالی از قبیل دانشگاه فنی و حرفهای، دانشگاه جامع علمی و کاربردی، و دانشگاه آزاد ارائه و به اخذ مدرک تحصیلی و حرفهای مربوط منجر میشود. اتمام موفقیت هر فرد به همراه تجارب واقعی دنیای کار مجوز ورود به سطح بعدی آموزشها است.
9- آموزش و تربیت فنی و حرفهای و مهارتی غیر رسمی: آموزشی است که در خارج از نظام آموزشی رسمی طبق برنامه مشخص ارائه و به اخذ گواهی نامه شایستگی در صلاحیت شغلی میانجامد. این آموزشها توسط سازمان آموزش فنی و حرفهای، دستگاههای اجرایی و بنگاههای اقتصادی ارائه میشود. نوع دیگر این آموزشها به صورت فردی و سازمان نایافته جهت توسعه شایستگیها و صلاحیتهای شغلی و حرفهای صورت میپذیرد هر دو نوع این آموزشها قابل ارزشیابی و همسطح سازی با آموزشهای رسمی است.
10- واحد حرفه: مجموعهای از حرفهها در سطح صلاحیت ملی است، حرفه نیز مجموعهای از مشاغل است که شباهت معقولی از نظر کارها، دانش، مهارت و نگرشهای مورد نیاز دارد.
در ماده 3 طرح نظام جامع آموزش و تربیت فنی و حرفهای و مهارتی، آمده است: آموزش و تربیت فنی، حرفهای و مهارتی به صورت آموزش دولتی، غیر دولتی، نیمه دولتی (تعاونی) و مشارکت بینالمللی در قالب آموشهای حضوری (مستقیم)، نیمه حضوری و مجازی اجرا میشود. مجریان این آموزشها توسط نهاد ملی آموزش و تربیت فنی و حرفهای مذکور در جزء یک ماده 5 این قانون نظارت و هدایت میشوند.
در ماده 4 وظایف نظام آموزش و تربیت فنی و حرفهای و مهارتی، برای تحقق اهداف به شرح زیر تعیین شده است:
1- آموزش و تربیت نیروی انسانی کارآمد مورد نیاز در بخشهای مختلف کشور
2- طراحی، استقرار، به کارگیری، نظارت وارزیابی چارچوب صلاحیتهای حرفهای ملی جهت تضمین کیفیت
3- ایجاد هماهنگی در سیاستگذاری و مدیریت در برنامه ریزی فعالیتهای آموزشی و تربیتی
4- طراحی و تضمین استانداردهای آموزشی، ارزشیابی و شایستگی حرف بر اساس استاندارد ملی و بینالمللی طبقه بندی حرف و مشاغل
5- زمینه سازی فرصتهای برابر برای کسب شایستگیهای حرفهای،
6- ایجاد ساز و کارهای لازم جهت مشارکت بهره برداران در کلیه مراحل، و فرایند آموزشی و تربیتی
7- ایجاد هماهنگی و نظارت در بودجه ریزی و تخصیص منابع و تسهیلات و دستگاههای مجری این آموزشها
ماده 5 نیز ارکان نظام آموزش و تربیت فنی و حرفهای و مهارتی را به شرح زیر تعیین کرده است:
1- نهاد ملی آموزش و تربیت فنی، حرفهای و مهارتی،
2- مجریان آموزش و تربیت فنی، حرفهای و مهارتی
3- انجمنهای علمی – حرفهای
4- اتحادیهها و صنوف حرفهای و شغلی
رعایت اخلاق وظیفه برندگان و بازندگان انتخابات است
بیژن نوباوه، در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر رعایت اخلاق از سوی کاندیداهای بازنده و برنده دهمین دوره انتخابات مجلس به خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان گفت: کاندیداها چه بازنده و چه برنده وظیفه شان این است که اخلاق را رعایت کنند و به قانون تمکین کنند.
وی اظهار کرد: در مجلس زمانی می توان خوب کار کرد که همه با هم متحد باشند و گروهها با همدیگر خوب کار کنند، اگر قرار است طرحی مصوب شود باید مورد موافقت تعداد خاصی باشد و یا اگر قرار است استیضاح و سوالی به سرانجام برسد باید تعداد خاصی از ان حمایت کنند و همه اینها این معنی را می دهد که اساس کار در مجلس با وحدت همراه است.
نوباوه تصریح کرد: همیشه این قانون بوده است که نمایندگان فعلی به جای نمایندگان قبلی آمدهاند و قطعاً ما باید این موضوع را بپذیریم که یکسری نماینده دیگر به جای ما در آینده میآیند.
نوباوه گفت: قطعاً نمایندگانی که در اینده نیز وارد مجلس می شوند باید به قانون تمکین کنند و رعایت اخلاق را داشته باشند.
وی گفت: نماینده فعلی تهران در مجلس گفت: بزرگترین اخلاق را در حال حاضر اصولگرایان مطرح کردهاند که کوچکترین حرفی درارتباط با انتخابات و اینکه چه اتفاقی افتاد که آنها در تهران رای نیاورده اند نزدند و همین نشان می دهد که توسعه فکری خوبی در کشور اتفاق افتاده بود.
مخالفت مجلس با کلیات طرح اصلاح حوزه های انتخابیه
نمایندگان مجلس در ادامه جلسه علنی امروز دوشنبه 10 اسفند با طرح اصلاح محدوده و حوزه های انتخابیه مخالفت کردند.
در ماده واحده این طرح امده بود که حوزه میاندوآب از حوزههای شاهیندژ و تکاب جدا شود.
حسینعلی امیری سخنگوی وزارت کشور در مخالفت با این طرح گفت: با توجه به مشکلاتی که در حال حاضر در کشور وجود دارد امکان اجرای این طرح وجود ندارد و بهتر است به زمان دیگری موکول شود.
موافقت مجلس با کلیات طرح نظام جامع آموزش و تربیت فنی و حرفه ای و مهارتی
خبرگزاری شبستان:نمایندگان مجلس با کلیات طرح نظام جامع آموزش و تربیت فنی و حرفه ای و مهارتی موافقت کردند.
به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، نمایندگان مجلس در ادامه جلسه علنی امروز دوشنبه 10 اسفند کلیات طرح نظام جامع آموزش و تربیت فنی و حرفه ای و مهارتی را با 110 رای موافق، 4 رای مخالف و 9 رای ممتنع از مجموع 194 رای مصوب کردهاند.
این طرح دارای 10 ماده است که نمایندگان هر 10 ماده ان را به صورت یکجا مصوب کردهاند.
مصوبات مجلس برای برگزاری انتخابات الکترونیکی
نمایندگان مجلس در ادامه جلسه علنی امروز دوشنبه 10 اسفند و در بررسی طرح اصلاح موادی ازقانون انتخابات مجلس و به منظور تامین نظر شورای نگهبان در ماده الحاقی 4 مصوب کردهانددر انتخابات الکترونیکی پس از ثبت نام رای دهنده و بعد از تایید نماینده هیئت نظارت، کارت الکترونیکی مورد تایید فرماندار و ناظر صادر و تحویل رای دهنده می شود.
براساس تبصره این ماده الحاقی با توجه به انجام تمام بازبینی ها از سوی سامانه و عدم وجود تعرفه کاغذی و صدور کارت الکترونیکی نیازی به اخذ اثرانگشت از رای دهنده نیست.
طبق ماده الحاقی 5 و اصلاحی که مجلس در آن به عمل آورد در انتخابات الکترونیکی پس از اعلام رسمی پایان رای گیری شمارش آرا با دستور نماینده فرماندار و نماینده هیئت نظارت با امضای الکترونیکی آنها از سوی دستگاه الکترونیکی انجام می شود.
همچنین نمایندگان ماده الحاقی 6 را اینگونه اصلاح کردهاند که پس از پایان انتخابات بلافاصله صورتجلسه الکترونیکی نتیجه انتخابات با امضای الکترونیکی هیئت اجرایی مرکز حوزه انتخابیه و هیئت نظارت بر انتخابات حوزه مربوطه تهیه و 5 نسخه از آن چاپ می شود که یک نسخه نزد هیئت اجرایی مرکز حوزه انتخابیه نگهداری می شود و بقیه برای هیئت نظارت بر انتخابات مزبور و وزارت کشور (دو نسخه) و هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات ارسال می شود.
وکلای ملت در ماده الحاقی 7 این اصلاح را به عمل آورده اند که پس از شمارش آراء صندوق الکترونیکی و صندوق ثبت با نظارت ناظرین مهر و موم می شود و همراه نسخه چاپی صورتجلسه الکترونیکی نتیجه انتخابات برای بخشداری و فرمانداری مرکز حوزه انتخابیه ارسال می شود.
نمایندگان ماده الحاقی 8 را اینگونه اصلاح کردند که در صورت اختلال رای گیری الکترونیکی در یک شعبه اخذ رای یا یک دستگاه با پیشنهاد رئیس شعبه و تصویب فرماندار و تایید هیئت نظارت حوزه انتخابیه، انتخابات به صورت غیرالکترونیکی انجام می شود در پایان اخذ رای در شعبه، نتیجه تجمیع دستگاه الکترونیکی،بازخوانی می شود و بازشماری صندوق اخذ رای دستی به صورت مجزا انجام و در نهایت آراء شعبه تجمیع می شود.
نمایندگان همچنین یک ماده را به عنوان ماده الحاقی 10 به این طرح الحاق کرده اند طبق این ماده کارشناس فنی الکترونیکی با تایید رییس شعبه و هیئت نظارت می تواند به منظور رفع اشکالات احتمالی دستگاه الکترونیکی اخذ رای در شعبه حضور داشته باشد.
حضور مردم در انتخابات ۷ اسفند وزن ایران را در صحنه بین الملل بالا برد
علی لاریجانی، رییس مجلس در ابتدای جلسه علنی امروز دوشنبه 10 اسفند با اشاره به حضور گسترده مردم در انتخابات 7 اسفند گفت: حضور چشمگیر ملت ایران درعرصه انتخابات صفحه جدیدی برای کشور گشود که از سایر جهات حائز اهمیت است.
وی با بیان اینکه این حضور پرشور در صحنه بین الملل و نوع مواجهه مردم ایران با موضوع انتخابات سنجش جدیدی برای مراودات با ایران ایجاد کرد اظهار داشت: از آن جهت که ایران از معدود کشورهای منطقه است که از مردمسالاری برخوردار است میزان مشارکت نقطه تعیین کننده معادلات بین الملل با ایران است.
رییس مجلس شورای اسلامی بیان کرد: به ویژه دسایس برخی کشورهای بزرگ و بعضی از کشورهای منطقه ای باید در میدان انتخابات تعیین تکلیف می شد لذا حضور یکپارچه در انتخابات وزن ایران را در صحنه بین الملل بالا برد و تلقی جدیدی در جایگاه ایران ایجاد کرد.
لاریجانی تصریح کرد: با توجه به بحرانهای امنیتی فراگیر در منطقه و به هم ریختگی شگفت آور در این کشورها و ماجراجویی های تروریستی بی تردید نقش آفرینی متبکرانه ملت ایران در انتخابات نشان دهنده ثبات و استقرار امنیت در ایران و بالا رفتن ضریب امنیتی ایران شده است و از طرفی پشتوانه قوی مردمی نظام نقش ثبات بخش و امنیت ساز ایران اسلامی در منطقه را افزایش داده است.
وی خاطرنشان کرد: پس از توافق هسته ای حضور فراگیر ملت در انتخابات به همه کشورها این پیام را رساند که نظام جمهوری اسلامی از پشتوانه قوی مردمی برخوردار است و ملت آماده حرکت نوین در ساخت ایرانی آباد است و ایرانی اسلامی مستقل و آباد را هدفگیری کرده است.
وی ادامه داد: اینجاست که پس از انتخابات باید شرایط سیاسی کشور را به سوی همگرایی و هم افزایی سوق داد تا زحمات ملت به توان جدیدی در مواجهه ایران با صحنه بین الملل و منطقه ای در پیشبرد اهداف درونی کشور بدل شود و قدردانی از همت ملی مردم در انتخابات به این نکته تمرکز می یابد که همگان چنین دریافتی از بلوغ سیاسی صحنه گردانان سیاسی دریافت کنند.
لاریجانی بیان کرد: باید به ملت بزرگ ایران تبریک گفت که به درستی و دقت شرایط کشور را در نظر گرفته اند و با همتی بلند هم راه اینده کشور را معین کرده و هم زمینه ان را فراهم ساخته است.
وی گفت: بی تردید راهنمایی های مکرر رهبر معظم اسلامی در این همایش اقتدار و ایستادگی سهم بی بدیل داشته است که از معظم له سپاسگزاریم.
رییس مجلس شورای اسلامی در پایان از وزارت کشور و همه دست اندرکاران انتخابات 7 اسفند تشکر کرد.
تغییر ترکیب مجلس طبیعی است/تمرکز گرایش های مختلف سیاسی بر مسائل اساسی کشور
علی لاریجانی رییس مجلس شورای اسلامی با حضور در ستاد انتخابات کشور در جمع خبرنگاران گفت: به همه شما خسته نباشید می گویم و در این انتخابات که با همه تلاش دست اندرکاران وزارت کشور از ابتدای نام نویسی کاندیداها تا امروز مشغول کار بودهاند آشنا بودهام و خوشبختانه با این تلاشها انتخاباتی باشکوه در کشور حاصل شد.
وی با بیان اینکه این انتخابات سرمایه ملی برای کشور است اظهار کرد: به وزیر کشور و همچنین مسئولان ستاد انتخابات و همه دست اندرکاران در این ستاد و رسانهها که لحظه به لحظه اخبار و اطلاعات را به مردم می رسانند خسته نباشید می گویم و خوشبختانه کار خوبی در کشور سامان یافت.
لاریجانی اظهار کرد: در مسیر کار آدم احساس می کرد که تلاشها باعث اطمینان جامعه است و آرامشی در جامعه در انتخابات مشاهده کردیم و این کار بسیار ارزشمند است که انتخاباتی سالم و هم انعکاس ان به نحوی باشد که برای جامعه اطمینان بخش باشد.
وی با بیان اینکه امروز برای عرض خسته نباشید به ستاد انتخابات کشور امده است گفت: از نزدیک در جریان کار ستاد قرار گرفته ام و امیدواریم این انتخابات باعث خیر و برکت و پیشرفت برای مردم شود زیرا ما در مسیر اینده کشور نیاز به همدلی و همگرایی بیشتر داریم.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا فکر می کنید در مجلس آینده نیز به عنوان رییس مجلس با توجه به ترکیبی که هم اکنون در مجلس حاصل شده است خواهید بود گفت: من لسان الغیب نیستم که بتوانم از الان پیش بینی کنم.
وی اضافه کرد: از اینکه مردم با حضور جدی خود یک صفحه جدیدی را برای مشارکت خلق کردهاند این ارزشمند است و خواهش من از شما این است که این موضوع را به یک کشمکش در کشور تبدیل نکنید همین حضور مردم را باید به یک همدلی تبدیل کنید و این قطعا می تواند ثمربخش تر باشد.
وی در مورد دلایل تغییر تعداد زیادی از نمایندگان مجلس و تغییر ترکیب این مجلس گفت: گردش نیروها در کشور یک امر مبارکی است اینکه مردم براساس سلایق مختلف و شرایط کشور و اینکه به چه نیروهایی در این مرحله در کشور نیاز است انتخاب می کنند و باید به این امر احترام گذاشت و سپاسگزار این مردم بود زیرا مردم به دنبال افرادی هستند که خدمت می کنند.
وی خطاب به رسانهها گفت: رسانهها از نتیجه انتخابات به عنوان سرمایه ای برای حرکت اینده کشور پشتیبانی کنند و همین امر می تواند باعث وحدت بیشتر در جامعه شود.
وی همچنین در رابطه با اینکه چند درصد از اصولگرایان به مجلس راه یافته اند گفت: من محاسبه ای دقیقی در این زمینه ندارم و باید اقای رحمانی فضلی توضیح دهند، فکر می کنم یک بلوغ سیاسی هم در جامعه و هم در کاندیداها شکل گرفت که این قابل قبول است که این مساله قابل قبول است مساله اصلی کشور مشکلات اقتصادی کشور است و ما از سلایق مختلف باید جمع شویم و همت خودمان را حل مسایل اصلی کشور کنیم و اینگونه مسایل را تبدیل به دعوای حیدری نعمتی در کشور نکنیم، هر کسی که وارد صحن مجلس می شود باید ماموریت اصلی خودش را درست تشخیص دهد تا بتواند در این 4 سال خدمات خوبی را ارایه دهد.
وی در رابطه با اینکه ایا حاصل رای قم را تخریبهایی که علیه شما صورت گرفته است نمی دانید گفت: مثل اینکه شماها دنبال دردسر جدید می گردید! این جشن توفیق را در انتخابات در کشور خراب نکنید من در فرصت مناسب در این رابطه به تمامی سوالات پاسخ می دهم.
وی در رابطه با اینکه آیا عملکرد بد مجلس نهم باعث تغییر ترکیب مجلس دهم نشد نیز گفت: اگر سابقه کار مجلس را ببینید متوجه می شوید که در هر مجلسی حدود دوسوم نمایندگان تغییر می کند و خیلی اتفاق عجیبی که ترکیب مجلس تغییر دهد.
لاریجانی همچنین در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه با تغییر مجلس تا چه اندازه امیدوار به بهبود وضعیت معیشت مردم و پیگیریهای نمایندگان در این زمینه هستید گفت: اراده همگی معطوف به این باید باشد که مساله اصلی کشور چیست؟ و بعد یک ساماندهی بر روی راه حل ها انجام شود به نظر می رسد اگر سیاستهای اقتصاد مقاومتی همانگونه مقام معظم رهبری تعریف و ابلاغ کرده اند مبنای کار قرار گیرد این راه نجات کشور است که تولید ملی کشور نیز افزایش پیدا می کند و نگاه صادرات ما نیز تغییر پیدا می کند.
لاریجانی همچنین در رابطه با نتایج نهایی انتخابات قم و اینکه این نتایج هنوز اعلام نشده است گفت: اطلاع دقیقی ندارم این موضوع را اقای رحمانی فضلی باید پیگیری کنند.
وی در رابطه با اینکه شما با اختلاف فاحشی نسبت به رای دوره قبلتان نفر دوم در انتخابات قم شده اید و معنای این چیست گفت: من نمی خواهم راجع به این موضوع به دوستانتان توضیح دادهام.
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: با توجه به فضای جدیدی که برای کشور از نظر حل و فصل مساله هسته ای به وجود امده است می توانیم این انتخابات را به عنوان یک فضای تنفسی برای حرکت اقتصادی در کشور ترسیم کنیم و باید تلاش کنیم که همه همت مجلس برای پیشرفت و توسعه و عمرانی کشور باشد و این یک وظیفه انقلابی ملی و ارزشی در کشور است.
وی در پاسخ به این سوال که قرار است در مجلس دهم دو گروه با دو تفکر متفاوت جای بگیرند و فکر می کنید آن نگاهی که باید به بحث معیشت و رفاه در جامعه شود چه نگاهی باید باشد که بحث سیاسی بر آنها حاکم نباشد گفت: فکر می کنم یک بلوغ سیاسی در جامعه به وجود آمده است که گرایشهای مختلف بر مساله اساسی کشور تمرکز بیشتری کنند و دوستان در رسانه ها نیز باید تلاش کنند که سلایقهای مختلف به جای جدالهای سیاسی فکرشان را معطوف به مسایل اقتصادی کشور کند.
نظر شما