آذر خرم از فیلمسازان جوانی که از مشهد در دهمین جشنواره فیلم های صد ثانیه ای شرکت کرده است در مورد آثار خود به خبرنگار شبستان گفت: در بخش داستانی فیلم “می خواهم دیده شوم”، در بخش اکران فیلم “شرافت” و در بخش مستند با دو فیلم “خط سیاه” و “به خاطر تو” در دهمین جشنواره فیلم های صدثانیه ای شرکت کرده ام.
آذر خرم که اولین بار است در دهمین جشنواره فیلم های صد ثانیه ای شرکت می کند در مورد فیلم” می خواهم دیده شوم”، اظهار داشت: پیام بارز این فیلم این است که ما به واسطه اجتماعی بودن دوست داریم مطرح و دیده شویم. دلیلی که دیگران چرا ما را می بینند و دنبال می کنند، مهم است. ممکن است توجه مثبت بگیریم و ممکن است توجه منفی دریافت کنیم. ممکن است به خاطر اینکه کار بزرگ و مهمی انجام دادیم مورد توجه قرار بگیریم و کسی هم ممکن است به خاطر اینکه قاتل یا دزد باشد مورد توجه قرار بگیرد. تناقض بین دو شخصیت و نوع توجه ای که از جامعه دریافت می کنند، در این فیلم نمایش داده شده است.
این فیلمساز جوان در مورد فیلم دیگرش با عنوان "خط سیاه" که در بخش مستند دهمین جشنواره بین المللی فیلم های صدثانیه ای شرکت داده شده است، عنوان کرد: این فیلم توجه ویژه مخاطب را به خط سفیدی که در خیابان ها وجود دارد، جلب می کند. ما گاهی خط سفید را می بینیم و گاهی نمی بینیم و گاه با شتاب از روی آن بدون توجه رد می شویم. در این فیلم خواستم بگویم که اگر ما به این خط سفید توجه نکنیم به خط سیاه میان قاب عکس ما منجر می شود.
خرم خاطرنشان کرد: "خط سیاه" احترام به قانون را به مخاطب گوشزد می کند. قانون به انسان خدمت می کند و در فیلم "خط سیاه" نشان داده می شود که ما به قانون احترام می گذاریم، برای اینکه زنده بمانیم.
وی در پاسخ به این سوال که چه انتظاری از برگزارکنندگان جشنواره بین المللی فیلم های صد ثانیه ای دارید، به شبستان گفت: بهترین چیز برای فیلمساز این است که بداند در ابعاد وسیعی کارش دیده می شود. جشنواره فیلم های صد ثانیه ای کار فوق العاده ای است و خوب است که برگزارکنندگان بعد از برگزاری جشنواره، فیلمسازان جوان را رها نکنند و از آنها حمایت کنند.
این فیلمساز جوان با طرح این سوال که چرا سینمایی برای اکران فیلم های کوتاه نداریم، بیان کرد: فیلم های کوتاه باید در جامعه دیده شوند. ما باید سینماهایی داشته باشیم که در سانس های 5 دقیقه ای این فیلم ها را به نمایش بگذارد. ما در کشور ایده پردازان خوب و فیلمسازان جوان و توانایی داریم که متاسفانه تنها بستر ارایه کار آنها فضای مجازی است.
خرم با اشاره به انتقال موثر مفاهیم اخلاقی در قالب فیلم تصریح کرد: هنرمندان می توانند به نفع موثر و سازنده ای مفاهیم اخلاقی را در قالب فیلم به جامعه انتقال دهند مخصوصا اگر فیلم، کوتاه باشد و در یک تا 5 دقیقه باشد. در جامعه ما که افراد بسیار بی حوصله و پرشتاب شده اند انتقال مفاهیم اخلاقی در قالب فیلم می تواند بسیار بسیار اثرگذار باشد.
این فیلمساز جوان خاطرنشان کرد: امروزه مردم دیگر فیلم ها را فقط به خاطر سرگرمی نمی بینند و می خواهند که از فیلم پیامی بگیرند. برخی از مسایل اخلاقی متاسفانه در جامعه ما کمرنگ شده است و ما می توانیم توسط فیلم های کوتاه در کوتاه ترین زمان موثرترین پیام را به مخاطب انتقال دهیم.
گفتنی است، دهمین جشنواره بین المللی فیلم 100 با موضوع محوری اخلاق ۱۲ و ۱۳ اسفند در سینما آزادی برگزار می شود و روز جمعه 14 اسفندماه با برگزاری اختتامیه و معرفی برگزیدگان، به كار خود پایان خواهد داد.
نظر شما