مساجد باید فرهنگ‌ساز باشند

حجت الاسلام پناهیان با تاکید بر اینکه مساجد باید فرهنگ‌ساز بوده و مردم را به برخی رویه‌های پسندیده عادت بدهند، گفت: نحوه‌ اجرای برنامه‌های جذب عوام در مساجد باید دارای ویژگی ایجاد انس باشد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، حجت‌الاسلام علیرضا پناهیان در مرحله دوم از چهارمین دوره‌ آموزشی، فرهنگی "اندیشه‌های آسمانی" که به همت ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور با حضور چهار هزار نفر از مدیران منتخب کانون های فرهنگی هنری مساجد در دانشگاه تربیت معلم شهید بهشتی مشهد در حال برگزاری است، گفت: تربیت معنوی و اعتقادی باید به شکل مستمر و پیاپی صورت بپذیرد و این امر بایستی پس از اثبات ارکان دینی مثل اثبات توحید، معاد و... انجام بگیرد که مستلزم حضور مساجد در عرصه‌ تعلیم و تربیت است.

این سخنران و خطیب کشور در خصوص تربیت اعتقادی و عناصر آن اذعان داشت: مهمترین عنصر تربیت اعتقادی، مشاهده‌‌ رفتار مومنینی است که تحت تأثیر ایمان خود عمل کرده و اعمال آن‌ها با هنجارهای دین‌شان مطابقت دارد و تربیت اعتقادی دقیقا یعنی مشاهده‌ نزدیک مومنانی که مساجد مسؤلیت پرورش آن‌ها را داراست.
استاد حوزه و دانشگاه با تأکید بر این مطلب که فعالان مساجد نباید از عوام غیرمسجدی غافل شوند، اذعان داشت: نحوه‌ اجرای برنامه‌های جذب عوام در مساجد بایستی دارای ویژگی ایجاد انس بوده و به شکل اجتماعی و اختصاصی‌تری این عملیات انجام بگیرد و این از وظایف فعالان مسجدی است.
 سامان دهی وظیفه نخبه پروری در مساجد

حجت‌الاسلام پناهیان با اشاره به مواجهه‌ با دو گروه متفاوت از جوانان و نوجوانان در باب تعلیم و تربیت در مساجد خاطرنشان کرد: اولویت تعلیم و تربیت در مساجد باید با کسانی باشد که در مساجد حضور فعالی داشته‌اند و همچنین بایستی کلاس‌های تخصصی تحت عنوان اخلاق خانواده و احترام به والدین برای تربیت این افراد که نخبگان مسجدی به شمار می‌روند، برگزار شود تا وظیفه‌ نخبه‌پروری در مساجد سامان بپذیرد.

وی با اشاره به نامه‌ امیرالمؤمنین(ع) به حاکم یمن عنوان کرد: برخی افراد ظرفیت تربیت عمیق را نداشته و در مساجد باید خواص مورد تربیت ویژه‌ای قرار گرفته و این جریان تعلیم و تربیت به نحوی با متن زندگی روزمره‌ افراد جامعه گره بخورد که لازمه‌ آن تقویت دانش‌آموزان و نوجوانان در دروس معارف اسلامی و ایجاد امتیاز و برتری دینی از لحاظ آشنایی با معارف می‌باشد.


مساجد باید فرهنگ‌ساز باشند

سخنران و خطیب کشور با تأکید بر اینکه مساجد باید فرهنگ‌ساز بوده و مردم را به برخی رویه‌های پسندیده عادت بدهند، گفت: در کارگروه‌های مختلف باید فرهنگسازی انجام شود و یکی از تعابیر نزدیک به این امر ایجاد سنت حسنه است که در روایات به آن تأکید فراوان شده و از مصادیق آن می‌توان به خواندن خطبه‌های عقد و ازدواج در مساجد، اختصاص دادن ثلث اموال به امور خیریه مربوط به مساجد و راه‌اندازی کاروان‌های زیارتی مساجد محلی اشاره کرد.

این استاد اخلاق در خصوص برنامه های اجرایی کانون های فرهنگی، هنری مساجد کشور تصریح کرد: برنامه موفق در یک مسجد صرفا برنامه ای پر مخاطب نیست، بلکه برنامه ای موفق است که موجب رشدمستمر برای مخاطبان خود شود.

چهارمین همایش سراسری" اندیشه های آسمانی" با شرکت چهار هزار نفر از مدیران منتخب کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور از بیست و یکم تیرماه تا هشتم مردادماه در مشهد در حال برگزاری است.

گفتنی است، شرکت کنندگان در این همایش در قالب پنج گروه 800 نفره از استان های اصفهان، کرمان،گیلان، بوشهر و آذربایجان شرقی در دو حوزه اندیشه ها و مهارت ها، شامل شش جلسه همایش، چهار جلسه کارگاه و سه جلسه مشاوره و هم اندیشی با مباحث و مسائل لازم، از سخنرانی مسئولان و اساتید شاخص حوزه و دانشگاه کشور بهره مند می شوند.

پایان پیام/
 

 

کد خبر 52805

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha