به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان، صبح امروز (11اسفند)، نشست معرفتی با موضوع جریان شناسی گروه داعش، تکفیری های سلفی و وهابی ها با حضور حجت الاسلام و المسلمین دکتر علیرضا جوادی، سرپرست نهاد دانشگاه علوم پزشکی اصفهان ویژه اساتید، کادر مدارس علمیه خواهران شهر اصفهان در سالن اجتماعات مدرسه جامعه النور برگزار شد.
وی ابراز داشت: اواخر قرن پنجم هجری، رهبر کاتولیک های شهر روم فرمان حمله به بیت المقدس را صادر کرد و با صدور فرمان حمله به قبله اول مسلمین، جنگ های معروف و مشهور صلیبی اول آغاز شد و این جنگ ها حدود 200 سال تا سال 600 هجری قمری طول کشید.
وی با بیان اینکه تمام عقده ها و کینه های مسیحیت علیه مسلمانان با این فرمان تحریک شد و این حمله ها به شدت تاوان سنگینی به مسلمان ها وارد کرد گفت: در سال 616 قمری در شرق جهان اسلام مغول ها به ایران حمله کردند و عواملی ایجاد شد که وحدت رویه بین شرق و غرب ایجاد شد.
وی اظهار داشت: کتابخانه های ما سوخت و هیزم حمام شد و بنیان فرهنگی ایران از بین رفت، وزیر هلاکوخان دستور تبدیل شدن کعبه به بت خانه را داد، جنگ ها تا 690 طول کشید و در تب و تاب این حمله ها فردی به نام «احمد بن تیمیه» ظهور پیدا کرد.
حجت الاسلام جوادی تصریح کرد: احمد بن تیمیه در شهر حران از توابع شام به دنیا آمد و در سال 697 در سن 36 سالگی شروع به انتشار افکار و عقاید منحصر بفرد کرد که ریشه آن به قرن 2 و 3 و فرقه بر بهاری بر می گردد و حسن بربهاری افکارش برگرفته از خوارج نهروان است.
وی اظهار داشت: ابن تیمیه از درون مسلمان ها به عنوان یک اسلام شناس خروج کرد و اولین کسی بود که مسلمان ها را از درون به کفر و شرک متهم کرد و قتل و کشتن مسلمان ها را جهاد فی سبیل الله دانست.
سرپرست نهاد دانشگاه علوم پزشکی اصفهان خاطر نشان کرد: در آن زمان کل دنیای اسلام و مذاهب چهارگانه اهل سنت با او مخالفت کردند و اولین بار در سال 702 محاکمه و زندان شد تا اینکه در سال 720 ابن مهلوف از قاضی های اهل سنت کتاب های او را گرفت و در زندان هم فعالیت کرد تا او را به انفرادی بردند که قاضی حکم داد هر کس به این تمیمیه معتقد باشد خون و مالش حلال است به ویزه حنبلی ها، چون حنبلی ها به او اعتقاد داشتند.
وی با اشاره به اینکه ابن تیمیه در شام مکتب اسلام اموی را پایه گذاری کرد و در سال 728در زندان شام مرد افزود: شاگردان او به نام ابن کثیر و ابن قیم جوزی در زنده نگه داشتن افکار او نقش داشتند و محمد بن عبدالوهاب این نقش را تکمیل و پررنگ کرد.
وی تاکید کرد: تا قبل از ابن تیمیه هیچ کتاب کلامی فرقه ای به نام سلفی ثبت نشده و او اولین کسی است که این فرقه را تاسیس کرد.
نظر شما