خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: ایران و کره شمالی، چالش های پنتاگون در سال جدید، توافق هسته ای ایران توافق برد-برد است، تاثیر مثبت نتایج انتخابات ایران در همکاری تهران-مسکو، همکاریهای علمی دانشگاهی ایران و قبرس توسعه می یابد از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود. مشروح این اخبار را در گزارش زیر بخوانید:
فارس:
مجلس نمایندگان آمریکا کمک ایران به یافتن «لوینسون» را خواستار شد
مجلس نمایندگان آمریکا بامداد سهشنبه قطعنامهای را تصویب کرد که خواستار کمک ایران برای یافتن «رابرت لوینسون»، کارمند سرویسهای اطلاعاتی آمریکا است.
لوینسون کارمند سابق افبیآی (اداره فدرال تحقیقات آمریکا) که به اذعان خانوادهاش در سال 2007 برای انجام یک مأموریت به سفارش سازمان سیا (آژانس مرکزی اطلاعات آمریکا) راهی ایران شده بود، دیگر به آمریکا بازنگشته است.
اعضای مجلس نمایندگان آمریکا در قطعنامه شماره 148، که «تد داچ»، نماینده جمهوریخواه آن را تهیه کرده بود خواستهاند ایران به تعهداتش برای کمک به آزادی لوینسونعمل کند. این قطعنامه به اتفاق آرا در صحن مجلس نمایندگان تصویب شد.
«اد رویس»، رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا از تصویب آن استقبال کرد. قطعنامه 148، پس از آنکه هفته گذشته در کمیته تحت امر آقای «رویس» به تصویب رسیده بود امروز در صحن علنی مجلس نمایندگان بررسی میشد.
همچنین، ماه گذشته دیگر نهاد پارلمانی موازی مجلس نمایندگان، مجلس سنا به اتفاق آرا قطعنامهای با همین موضوع به تصویب رسانده بود.
بعد از مفقود شدن لوینسون چند تصویر و یک نوار ویدئویی از وی با لباس زندانیان گوانتانامو منتشر شد. مقامات آمریکایی بر اساس صدای پس زمینه ویدئو و شواهد دیگر، میگویند این تصاویر در ایران ضبط نشده و احتمالا مربوط به افغانستان یا پاکستان است.
دو ماه قبل «جان کربی» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا اذعان کرد که بر اساس ارزیابیهای واشنگتن، لوینسون خارج از ایران است. همزمان یک مقام آمریکایی که خواسته نامش فاش نشود، به رسانهها گفت که واشنگتن تصور میکند که لوینسون دیگر زنده نیست.
با این حال نمایندگان کنگره آمریکا و همچنین دولت این کشور، همچنان هر از چند گاهی با هدف اعمال فشار بر ایران، خواستار کمک ایران برای یافتن این فرد میشوند. تهران با تأکید بر اینکه از سرنوشت این لوینسون اطلاعی ندارد، تصریح کرده است که به دلایل انساندوستانه در صورت دریافت اطلاعاتی از وی، آن را در اختیار واشنگتن قرار میدهد.
دو ماه پیش ایران و آمریکا بر اساس توافق مبادله زندانیان، شماری از اتباع یکدیگر را آزاد کردند. آزادی این افراد به بهانهای برای تجدید فشارها بر ایران بر سر مسئله لوینسون بدل شده است.
وزیر دفاع آمریکا: باید با ایران مقابله کنیم/گوانتانامو را تخلیه نمیکنیم
«اشتون کارتر» وزیر دفاع آمریکا امشب در میان خبرنگاران حاضر شد و در خصوص عملیات در جریان ارتش آمریکا در نقاط مختلف جهان سخن گفت.
کارتر در خصوص آتشبس سوریه که از شنبه آغاز شد، گفت: «اگر این آتشبس اجرا شود و همه به آن پایند بمانند، میتواند به کاهش درگیریها در مجموع منجر شود؛ هدف اصلی این آتشبس، ایجاد امکان رسیدن کمکهای بشردوستانه به مردم است و البته این مسیر، راهی است به سمت خاتمه جنگ داخلی در سوریه.»
اشتون کارتر بدون اشاره مستقیم به مسئول نقض آتشبس، گفت: «هنوز در برخی نقاط سوریه، درگیریهایی وجود دارد.»
کاتر گفت: «به رغم آتشبس، هیچ توقفی در حملات به داعش وجود ندارد؛ حمله به داعش در سوریه و عراق، تشدید شده است.»
رئیس پنتاگون که در خصوص خاورمیانه سخن میگفت، به ایران هم پرداخت و گفت: «باید با نفوذ و اقدامات مخرب ایران در منطقه، در برابر متحدانمان و به خصوص در برابر اسرائیل، مقابله کنیم.»
وزیر دفاع آمریکا در خصوص مبارزه با داعش در لیبی هم سخن گفت و از ایتالیا خواست که با توجه به نزدیکی لیبی به مرزهای جنوبیاش، محور حمله به داعش باشد؛ کارتر گفت: «قبلاً گفته بودیم که به تیتالیا کمک خواهیم کرد.»
کارتر به عزم اوباما برای انتقال زندانیان گوانتانامو به داخل خاک آمریکا و بستن این بازداشتگاه در آستانه سفر خود به کوبا گفت: «من موافق این کار هستم زیرا هزینههای نگهداری زندانیان در آمریکا، به مراتب کمتر است ولی بهرحال این موضوعی است که کنگره باید در خصوصاش تصمیم بگیرد.»
وزیر دفاع آمریکا به شایعات مبنی بر خروج کامل نظامیان آمریکا از کوبا پاسخ داد و گفت: «بحث محوطه بازداشتگاه از بحث پایگاه ما در آنجا مجزاست؛ ما قصدی برای تخلیه پایگاه خود در گوانتانامو نداریم.»
مهر:
توافق هسته ای ایران توافق برد-برد است
« فدریکا موگرینی » در گفتگو با مدیا مکس همچنین اظهار داشت: توافق هسته ای ایران موفقیت بزرگی بود که نتیجه انجام گفتگوهای دوره ای بود.
وی با توصیف توافق هسته ای به عنوان توافق برد- برد افزود: نه تنها کشورهای منطقه که جامعه بین الملل ذینفع این توافق خواهد بود.
مسئول سیاست خارجی اتحایده اروپا در پاسخ به سوالی مبنی بر چگونگی روابط تجاری ایران - اروپا گفت : مناسبات اقتصادی دوجانبه اروپا و ایران می تواند بیش از پیش ارتقا پیدا کند.
موگرینی با اشاره به لغو تحریم ها علیه ایران و اینکه آیا ارمنستان می تواند به عنوان مرکزی بین اتحادیه اروپا و ایران عمل کند، اظهار داشت: ارمنستان از نزدیک مذاکرات هسته ای با ایران و اجرای توافق هسته ای را پس از اعلامیه تاریخی ما در وین دنبال کرده است.
ایران و کره شمالی، چالش های پنتاگون در سال جدید
اشتون کارتر وزیر دفاع آمریکا در یک کنفرانس دفاعی در واشنگتن گفت: توافق هسته موجب شد ایران از برنامه هسته ای خود دور بماند ولی باید همچنان مراقب بود.
وی گفت: تهدید از سوی ایران همیشه وجود دارد و نباید اجازه دهیم ایران به سلاح هسته ای دست پیدا کند. کارتر همچنین به مسائل دیگری مثل مبارزه با تروریست های داعش اشاره کرد و گفت: راه اصلی نابودی داعش هدف گرفتن این تروریست ها در عراق و سوریه است.
وی به معاهده آتش بس بین کشورش و روسیه اشاره کرد و گفت: البته این قرارداد صلح به مبارزه این کشور علیه داعش ارتباطی ندارد. وی گفت: در هر حال و صورت به داعش حمله خواهیم کرد.
اشتون کارتر از جمله چالش های اصلی این وزارتخانه در سال آینده میلادی را ایران و کره شمالی دانست.
باشگاه خبرنگاران جوان:
دومای روسیه: نتایج انتخابات ایران در همکاری تهران-مسکو تاثیر مثبت دارد
یک مقام ارشد پارلمانی روسیه نسبت به تاثیر نتایج انتخابات ایران در حل امور خاورمیانه و همکاریهای بیشتر دو کشور ابراز خشنودی کرد.
«نیکلای لویچف» معاون دومای روسیه امروز در واکنش به نتایج انتخابات مجلس ایران گفت که نتایج انتخابات پارلمانی اثر مثبتی در حل بحران سوریه و همکاری با روسیه برای مقابله با امور ضد تروریستی دارد.
لویچف در این زمینه گفت: «نتایج انتخابات اثر مثبتی بر حل مشکلات خاورمیانه منجمله وضعیت سوریه، تقویت موضع سازنده و فعال ایران دارد. ما ایران را شریک مهم در مواجهه با تروریست بینالمللی میدانیم.»
معاون دومای روسیه افزود که مسکو برای رفع باقی تحریمهای وضع شده بر ایران چون تحریمهای مرتبط با همکاری نظامی – فنی تلاش خواهد کرد.
ایرنا:
همکاریهای علمی دانشگاهی ایران و قبرس توسعه می یابد
خبرگزاری رسمی قبرس (سینا) از نیکوزیا گزارش داد: کوستاس کادیس وزیر علوم و آموزش عالی قبرس در این دیدار با اشاره به روابط دیرینه و دوستانه دوکشور تمایل خود را برای توسعه همکاریهای مراکز علمی دو کشور ابراز داشت.
وزیرعلوم و آموزش عالی قبرس (بخش جنوبی و یونانی نشین) همچنین از معاون وزیر علوم، تحقیقات و فن آوری ایران خواست که جمهوری اسلامی ایران، مدارک دانشگاههای قبرس را به رسمیت بشناسد.
شریعتی ناصر نیز خواستار ارائه لیست و شرایط مراکز علمی قبرس شد و گفت: ایران آماده اعطای بورسیه تحصیلی به تعداد 15 دانشجوی قبرسی درمقطع دکترا می باشد.
معاون وزیرعلوم، تحقیقات و فن آوری جمهوری اسلامی ایران آمادگی دانشگاهها و مراکز علمی ایران برای توسعه همکاریهای دانشگاهی و مراکز علمی با قبرس در زمینه انجام تحقیقات مشترک علمی و تاسیس مراکز دانشگاهی در قبرس را ابراز داشت.
شریعتی ناصر و وزیرعلوم قبرس (بخش جنوبی و یونانی نشین) همچنین برآمادگی خود برای امضای تفاهمنامه همکاریهای علمی تاکید کردند.
معاون وزیر علوم، تحقیقات و فن آوری ایران از وزیر آموزش و علوم قبرس برای سفر به ایران دعوت به عمل آورد که مورد استقبال وی قرار گرفت.
شریعتی ناصر در صدر هیاتی به قبرس سفر کرده است و قرار است از مراکز علمی، دانشگاهها و موسسات دولتی و خصوصی این کشور دیدن کند.
هیات عراقی به ایران سفر می کند/آغاز صادرات گاز به بغداد از بهار 95
صادرات گاز به عراق (بغداد) برای چندمین بار در دو سال گذشته به دلیل آماده نبودن طرف عراقی بارها به تعویق افتاده است؛ قرار بود که صادرات گاز از سال 1393 آغاز شود، اما به دلیل آماده نبودن طرف عراقی، صادرات گاز به امسال موکول شد. اما با وجود فراهم آوردن زیرساخت ها در ایران، طرف عراقی به دلیل ناامنی و شرایط فنی، خواسته است که این صادرات از بهار سال آتی آغاز شود.
عزیزالله رمضانی مدیر امور بین الملل شرکت ملی گاز ایران با بیان اینکه هم اکنون یک هیات عراقی در تهران حضور دارد، افزود: این هیات قرار است از ایستگاه میترینگ نفت شهر بازدید کند.
وی با بیان اینکه عراقی ها برای دریافت گاز در اوایل سال آینده اعلام آمادگی کرده اند، اضافه کرد: ایران آمادگی صادرات گاز به این کشور را دارد و منتظر آماده شدن شرایط در عراق است.
رمضانی با بیان اینکه مقام های عالی رتبه دو کشور بزودی با یکدیگر در تهران دیدار و گفت وگو می کنند، افزود: هیاتی که هم اکنون در تهران حضور دارد در سطح مدیران و کارشناسان وزارت برق این کشور است که برای بازدید از ایستگاه میترینگ در نفت شهر و به دعوت شرکت ملی گاز به ایران سفر کردند.
وی با یادآوری اینکه عراق قرار است از همین ایستگاه، گاز را از ایران تحویل گیرد، افزود: این هیات قرار است فردا برای بازدید از ایستگاه میترینگ به نفت شهر سفر کند و در آنجا گفت وگوهایی انجام می شود.
ایران دو طرح صادرات گاز به عراق دارد که بر اساس طرح اول قرار است گاز به بغداد و سپس به بصره در جنوب عراق صادر شود.
صادرات گاز به بغداد با حجم روزانه چهار میلیون مترمکعب آغاز می شود و تا ٣٥ میلیون مترمکعب در روز قابل افزایش است.
ایران و سنگاپور تفاهمنامه همکاری در زمینه کشتیرانی امضا کردند
رئیس فدراسیون تجارت سنگاپور و مدیرعامل شرکت کشتیرانی ایران در پایان دیدار وزیر تعاون کشورمان با تجارت و صنعت سنگاپور، تفاهمنامه همکاری در زمینه کشتیرانی امضا کردند.
علی ربیعی امروز(دوشنبه) در نشست امضای تفاهمنامه همکاری در زمینه کشتیرانی با وزیر تجارت و صنعت سنگاپور در محل این وزارتخانه، با بیان اینکه وزارت تعاون بزرگترین اقتصاد صندوقی را در ایران دارد، افزود: با توجه به اینکه صندوق های ما بهترین زمینه حمایتی و ضمانتی را برعهده دارند، می توانیم در این زمینه همکاری خوبی با هم داشته باشیم.
ربیعی با بیان اینکه صندوق های تامین اجتماعی، بازنشستگی کشوری، روستائیان، عشایر و صندوق فولاد کشور در زیرمجموعه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی فعالیت می کنند، ادامه داد: با سرمایه گذاری با سرمایه های پس انداز شده افراد در این صندوق ها، سعی می کنیم افراد تحت پوشش این صندوق ها در سن بازنشستگی زندگی بهتر داشته باشند.
وی خاطرنشان کرد: به طور کلی افرادی زیرمجموعه هدف این وزارتخانه، از اقشار کم درآمد جامعه هستند؛ بنابراین سرمایه گذاری در این صندوق ها به آنها اجازه می دهد که زندگی بهتری داشته باشند.
ربیعی به فعالیت های هلدینگ ها، شرکت ها و سازمان های بزرگ متعلق به صندوق های زیرمجموعه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اشاره کرد و گفت: این صندوق ها فعالیت های بسیار گسترده ای در زمینه های مختلف هتل داری، پتروشیمی، حمل و نقل، مسافربری، تولید دارو و سیمان، تولید کاشی و سرامیک، سلولوزی و ... دارند و در همه این زمینه ها می توانند با سنگاپور همکاری کنند.
وی گفت: در دوران تحریم ها این شرکت ها فعالیت های خود را با تمام مشکلات ادامه دادند؛ آنها از کار بازنماندند و حتی شرکت های جدید نیز ایجاد شد.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی به بحران صندوق های بازنشستگی در ایران نیز اشاره کرد و گفت: این بحران هم ردیف بحران های محیط زیست، کم آبی و بیکاری در برنامه های دولت پیگیری می شود.
وی افزود: این صندوق ها به اصلاحات ساختاری و پارامتریک نیاز دارند و در حال حاضر نسبت افراد بازنشسته و نیروی کار در این صندوق ها 7 به 1 است یعنی به ازای هر هفت نفر بازنشسته، یک نفر شاغل است. این نسبت در صندوق تامین اجتماعی یک به 6 است و جای امیدواری دارد.
ربیعی همچنین به تعداد دانشجویان جویای کار در ایران اشاره کرد و گفت: به منظور ایجاد شغل برای این افراد به رشد هشت درصدی نیاز داریم و بنابراین با شعار «هر روستا یک مزیت و هر ایرانی یک مهارت» به سمت جلو حرکت می کنیم؛ در همین رابطه بحث خوشه های صنعتی و استفاده از ظرفیت های استان های مرزی و گسترش تعاونی های تولیدی، توزیعی و خدماتی در اولویت های ماست.
«اس اسواران» وزیر تجارت و صنعت سنگاپور نیز در این نشست با یادآوری توانمندی ایران در زمینه گردشگری گفت: ایران و سنگاپور می توانند در زمینه گردشگری با یکدیگر همکاری مشترک داشته باشند.
وی گفت: هم اکنون کشور کامبوج فقط با داشتن یک منطقه توریستی درآمد بالایی از صنعت گردشگری دریافت می کند. ایران توانمندی های زیادی درزمینه صنعت گردشگری دارد اما برای صنعت توریسم باید زیرساختها فراهم شود؛ در این زمینه ما می توانیم همکاری گسترده ای با یکدیگر داشته باشیم.
وی اظهار داشت: وزارتخانه شما مسئولیت های مهمی در بخش های مختلف برعهده دارد که می تواند زمینه همکاری میان دوکشور را توسعه دهد.
وزیر تجارت و صنعت سنگاپور درخصوص نظام تامین اجتماعی در کشورش نیز گفت: در سنگاپور برای فرد شاغل حساب بانکی باز می شود؛ در هر ماه میزان مشخصی را خودش به حساب واریز می کند و مقدار مشخصی را کارفرما و دولت پرداخت می کند و هر ماه درصد مشخصی سود به آن حساب تعلق خواهد گرفت.
وی افزود: این حساب در سه بخش «درمان، حساب بازنشستگی و پس انداز» برای خرید های بزرگ، هزینه می شود و قابل انتقال به نسل بعد نیست.
وی با بیان اینکه با توجه به توانمندی ایران در موضوع آموزش های فنی و حرفه ای دو کشور می توانند همکاری خوبی در این زمینه داشته باشند گفت: هم اکنون 40درصد دانش آموزان و دانشجویان سنگاپوری در مدارس پلی تکنیک مدرک می گیرند؛ 40 در صد در مراکز دانشگاهی و 20 درصد از طریق مراکز فناوری؛ همه آنها پس از فارغ التحصیلی جذب بازار کار می شوند.
ایسواران تاکید کرد: هدف ما این است که افراد پیش از اینکه دیپلم بگیرند بتوانند در مراکز آموزش مهارت، دوره هایی را بگذرانند و برای خود درآمدی داشته باشند.
وی افزود: هم اکنون در سنگاپور مهارت های آینده داریم؛ افراد هرچه میزان مهارتشان افزایش یابد شانس جذب در بازار کار افزایش می یابد.
وی با اشاره به سخنان ربیعی درباره اشتغال در بنگاه های بزرگ گفت: اشتغال در صنایع بزرگ به دلیل فناوری های پیشرفته نیاز به نیروی انسانی کمتری دارد.
همچنین در این نشست رئیس فدراسیون تجارت سنگاپور یادآورشد که کشورش در زمان تحریم ایران، در زمینه کشتیرانی همکاری نزدیکی با تهران داشت.
نظر شما