به گزارش خبرنگار کتاب شبستان، نظامی گنجوی شاعر معروف قرن ششم هجری زاده «گنجه» خالق خسرو و شیرین ،لیلی و مجنون آنقدری در بین ما ایرانی شناخته شده هست که نیاز به معرفی ندارد.همه می دانیم او شاعر و استاد مسلم داستان سرایی و زبان پارسی بود.
از او آثار بسیاری به جای مانده است که نظامی با خلق آنها نقش بزرگی در غنای ادب پارسی ایفا کرده است؛«مخزن الاسرار»،«خسرو و شیرینم»،«لیلی و مجنون»،«اسکندر نامه»،«قصاید و غزلیات،«هفت پیکر» و... از این دسته اند.
محمدامین رسول زاده بنیان گذار اولین جمهوری مسلمان در آذربایجان که همیشه رویای تشکیل اذربایجان را در دل داشت و برای آن جنگید از شخیت های نامدار آذریابجان است و همه ساله بزرگداشت هایی برای او در باکو برگزار می شود.او از نامداران سیاسی و فرهنگی است که همانقدر که به سیاست می پرداخت دغدغه اعتلای فرهنگ را نیز داشت.او در کتاب «نظامی گنجوی ،زندگانی و روزگار » به زوایایی مختلف از زندگی نظامی گنجوی پرداخته است که راه را برای شناخت او و نوع ادبیاتش هموارتر می کند.
کتاب نظامی گنجوی که شاید بهترین تحقیق دربارۀ زندگی این پارسیگوی بزرگ اهل گنجه است با توجه و البته افزودههای بسیار غلامرضا طباطبایی مجد محقق شایسته به زبان پارسی برگردانده شده که میتواند علاوه برآشنایی خواننده با دقایق و زوایای زندگی سراینده لیلیومجنون از روزگار و عمر او اطلاعاتی دست اول در اختیار خواننده نهد.
نشر نگاه این اثر ارزشمند را به قلم «محمد امین رسولزاده» با ترجمه غلامرضا طباطبایی مجد در 814 صفحه و با بهای ۵۵هزار تومان منتشر کرده است.
نظر شما