خبرگزاری شبستان: پاسخ دادن به این پرسش در عین حال که سخت و دشوار است، می تواند در نوع نگاه ما به آینده و آمادگی برای مواجهه با آن تاثیر بگذارد. اصولا مولفه های آینده از نظر آینده پژوهی، عبارت است از: پیچیدگی، آشوب، عدم قطعیت، بی ثباتی و ابهام!! حال کسی که می خواهد درباره آینده، مطالعه و ایده ای داشته باشد، بدون توجه به این مولفه ها ره به جایی نخواهد برد! پس ما در موقعیت فعلی با آینده ای رو به رو هستیم که مبهم و پیچیده و غیر قطعی است و بی ثباتی مهم ترین بعد و ویژگی آن است! بر این اساس می توانیم وضعیت آینده جهان را روز به روز بی ثبات تر و نامتعین تر بدانیم و به این نتیجه برسیم که جهان در وضعیت فعلی، روی آرامش و ثبات و امنیت را نخواهد دید و بازیگرانی جدید، هر روز رویدادی نو و حادثه و اتفاقی را رقم خواهند زد! بازیگرانی شر با رفتارهایی اشرارگونه و پیامدهای شرارت بار برای بشریت!!
پس به احتمال زیاد ما وارد بدترین عصرهای زندگی خود شده ایم که مهم ترین بعد آن نا امنی، عدم ثبات و آرامش و وجود تنش های فراوان است. وضعیت چند دهه اخیر خاورمیانه موید این دیدگاه است! خاورمیانه پنجاه سال اخیر، کانون مهم ترین التهابات سیاسی، جنگ ها، کشتارها، اختلافات قومی و مذهبی و ... بوده است و این روند ادامه خواهد داشت تا .... احتمالا این وضعیت به زودی به سایر نقاط آسیا و آفریقا و اروپا نیز سرایت کند!
روایتی از پیامبر اکرم(ص)، بیانگر این وضعیت نابسامان دنیا است که دوره های بعدی، بدتر و بدتر و بدتر خواهد بود: "هر زمانی که بر شما وارد شود، زمانی بدتر از آن پیش روست (لا یاتی علیکم زمان الا الذی بعده شرّ منه)» (یوم الخلاص ، ج1 ، ص 483) و
همچنین در روايتي، پيامبر(ص) به دختر بزرگوارشان مي فرمايند: «اذا صارت الدنيا هرجاً و مرجاً و تظاهرت الفتن و انقطعت السبل و اغار بعضهم علي بعض … فبعث الله عند ذلك … من يفتح حصون الضلالۀ … يقوم بالدين في آخر الزمان؛وقتي دنيا هرج و مرج شود و فتنه ها آشكار گردد و راه ها بسته شود و عده اي عدۀ ديگر را فريب دهند، خداوند كسي را كه دژهاي گمراهي را فتح مي كند، برمي انگيزد و او در آخرالزمان، قيام به امر دين مي كند.» (بحار، ج 15، ص 78 )
شیخ مفیددر کتاب ارشاد به نقل از امام کاظم(عج) روایت نموده که فرمود: "تَکْثُرُ الْفِتَنُ فِی آفَاقِ الْاَرْضِ وَ الْمَسْخُ فِی اَعْدَاءِ الْحَقِّ ؛ فتنههای فراوان در جهان پدیدار شده و در میان دشمنان حق و حقیقت «مسخ» زیاد اتفاق میافتد."( ارشاد، ص338)
علّامه مجلسی در کتاب بحارالانواربه نقل از حضرت مهدی(عج) روایت نموده که فرمود: «عَلاَمهُ ظُهُورِ اَمْرِی، کَثْرَۀُ الْهَرَجِ وَ الْمَرَجِ وَ الْفِتَنِ؛نشانه ظهور من، فراوانی هرج و مرج و آشوب و فتنه هاست».(بحارالانوار، ج51، ص320،)
حال پرسش این است: آیا این وضعیت اصلاح شده و جهان - به خصوص خاورمیانه امن خواهد شد؟ وضعیت ایران چطور؟ آیا این امنیت و آرامش در آن حفظ خواهد شد؟
این بحث را پی خواهیم گرفت تا بتوانیم رویکردهای مناسبی برای آینده اتخاذ کنیم ...
منبع: یادداشت اختصاصی دکتر رحیم کارگر، مدیر گروه آینده پژوهی پژوهشکده مهدویت و آینده پژوهی برای پرسمان مهدویت
نظر شما