به گزارش خبرنگار فرهنگی شبستان، آیین افتتاحیه پنجمین جشنواره مد و لباس فجر پیش از ظهر امروز در تالار رودکی برگزار شد.
در این مراسم که با حضور مسئولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی همچون علی مرادخانی معاون امور هنری و حسین نوش آبادی سخنگوی این وزارتخانه برگزار می شد، جمعی از طراحان صاحب نام پوشاک ایران از جمله سومبات هاکوپیان حضور داشتند.
قبادی ریاست پنجمین جشنواره مد و لباس اولین سخنران این مراسم بود که با بیان اینکه شاید برای اولین بار است که ارتباط تنگاتنگ و متقابل بین اعضای هنر صنعت مد و لباس شکل گرفته، گفت: امیدوارم تلاش و کوشش عزیزان فعال عرصه مد و لباس با همراهی مسئولان به اتفاق مهمی بدل شود.
وی با بیان اینکه مشارکت دستگاه های مختلف نظیر وزارت صنعت، معدن و تجارت و نیروی انتظامی از اتفاقات ویژه جشنواره امسال است، ادامه داد: مد و لباس ایرانی اسلامی اتفاقی شریف است که همواره در همه بخش ها توانایی هایش را باور کرده و با تحمل همه سختی ها روی زانوان خودش ایستاده است.
قبادی پنجمین دوره جشنواره مد و لباس فجر را محلی برای درخشش و نمایش آثار هنرمندان و فعالان این عرصه دانست که تلاشگرانه برای توسعه مد و لباس بر اساس سلیقه بومی به باورهای ایرانی اسلامی می کوشند.
وی همچنین آثار منطبق با هنجارها و ارزش های ایران را دارای شایستگی بسیار دانست و تاکید کرد: اگر آثار هنرمندان به درستی در اختیار مردم قرار گیرد با استقبال آنها مواجه خواهد شد و موجب می شود که مردم به طراحی های بی مایه غیرایرانی پشت کنند.
رییس پنجمین جشنواره مد و لباس در پایان حضور طراحان و هنرمندانی که هنر والای خود را در اختیار پرورش باورهای ایرانی و اسلامی قرار داده اند، باعث افتخار این جشنواره دانست.
علی مرادخانی، معاون امور هنری وزارت ارشاد سخنران بعدی این مراسم بود که پیش از آغاز سخنانش ضمن گرامیداشت روزهای اخیر حضور پرشور و افتخارآمیز مردم در حماسه 7 اسفند را تبریک گفت و ابراز امیدواری کرد جامعه اسلامی در روزهای آینده با نگاه دموکراسی و احترام به اکثریت به راه خود برای پیشرفت ایران ادامه دهد.
معاون امور هنری با بیان اینکه لباس به نوعی خیلی از تفکرات و درونمایه های ذهنی آدم ها را نمایش می دهد، تاکید کرد: ایران کشوری صاحب هویت است که سالهای سال نگرش خودش را به مسئله لباس و پوشش داشته است.
وی ادامه داد: در دنیای امروز باید بدانیم چه چیزی را می خواهیم در زمینه لباس عرضه کنیم اگرچه سالهای بسیاری را با بی تفاوتی در این زمینه گذرانده ایم اما فعالیت های اخیر نشان می دهد که توانسته ایم تفاوت هایی در طراحی لباس نسبت به سایر کشورها ایجاد کنیم.
مرادخانی بسیاری از نمادها و نشانه ها را در لباس تاثیرگذار دانست و ادامه داد: رنگ می تواند نماد خیلی از اتفاقات در جامعه باشد. این ویژگی در طراحی ها هم تاثیرگذار است. ما در طراحی ید طولایی داریم اما اینکه امروز باید چگونه عمل کنیم جای بحث دارد که در جشنواره های اینچنینی می توانیم به بیان و درک مشترک برسیم.
وی همچنین مشارکت و همراهی مردم با طراحان را بحثی مهم دانست و اذعان کرد: ما با نگاهی سیاستمدارانه می توانیم نوعی اقبال عمومی را به طراحی ها جلب کنیم که اگر نتوانیم اقبال مردم را داشته باشیم رفته رفته این عدم پاسخ ما را مستاصل خواهد کرد.
علی مرادخانی برندسازی را از جمله اتفاقات سال های اخیر دانست که می تواند اتفاق خوبی برای پیشرفت این هنر- صنعت باشد. حضور بخش خصوصی بالاترین و ارزشمندترین میزان کار را باید به خود اختصاص دهد و وظیفه دولت تحقیق و توسعه برنامه ریزی برای بهره وری بهتر است.
وی در پایان پیشاپیش نوروز 95 را تبریک گفت و ابراز امیدواری کرد در طراحی باید به جایی برسیم که اگر اثری را در جای دیگری از جهان ارایه کردیم نشانه های فرهنگ ایرانی را داشته باشد.
بخش دیگر این مراسم تجلیل از 4 تولیدکننده و طراح مطرح مد و لباس ایرانی بود. در اولین آیین تجلیل که به شادروان شیخ رجبعلی خیاط اختصاص داشت از پسر ایشان تقدیر به عمل آمد.
پسر مرحوم رجبعلی خیاط بعد از دریافت تندیس و لوح تقدیر جشنواره به ذکر خاطره ای از پدرشان پرداخت و گفت: زمانی که معروف بود خیاط ها بدقول اند پدرم اگر به هر دلیلی نمی توانست لباسی را سر موعد تحویل دهد دستمزد خود را دریافت نمی کرد. ایشان همواره به من توصیه می کرد به مشتری نگو قابل ندارد اما اگر بدقولی کردی اجرت به تو تعلق نمی گیرد.
وی با بیان اینکه پدرم می گفت هر سوزنی غیر از برای خدا زدم در دستم فرو رفت، تاکید کرد: شب عید است و بسیاری شاید نتوانند از پس مشکلات شان بربیایند در این شرایط وظیفه ماست که حواسمان به بچه های یتیم باشد چرا که بزرگان ما هرچه دارند از احسان به خلق دارند.
تجلیل از منصور الیاسی طراح و مدیر برند ال سی من با حضور آقایان مرادخانی، نوش آبادی و رجبی معمار مدیرعامل خانه هنرمندان بخش دیگر این مراسم بود. پس از آن نیز ناصر نساج پور و میثم نژادرمضانی از طراحان و فعالان عرصه نساجی و پوشاک مورد تقدیر قرار گرفتند.
در پایان این مراسم، حاضران و مسئولان از آثار هنرمندان حاضر در این جشنواره در تالار وحدت دیدن کردند.
نظر شما