به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان، مهدی ابراهیمی، امروز (۱۰ اسفندماه) در نشست شورای عشایری استان کرمان با بیان اینکه عشایر شمال استان کرمان حدود ۴۰۰ درصد جمعیت کل عشایر را دارا است، گفت: 22 هزار و 564 خانوار عشایری شامل ۴۰ هزار و ۴۶۸ نفر در جنوب و ۶۸ هزار و ۸۸۰نفر در شمال استان کرمان وجود دارد.
وی با اشاره به سوابق درخشان سیاسی، اجتماعی و نقش ویژه عشایر در دفاع از کشور، گفت: توانمندیهای اقتصادی جامعه عشایری مصداق بارز اقتصاد مقاومتی هستند که از نظر تولیدات کُرک و پشم در کشور رتبه اول را دارند.
مدیرکل امور عشایری شمال استان کرمان پایین بودن شاخصهای توسعه و برخوداری عشایر نسبت به جامعه شهر و روستایی، محدودیت منابع پایه برای ساماندهی آب، خاک و سرمایه برای ساماندهی عشایر، تکمحوری بودن درآمد عشایر را اهم مشکلات جامعه عشایری استان کرمان عنوان کرد.
ابراهیمی با بیان اینکه ۲۵ درصد صنایع استان کرمان توسط عشایر تولید میشوند، افزود: در این زمینه میراث فرهنگی میتواند آموزشهای لازم را ارائه دهد و اداره کل راه و شهرسازی استان نیز در حوزه راه های عشایری مساعدت کند.
وی با اشاره به اینکه رویکرد سازمان به اسکان عشایر و حمایت از اسکان عشایر داوطلب است، گفت: در حال حاضر در شمال استان کرمان آب 3 هزار و 700 خانوار به شکل سیار تأمین میشود.
مدیرکل امور عشایری شمال استان کرمان با بیان اینکه قرار است میدان عرضه و فروش دام در استان کرمان تأمین شود، تصریح کرد: مناطق عشایری استان کرمان از نظر گردشگری در دستور کار میراث فرهنگی قرار گیرد.
ابراهیمی با اشاره به آبگرمکنهای خورشیدی نصب شده در مناطق عشایری و ترویج استفاده از انرژی خورشیدی در مناطق عشایری، بیان کرد: اجرای این طرح از سال ۸۷ و با نصب و راه اندازی ۵۵ دستگاه آبگرمکن خورشیدی و سه دستگاه مبدل خورشیدی شروع و در مناطق عشایری به نتیجه رسیده و قرار است با پیگیری های انجام شده از طریق شرکت توزیع نیروی برق استان، عشایر کوچروی فاقد برق در دو قطب ییلاق و قشلاق استان از سیستمهای برقرسانی خورشیدی بهرهمند شوند.
وی خواستار همکاری هر چه بیشتر دستگاههای اجرایی برای اجرای طرحهای ساماندهی امور عشایری شد.
نظر شما