به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حجتالاسلام و المسلمین نجف لک زایی، رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی امروز (9 اسفند) در نشست هم اندیشی ایدههای برتر در پایان نامههای ممتاز دین پژوهی که در سالن همایش پژوهشگاه برگزار شد، عنوان کرد: اولین نشست هم اندیشی ایدههای برتر در پایان نامههای ممتازدین پژوهی در سال 87 برگزار شد و امروز دومین هم اندیشی ایدههای برتر در پایان نامههای ممتاز دین پژوهی برگزار میشود.
رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی اظهار داشت: پژوهشگاه با توجه به تأکید مقام معظم رهبری (مد ظله) بر بحث تولید علم و جنبش نرم افزاری، اقدام به علم سنجی با متمرکز بر پایان نامههای سطح دکتری در حوزه دین پژوهی کرده است.
حجت الاسلام و المسلمین لک زایی با اشاره به روند پایان نامه نویسی در سطح دکتری و مرحله نظریه پردازی دانش آموختگان سطح 4 و دکتری تصریح کرد: اگر ما میخواستیم که ایدههای نو و برتر را در جایی پیگیری کنیم بهترین مکان، رسالههای سطح 4 و دکتری است که در حوزه دین، پژوهش میکنند.
بارگذاری ۱۵ هزار پایان نامه داخلی و خارجی در بانک اطلاعات مرکز اطلاعات و مدارک اسلامی
وی بیان داشت: امروز در بانک اطلاعات مرکز اطلاعات و مدارک اسلامی، حدود 15 هزار پایان نامه داخلی وخارجی وجود دارد که آمار قابل ملاحظه ای است.
رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی افزود: ما در سری جدید بنا داریم که تغییراتی در شیوه اجرای برنامه بدهیم تا کسانی که پایان نامه و رساله ای تدوین کردند، از طریق سایت مرکز اطلاعات و مدارک اسلامی، پایان نامه و یا رساله خود را بارگذاری کنند تا مورد داوری قرار بگیرد.
حجت الاسلام و المسلمین لک زایی افزود: این کار، وضعیت ما را به لحاظ ایدههایی که ارائه میکنیم، نشان میدهد و به بحث تعمیق معرفت دینی کمک میکند که این کار باید رصد شود و نویسنده این پایان نامهها باید تشویق شوند.
وی تصریح کرد: یکی از برنامه ریزیهای صورت گرفته این است که رسالههایی که در موضوعات ویژه مانند ولایت فقیه در حوزههای علمیه و دانشگاهها تدوین میشود، مورد حمایت ویژه قرار بگیرند.
رسالههای حوزه دینپژوهی را ارزیابی و آسیبشناسی کنیم
رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی یادآور شد: حوزه معاونت پژوهش دفتر تبلیغات به عمق بخشی پژوهشهای حوزه علمیه کمک میکند و در برگزاری کارگاههای روش تحقیق و علم سنجی همکاری قابل ملاحظه ای دارد.
حجت الاسلام و المسلمین لک زایی در پایان تأکید کرد: ما باید ارزیابی و آسیب شناسی از وضعیت رسالههای خود در حوزه دین پژوهی داشته باشیم تا وضعیت موجود ارتقا یابد و دستاوردها و نوآوریهای این پایاننامهها در اختیار حوزهها قرار بگیرد.
نظر شما