به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حجتالاسلام و المسلمین عبدالمجید مبلغی، دبیر علمی نشست هم اندیشی ایدههای برتر در پایان نامههای ممتاز دین پژوهی امروز (9 اسفند) در نشست هم اندیشی ایدههای برتر در پایان نامههای ممتاز دین پژوهی که در سالن همایش پژوهشگاه برگزار شد، عنوان کرد: تشکیل هم اندیشی و پدید آمدن این مجموعهی تلاش ها، تابعی از درک ویژه از جایگاه پایان نامههای برتر است.
دبیر علمی نشست هماندیشی ایدههای برتر در پایاننامههای ممتاز دینپژوهی اظهار داشت: پایان نامههای سطوح عالی باید در عرصه تولید دانش گامی به پیش بگذارند و دانش با تدوین هر پایان نامه گامی به جلو میگذارد.
حجت الاسلام و المسلمین مبلغی تصریح کرد: جدی ترین فرآیند پژوهشی درون حوزهها و دانشگاهها تدوین پایان نامه هاست و نگاهی به دو سده اخیر نشان میدهد که سبک پایان نامهها بخش عمده ای از کتب ارزشمند را بازخوانی کرده است و ارائه ادبیات در علوم انسانی را پایان نامهها شکل دادند.
وی تأکید کرد: مبنای اصلی کار در رویکرد پایان نامهها شناسایی نوآوری هاست تا دانش گامی به جلو بگذارد.
دبیر علمی نشست هماندیشی ایدههای برتر در پایاننامههای ممتاز دینپژوهی یادآور شد: اولین دوره هم اندیشی در سال 87 برگزار شد و امروز دومین دوره آن برگزار میشود و فرآیند کار چهار گرایش فلسفه و کلام، علوم قرآنی و حدیث، تاریخ و ادبیات و علوم سیاسی و اجتماعی است.
حجت الاسلام و المسلمین مبلغی بیان کرد: در دوره هم اندیشی ایدههای برتر در پایان نامههای ممتاز دین پژوهی، ضمن رویکرد سخت گیرانه تلاش شد که با هدف شناسایی نوآوری صورت بگیرد.
وی تصریح کرد: فرآیند ارزیابی پایان نامههای حوزوی و دانشگاهی از اصلی ترین فرآیندها در تشخیص پایان نامههای برتر حوزه دین است که باید ضمن رویکرد سخت گیرانه سره را از ناسره تشخیص داد.
دبیر علمی نشست هماندیشی ایدههای برتر در پایاننامههای ممتاز دینپژوهی عنوان کرد: ما در این عرصه، پایان نامههایی را مورد هدف قرار دادیم که حائز رتبه برتر شدند و توانستند رتبه مناسبی کسب کردند که این پایان نامهها با رعایت حقوق معنوی در حوزه دین پژوهی شناسایی شدند.
حجت الاسلام و المسلمین مبلغی اظهار داشت: در دوره اول نشست هماندیشی ایدههای برتر در پایاننامههای ممتاز دینپژوهی 75 پایان نامه و در این دوره نیز 74 پایان نامه شناسایی شد و ارزیابی صورت گرفت که این ارزیابی با هدف شناسایی نوآوری و تدوین یک متن علمی بر پایه آن نوآوری بوده است.
وی بیان کرد: فرآیند ارزیابی سخت بود، زیرا حاصل تلاش چندساله است، ما برای این که به ایدههای نوآورانه دست پیداکنیم، پایان نامهها سه بار مورد ارزیابی شدند قرار گرفت و در نهایت در هر حوزه، سه مقاله برتر انتخاب شد.
دبیر علمی نشست هماندیشی ایدههای برتر در پایاننامههای ممتاز دینپژوهی افزود: در داوری، معیارهای سختگیرانهای در نظر گرفته شد که حاصل مقالات این دوره کتابی است که در پایان نشست رونمایی میشود.
حجت الاسلام و المسلمین مبلغی در پایان تصریح کرد: آنچه ما به دنبال آن هستیم، این است که این نشستها آغاز گفتگویی است که منشأ اثر و کارهای جدید شود.
نظر شما