به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان، کرمعلی قندالی، رئیس سازمان امور عشایری، امروز(10اسفند)با اشاره به حضور گسترده مردم ایران در انتخابات، بیان داشت: ملت جمهوری اسلامی با حضور در این حماسه سیاسی فضای جدیدی توسط خود مردم ایجاد شد.
وی با بیان اینکه در سال 93 حدود 340 میلیارد تومان برای دستگاههای عشایری اختصاص یافت که سهم استان کرمان در شمال و جنوب 11 میلیارد تومان بود؛ ادامه داد: در سطح کشور 90 هزار خانوار عشایر ساماندهی و اسکان داده شدهاند و واحدهای مسکونی برای عشایر در سطح کشور براساس مطالعات بررسی و ساخته شده است.
رئیس سازمان امور عشایری کشور تصریح کرد: در ردیف اعتبارات ملی طرح مطالعات و عملیات طرح سازماندهی عشایر و یک ردیف دیگر به عنوان طرح ارائه خدمات به کوچندگان برنامهریزی شده که هنوز اعتباراتی در اعتبارت ملی در طرح کوچندگان وجود ندارد.
قندالی با بیان اینکه در حوزه عشایر 85 درصد دام و 15 درصد انسان در سطح کشور است و توسط 400 ناوگان تانکر و 200 ناوگان در بخش خصوصی آبرسانی به عشایر کشور انجام میشود؛ خاطرنشان کرد: برخی از مناطق در سطح کشور وجود دارد که به شبکه آبرسانی تبدیل شوند و در دو سال گذشته در دولت تدبیر و امید درحوزه عشایر اقداماتی خوبی انجام شده است.
وی با اشاره به اینکه در سال جاری در جنوب استان کرمان با تسهیلات 15 میلیارد و 100 میلیون تومان و در شمال استان 24 میلیارد تومان هزینه شده است؛ خاطرنشان کرد: به صورت جدی در حوزه بهداشت و درمان، مسائل سواد و دانش و فرهنگ و مذهب در جامعه عشایری کار انجام میشود.
قندالی با افزودن اینکه در سال گذشته طرح جامع مهارت و سواد و دانش عشایر مصوب شد که در این طرح نقش همه دستگاههای اجرایی مشخص شده است؛ بیان کرد: برنامه راهبردی برای کل کشور از جمله استان کرمان تهیه شده است که شورای برنامهریزی استان در این طرح مصوبات آن را براساس ظرفیتها و توانمندی استان و ملی انجام دهد.
وی اهمیت بیمه دام را خاطرنشان کرد و با اشاره به اینکه از سال گذشته 50 هزار خانوار عشایر در کشور بیمه شدهاند؛ تصریح کرد: نیاز سالانه برای سوخت فسیلی در کل کشور 36 سیلندر گاز برای هر خانوار عشایری است که با این امر سالانه از قطع هزاران درخت جلوگیری میشود.
رئیس سازمان امور عشایری کشور با بیان اینکه در حوزه عشایر، انرژیهای نو مصداق دارد و در سال گذشته توافقنامه آن منعقد شد که در این توافقنامه مقرر شد 75 هزار خانوار در سالجاری مجهز به برق خورشیدی شوند؛ یادآور شد: براساس مصوب شورای عالی، شورای عشایر در سطح استان سالی دو بار و شهرستان سالی چهار بار برگزار شود.
وی آییننامه ملی عشایر را میثاق مسئولان برای کمک به عشایر کشور دانست و با ابراز امیدواری بر اینکه آییننامه ساماندهی عشایر به یک نقطه مطلوب در سطح کشور برسد؛ گفت: در کل کشور 59 درصد قلمرو کشور، 25 درصد منابع دستی و 28 درصد دام سبک کشور مربوط به عشایر هستند و 1.8 درصد جمعیت کشور را عشایر شامل میشوند که مردم عشایر مستحق عدالت اجتماعی، اقتصاد مقاومتی و توسعه متوازن هستند.
نظر شما