همه‌چیز درباره انیمیشن؛ به زبان ساده

خبرگزاری شبستان:نگاهی به برخی از كتاب‌هایی كه انتشارات سوره مهر برای علاقه‌مندان انیمیشن منتشر كرده است.

 به گزارش  خبرگزاری شبستان  به نقل از پایگاه خبری حوزه هنری: هنرمندان سینمای انیمیشن كشور در كنار آشنایی با اصول و هنجارهای علمی و روزآمد این عرصه به بانك اطلاعاتی جامع سینمای انیمیشن نیز احتیاج مبرمی دارند تا بتوانند با رجوع مستمر به آن، نسبت به شناسنامه سوابق و پیشینه علمی هنرمندان آگاهی پیدا كنند؛ تهیه و نشر كتابهای مختلف، پاسخی درخور به این نیازهاست. انتشارات سوره مهر حوزه هنری نیز  تلاش كرده با توجه به این نیاز، آثار مناسب تالیف یا ترجمه شده را در این زمینه منتشر كند كه در این یادداشت به معرفی برخی از آنها میپردازیم.

 

اسرار انیمیشن خمیری

نویسنده این كتاب، مارك اسپس و مترجم آن، سلما محسن اردهالی است. كتاب «اسرار انیمیشن خمیری» به نحوی نوشته شده كه علاقمندان و دوستداران و حتی حرفه ای های انیمیشن عروسكی بتوانند با كمترین هزینه و با دقت و صرف وقت، عروسك مورد نیاز خود را تهیه كرده و شروع به ساخت فیلم كنند.

 

 نویسنده در این كتاب، تولید یك فیلم انیمیشن خمیری را از ساخت عروسك تا عرضه آن به شركتهای فیلمسازی شرح داده و بر این اساس، اثر خود را با مباحثی نظیر ابزار، خمیرها، مفصل بندی، ساخت پیكره عروسك، ساخت صحنه و ... فصل بندی كرده است.

 

این كتاب 154 صفحه ای سعی دارد نشان دهد آن سوی صفحه تلویزیون و در استودیوها چه میگذرد. جایی كه هركس باید كار مخصوص به خود را انجام دهد تا محصولی منحصر به فرد خلق شود. این كار مملو از فنون و ریزه كاریهای كوچك در زمینه حرفه های گوناگون است؛ از كوبیدن یك میخ كوچك تا جا انداختن فیلم خام در دوربین؛ این كتاب روشهایی را برای ساخت این نوع فیلم انیمیشن پیشنهاد میكند.

 

همه‌چیز درباره انیمیشن

كتاب «همه چیز درباره انیمیشن»، هنرمندان انیماتور را با تمام ابزارها و آنچه برای شروع طراحی و متحرك سازی لازم دارند آشنا میكند. نویسنده، مجموعه ای از اطلاعات باارزش درباره ساخت فیلم انیمیشن را در اختیار خوانندگان قرار میدهد و در آن از این هنر و تكنیك پیچیده، با زبانی سهل و قابل درك صحبت میكند به طوری كه برای طیف وسیعی از علاقمندان این رشته، از تهیه كننده تا انیماتور قابل استفاده است.

 

در این كتاب، موضوعاتی مانند نقش كارگردان هنری، انواع نمادها، لی اوت، تصویرسازی، طراحی كاراكتر، مراحل خلق استوری بورد و ... به صورت قدم به قدم مطرح شده است. نكته مهم این كتاب در مقایسه با برخی از آثار دیگر ترجمه شده در ایران، جامع بودن آن است و این كه تقریبا تمامی مباحث مربوط به انیمیشن به ویژه تاریخچه مفصل و جامعی از سیر تحول انیمیشن از ابتدا تا امروز را در بر میگیرد.

نویسنده این كتاب 252 صفحه ای، هوارد بكرمن بوده و فرناز خوشبخت و مریم كشكولی نیا، ترجمه آن را به عهده داشته اند.

 

تهیه‌كنندگی انیمیشن

زهرا دولت آبادی كه سالهاست ساكن آمریكاست و یكی از تهیه كنندگان مطرح انیمیشن در سینمای امریكا به شمار می آید، به همراه كاترین ویندر كه او هم تهیه كننده است، كتاب «تهیه كنندگی انیمیشن» را به رشته تحریر در آورده اند. مترجم این كتاب فاطمه نصیری فرد است و در 317 صفحه با قطع رحلی منتشر شده است.

 

این كتاب، مجموعه ای آموزشی و حرفه ای در زمینه تولید صنعتی انیمیشن است و نقش مفید و موثری در بالا بردن دانش و آگاهی فعالان این عرصه دارد. «تهیه كنندگی انیمیشن» بار مالی لازم برای مراحل مختلف تولید را قبل از شروع تولید ترسیم میكند. در این كتاب، حتی جزئی ترین اطلاعات لازم در زمینه نحوه بودجه بندی، برنامه زمان بندی، عیب یابی پروژه و همینطور طرحها و نقشه های مورد استفاده در چنین كارهایی برای كسانی كه دانشجو یا علاقمند به این رشته هستند، توضیح داده شده است و به سوالات فراوان و رایجی پاسخ میدهد.

 

كتاب جامع انیمیشن

«كتاب جامع انیمیشن» نوشته كیت لی بورن، درست مانند یك راهنمای دلسوز عمل میكند. این اثر كه نزدیك 20 سال، بهترین كتاب انیمیشن منتشر شده به شمار می آمد، با مطالبی لذت بخش و تشویق كننده، راهنمای موثری برای دانش آموزان، دانشجویان، علاقمندان و حتی فعالان عرصه انیمیشن است.

 

ترجمه این كتاب نیز با همان دقتی كه صرف نگارش آن شده انجام گرفته و گروهی از مترجمان برای برگرداندن لغات و اصطلاحات خاص، با مشورت علمی و اجماع نظر پیش رفته اند كه این رویكرد گروهی موجب ارتقای دقت و صحت آنها در برگرداندن مضامین كتاب شده است و خواننده میتواند به راحتی با نثر نوشتاری خوشخوان متن فارسی كتاب، ارتباط برقرار كند.

 

انیمیشن به زبان ساده

محمدهادی ایراندوست، نویسنده «انیمیشن به زبان ساده»، در این كتاب فاكتورها و عناصر جذابیت در سینما را با نگاهی كاملا تخصصی در قالب چهارفصل مورد بررسی قرار داده است. او در فصل نخست كتاب، عناصر ساختاری سینما شامل فیلمنامه، دكوپاژ، تدوین، قطع فیلم، صداگذاری، فیلمبردار، زوایا و حركتهای دوربین، پلانها، قابها، سكانسها و ... را مورد بررسی قرار داده است. بررسی نقش عناصر زیبایی شناسی مانند زمان بندی، اغراق، جزییات، جاندارپنداری، وزن و همچنین سایر عناصر فرهنگی از جمله اسطوره ها و افسانه ها، مراسم و نمایشهای بومی و موسیقی ملی و بومی در سینمای انیمیشن از دیگر موضوعات مطرح شده در این بخش است.

در این كتاب همچنین پیرامون میزان تاثیر آن دسته از عناصر موثر در سینما (تركیب‌بندی، رنگ بندی و نورپردازی) كه به نحوی از سایر هنرها وارد این عرصه شده، توضیحاتی ارائه شده است. ایراندوست سعی كرده از كلی‌گویی دوری كند و با نثر روانی كه برای نگارش این اثر انتخاب كرده، تحلیل مسائل را برای مخاطب آسان كرده است.

کد خبر 527392

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha