به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، طاهره بیگم سیدی ظهر امروز (9 اسفند) در گردهمایی رابطان خواهر کانون های مساجد که در سالن اجتماعات مجتمع ارشاد قزوین برگزار شد، بیان کرد: طی هفت سالی که در حوزه بانوان استانداری فعالیت داشتم آنچه در حوزه زنان موثر دیدیم، حضور در حوزه دینی به ویژه مساجد بود.
وی ادامه داد: آنچه می توانست در بانوان تحول ایجاد کرده و باورهای دینی را تعمیق کند بحث مسجد بود که فرد با حضور در مسجد در برابر آسیب های اجتماعی ایمن می شود.
مشاور استاندار قزوین در امور مبارزه با مواد مخدر در حوزه زنان اضافه کرد: ظرفیت مسجد برای بانوان خوب است ولی مساجد درگیر با نگاه هیئت امنا و بسیج هستند این ورود ما را محدود می کند ولی مساجد همچنان جایگاهی عمیق در دل خانواده ها دارند.
وی عنوان کرد: مسجد یک ظرفیت است و ما نیز بانوانی که در حوزه اجرا دارای انگیزه هستند داریم اما در بخش برنامه ریزی و هدفمند اجرا کردن برنامه ها به شدت ضعف داریم و این هدفمندی وجود ندارد و در واقع هدفگذاری در بخش خانم ها ضعف دارد.
سیدی تصریح کرد: بنابراین لازم است برای سال آینده آسیب منطقه و محله خود را شناسایی کرده و روی اولویت ها برنامه ریزی کنید و بر محوریت این موضوع آموزش داشته باشید و این آموزش نیز برای تمام اقشاری باشد که در مساجد حضور می یابند برای نمونه برای سالمندانی که در مسجد حضور پیدا می کنند می توانید دوره طب سنتی را برگزار کنید.
وی تأکید کرد: باید این حضور در مسجد هدفمند بوده و برای همه خوراک فکری تأمین شود و البته باید خوراک فکری را در مسجد تأمین کنیم که جای دیگری وجود ندارد و فرد اگر یک روز مسجد نیاید احساس کند از این آموزش محروم شده است.
مشاور استاندار قزوین در امور مبارزه با مواد مخدر در حوزه زنان توضیح داد: زمانی کلاس های خیاطی و غیره برگزار می شد که این آموزش ها در نقاط دیگر نیز وجود دارد و کمتر برای مردم جذابیت دارد بنابراین باید دید نیاز اولویت دار چیست و بر این اساس آموزش را داشت تا حضور بانوان را نیز در مساجد پررنگ داشته باشیم و این هنر شماست که افراد مسجد را ملجا بدانند.
وی اظهار کرد: نکته دیگر در جذب افراد به ویژه نوجوانان و جوانان زیبایی و نظم و آراستگی در مسجد است و شما می توانید در این حوزه نیز ورود یابید و اگر مسجدی، کانونی داشته باشد که خانمی از این کانون فضای مسجد را مرتب کند مردان آن مسجد بیشتر با آن خانم همکاری می کنند.
سیدی با اشاره به حل مشکلات خانوادگی در مساجد گفت: بحث ازدواج و طلاق اگر در مسجد حل نشود باید در دادگاه حل شود بنابراین اگر مسجدی در تراز اسلامی باشد باید پاسخگوی این مسائل باشد.
وی خاطر نشان کرد: مسجد باید محل وفاق و الفت باشد و اگر نباشد کانون مساجد باید این امر را ایجاد کند و مسجد تراز اسلامی باید پاسخگوی نیاز خانواده ها باشد.
مشاور استاندار قزوین در امور مبارزه با مواد مخدر در حوزه زنان تأکید کرد: در کنار زیبایی های مسجد باید نیازهای جوانان نیز در مسجد دیده شود برای نمونه جوانان ما امروز درگیر برنامه ای به نام تلگرام هستند حال مسجد برای این موضوع چه برنامه ای دارد بنابراین گفتمان سازی باید در مسجد اتفاق بیفتد و مسجد بهترین مکان برای این کار است.
وی خاطر نشان کرد: مسجد خانه خداست و صاحب این خانه نیز خداست پس باید بدانیم در مسجد تنها نیستیم و باید در وجودمان باور داشته باشیم که برای خدا خدمت می کنیم و با دید جهادی در مسجد کار کنیم و اگر از ظرفیت های مسجد استفاده کنیم آسیب ها نیز کم خواهد شد.
نظر شما