به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، محمدرضا جعفری، معاون آموزش و پژوهش ستاد عالی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور، امروز 9 اسفند 94 در نشست بررسی و پایش فعالیتها و برنامههای قرآنی این ستاد گفت: راه اندازی خانه های نور، کانون تخصصی قرآن و واحد قرآن و کانون، مهمترین ساختارها برای نهادینه سازی فعالیتها و برنامههای قرآنی در کانونهای فرهنگی هنری است.
مهمترین فعالیتِ کانونهای روستایی، توسعه فعالیتهای قرآنی است
وی افزود: مهمترین فعالیتِ 11 هزار واحد روستایی در سراسر کشور، توسعه فعالیتهای قرآنی و گسترش معارف اهل بیت(ع) است.
معاون آموزش و پژوهش ستاد عالی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور خاطرنشان کرد: این ستاد طبق مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی، غیردولتی است هرچند زیر نظر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی فعالیت می کند. البته بسیاری از نهادها و مراکز مانند بنیاد رودکی و شورای فرهنگ عمومی، غیر دولتی اما زیر نظر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هستند.
همت اصلی ستاد، استفاده حداکثری از ظرفیت نمازگزاران است
وی ادامه داد: همت اصلی ستاد عالی کانونهای فرهنگی هنری مساجد، استفاده حداکثری از ظرفیت و انگیزههای اعضا و نمازگزاران مساجد به ویژه کودکان، نوجوانان و جوانان است.
جعفری گفت: «گسترش و تعمیق فرهنگ و معارف قرآن و حدیث»، «تقویت و گسترش فرهنگ گفتمان قرآن و آموزه های عترت نبوی»، «تقویت سبک زندگی بر محور قرآن و سنت» و «تقویت و گسترش فضای انس و الفت مطلوب با کلام الهی و اهل بیت (ع)»، اهداف کلان ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور است.
هدف ستاد، برگزاری حداکثری برنامهها در مساجد است
وی افزود: جهت گیری و تدوین فعالیتهای قرآنی کانونهای مساجد کشور بر اساس سند فرهنگی کشور است؛ که با هدف برگزاری حداکثری برنامهها در مساجد پیگیری می شود؛ هرچند اجرای برخی برنامههای فرهنگی در مساجد غیرممکن است.
معاون آموزش و پژوهش ستاد عالی کانونهای فرهنگی هنری مساجد خاطرنشان کرد: تحقق آمارهای 20 درصدی خانه نور، 50 درصدی جلسات ترجمه و تفسیر و 80 درصدی کانون های مجری طرح تلاوت نور، مهمترین دستاوردهای قرآنی این ستاد است.
وی ادامه داد: «طرح تلاوت نور»، کم هزینه ترین و فراگیرترین برنامه قرآنی مساجد کشور است که همه روزه در 29 هزار مرکز دینی و فرهنگی اجرا می شود.
فعالیت یک کانون تخصصی در هر استان
جعفری گفت: طبق طراحی ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد، هم اکنون در هر استان، یک کانون تخصصی راه اندازی شده است؛ البته در استان کرمان، دو کانون فعالیت می کند.
وی در ادامه به توضیح مختصر مهمترین فعالیتها و برنامههای ستاد کانونهای فرهنگی هنری مساجد مانند «جشنواره قرآنی مدهامتان»، «سفیران آسمانی»، «اندیشههای آسمانی»، حضور در نمایشگاههای بین المللی قرآن و ستاد اقامه نماز کشور و ... پرداخت.
محمود خیری، طراح و مسئول «طرح تفسیر کوتاه قرآن» در ادامه «نشست بررسی و پایش فعالیتها و برنامههای قرآنی ستاد عالی کانون های مساجد کشور» گفت: در این طرح، هر جزء قرآن در قالب 30 درس مطرح شده است که برای فعالیت و مشارکت بیشتر مردم، سوالات مرتبط با هر درس، قبل از برگزاری جلسه میان آنها توزیع می شود.
خیری خاطرنشان کرد: این طرح بعد از 2 سال بررسی و ارزیابی فشرده و لحاظ شدنِ نظرات کارشناسان خبره و متخصص، نهایی و در سال نخست در تعدادی از استانها اجرایی شد.
نظر شما