از فرانسه تا کره جنوبی خواهان همکاری در پروژه های میدان نفتی آزادگان

خبرگزاری شبستان:میدان آزادگان، بزرگترین میدان نفتی ایران و پس از میدان غوار (عربستان سعودی) و میدان بورقان (کویت)، سومین میدان بزرگ نفتی جهان محسوب می‌شود و به گفته مقامات مسئول در این میدان گازی شرکت های خارجی بسیاری خواهان مشارکت در این طرح هستند.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: شرایط سرمایه گذاری در کشورمان بعد از لغو تحریم ها به گونه ای شده است که امکان حضور کشورهای مختلف در این زمینه ایجاد شده است و بسیاری از کشورها تمایل خود را برای حضور در بازار ایران اعلام کرده اند. از جمله بخش هایی که بسیاری از کشورها تمایل خود را برای همکاری با ایران اعلام کرده اند؛ بخش نفت و گاز است و در بین طرح های نفت و گازی کشورمان میدان نفتی آزادگان جنوبی، بزرگترین میدان نفتی ایران بیشترین نگاه ها را به خود جلب کرده است.

 

بنابراین گزارش، سیدمحمود مرعشی، مجری طرح آزادگان جنوبی در این رابطه با ایرنا گفتگویی داشته و در آن توضیح داده است که: "شرکت های خارجی زیادی آمده و مذاکره کرده اند. تاکنون با شرکت های «هیوندایی کره جنوبی»، «ماروبنی ژاپن» و «وینچی فرانسه» برای حضور در این میدان مذاکره اولیه انجام شده است، اما هیچکدام نهایی نشده اند."

 

این گزارش می افزاید: میدان آزادگان، بزرگترین میدان نفتی ایران و پس از میدان غوار (عربستان سعودی) و میدان بورقان (کویت)، سومین میدان بزرگ نفتی جهان محسوب می‌شود. اکتشاف میدان آزادگان به سال ۱۳۷۶ باز می‌گردد و در محدوده‌ای به وسعت ۲۰ در ۷۵ کیلومتر، در ۱۰۰ کیلومتری غرب اهواز و در منطقه دشت آزادگان واقع شده‌است. ظرفیت اثبات‌شده این میدان ۳۳ میلیارد بشکه تخمین زده شده بود. در سال ۱۳۷۸ لایه جدید نفتی با ظرفیت ۲٫۲ میلیارد بشکه، در این میدان کشف شد. میدان آزادگان دارای دو بخش شمالی و جنوبی است. از سال ۱۳۸۷ تولید نفت از بخش جنوبی با ظرفیت ۲۵ هزار بشکه نفت در روز شروع شده‌است. بخش آزادگان شمالی در مجاورت میدان مجنون عراق قرار دارد.

 

بنابراین گزارش، ایرنا درباره این میدان گازی نوشته است: " ایران و ژاپن در جریان سفر رئیس جمهوری وقت در دولت هشتم به ژاپن، به توافقی برای توسعه میدان آزادگان دست یافتند که براساس آن، قرارداد توسعه این میدان با شرکت ژاپنی اینپکس امضا شد. در آن مقطع زمانی، همزمان با بهبود روابط و کاهش تنش میان ایران و آمریکا احتمال همکاری شرکت های اروپایی و آمریکایی برای توسعه این میدان نیز مطرح شد، اما روند امور، طبق پیش بینی ها جلو نرفت. در نهایت، پس از پنج سال با فشار آمریکا و تهدید به تحریم شرکت های نفتی ژاپن و در نتیجه عدم فعالیت شرکت ژاپنی، دولت ایران مذاکره با روسیه و هند را در دستور کار قرار داد. بعد از تعلل ژاپنی ها برای توسعه میدان، در مهر سال 1389 توسعه میدان آزادگان جنوبی به شرکت سی.ان.پی.سی چینی واگذار شد. قرارداد توسعه میدان آزادگان جنوبی در قالب بیع متقابل بین شرکت ملی نفت ایران و شرکت ملی نفت چین امضا شد و در نهایت با توجه به تغییرهای اعمال شده در طرح جامع توسعه(MDP)، عملیات اجرایی این طرح از شهریورسال ١٣٩١ همزمان با تصویب طرح جامع تجدیدنظر شده توسعه میدان (RMDP) آغاز شد. به گفته برخی منابع، قیمت پیشنهاد شده توسط شرکت های چینی برای اجرای پروژه گرانتر از شرکت ژاپنی بوده است.

 

طبق قرارداد با چینی ها، باید در 52 ماه حجم تولید از این میدان به روزانه 320 هزار بشکه برای مدت سه سال افزایش می یافت که بعد از گذشت حدود چهار سال، این طرح کمترین پیشرفتی نداشت. پس از حدود چهار سال از حضور شرکت س.ان.پی.سی در میدان آزداگان جنوبی، این شرکت به دلیل تعلل در توسعه این میدان مشترک با عراق در اردیبهشت 1393 خلع ید شد. از مجموع ١٨٥ حلقه چاهی که باید براساس برنامه در فاز نخست توسعه این میدان به بهره برداری می رسید، تنها هفت حلقه چاه حفاری شد، در حالی که شرکت متن(کارفرمای ایرانی)، پیمانکار چینیِ طرح(CNPCI) را طبق قرارداد به استقرار ٢٥ دکل حفاری در این میدان در سال 2014 میلادی ملزم کرد، شرکت سی.ان.پی.سی تنها برای افزودن یک دکل حفاری دیگر در این میدان مشترک برنامه ریزی کرد. از آن تاریخ تاکنون، شرکت های ایرانی اقدام به توسعه این میدان کرده و کارنامه قابل قبولی را از خود برجا گذاشته اند. با توجه به مشترک بودن این میدان با عراق و سرعت بالای حفاری در بخش عراقی این میدان، وزارت نفت در نظر دارد در فاز دوم توسعه این میدان از مشارکت شرکت های خارجی نیز استفاده کند."

 

یادآور می شود: شرکت ونسی؛ شرکت فرانسوی فعال در زمینه ساخت‌وساز است. تعداد کارکنان این شرکت، بیش از ۱۷۹٫۰۰۰ نفر است و از نظر میزان درآمد، بزرگترین شرکت ساخت و ساز جهان، محسوب می‌شود. شرکت ونسی در فهرست بورس اوراق بهادار یورونکست پاریس ذکر شده و عضو شاخص کاک ۴۰ نیز می‌باشد. دفتر مرکزی ونسی، در شهر روی ملمزون، فرانسه قرار دارد. همچنین هیوندای موتور، شرکت خودروسازی کره‌ای و چندملیتی است، که در سال ۱۹۶۷ توسط چانگ جو-یانگ (بنیانگذار گروه شرکت‌های هیوندای) تاسیس شد. هیوندای موتور به همراه کیا موتورز، از زیرمجموعه‌های هیوندای موتور گروپ به‌شمار می‌آیند، که در حال حاضر پس از شرکت‌های جنرال موتورز، گروه فولکس‌واگن و تویوتا، به‌عنوان چهارمین خودروساز بزرگ جهان، شناخته می‌شود.

 

دفتر مرکزی این شرکت در شهر سئول قرار دارد. شرکت هیوندای موتور (بدون کیا) در سال ۲۰۰۸ در رتبه هشتم، از بزرگترین شرکت‌های خودروسازی جهان قرار داشت. این شرکت در سال ۲۰۱۲ بیش از ۴٫۴ میلیون خودرو، در کشورهای مختلف به‌فروش رساند. بخشی از سهام شرکت هیوندای موتور در بازارهای بورس کره، بورس نزدک و بورس لندن مبادله می‌شود. این شرکت مالک بزرگترین کارخانه یکپارچه تولید خودرو در جهان می‌باشد، که در شهر اولسان قرار دارد و سالیانه بالغ بر ۱٫۶ میلیون اتومبیل، تولید می‌کند. امروزه شرکت هیوندای محصولات خود را از طریق ۶٫۰۰۰ مرکز فروش و نمایندگی رسمی، که در ۱۹۳ کشور جهان مستقر می‌باشند، عرضه می‌دارد.

 

این در حالی است که ماروبنی، شرکت بازرگانی ژاپنی است، که در زمینه تجارت و مبادلات فلزات و فولاد، ماشین‌آلات صنعتی و تجهیزات کارخانجات، وسایل نقلیه، کشتی و شناور، محصولات نساجی، مواد شیمیایی و کاغذ، مواد غذایی، همچنین ارائه خدمات لجستیکی و خدمات مالی فعالیت می‌کند. شرکت ماروبنی در سال ۱۹۱۸ بعنوان شرکت تابعه‌ای از کمپانی ایتاچو تاسیس شد و در سال ۱۹۴۹ از این شرکت تفکیک شد و بعنوان یک شرکت مستقل ثبت گردید. این شرکت توسعه خود را از سال ۱۹۵۵ و در پی ادغام با بخش فروشگاه‌های زنجیره‌ای کمپانی تاکاشیمایا آغاز نمود. ماروبنی در حال حاضر بعنوان پنجمین شرکت بازرگانی ژاپن محسوب می‌شود. دفتر مرکزی این شرکت در محله اوته‌ماچی، شهر چیودا، توکیو، ژاپن قرار دارد و سهام آن در بازارهای بورس توکیو، بورس اوساکا و بورس ناگویا معامله می‌شود. شرکت ماروبنی در سال ۲۰۱۱ در فهرست فورچون جهانی ۵۰۰، رتبه ۱۹۹ از بزرگترین شرکت‌های جهان را به خود اختصاص داد.

کد خبر 527241

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha