تاثیر تمرکز خدمات اجتماعی در مسجد بر تقویت پیوند مردم با خانه خدا

خبرگزاری شبستان: حجت الاسلام سالاربا اشاره به اهمیت انجام فعالیت های خیرخواهانه از سوی خیرین با تمرکز بر مساجد گفت: این رویکرد و تمرکز بخشی از خدمات اجتماعی در مسجد عامل مهمی در تقویت پیوند مردم و خانه خدا است.

حجت الاسلام محمد سالار، معاون بین الملل مجمع جهانی اهل بیت(ع) در گفت وگو با خبرنگار مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان با اشاره به تاثیر فراوان فعالیت های خیرین در سطح مساجد گفت: متمرکز شدن فعالیت های خیرخواهانه نظیر حمایت از خانواده های نیازمند، در مسجد عامل گسترش این دسته از فعالیت هاست چراکه مردم حاضر در مسجد نیز به تاسی از فرد خَیِر برای شرکت در این کار تشویق می شوند.

 

وی ادامه داد: کمک به افراد نیازمند از مسیر مسجد یکی از مهمترین علل پویایی یک مسجد نیز قلمداد می شود، مامومین همواره دغدغه خواهند داشت که در سطح محله و محیط اطراف مسجد یا فراتر از آن محدوده به دنبال افرادی باشند که حقیقتا در زندگی خود با مشکلات فراوانی مواجه اند تا بعد از شناسایی آنها از طریق مسجد و خیرین حاضر در مسجد به آنها کمک کنند. در واقع متمرکز شدن بخشی از خدمات اجتماعی در مسجد تاثیر به سزایی در سطح جامعه می گذارد و سبب تقویت پیوند میان مردم و مسجد می شود.

 

حجت الاسلام سالار برنامه ریزی برای عیادت از بیماران و دیدار با خانواده شهدا را از دیگر برنامه هایی دانست که باید در برنامه های فعالیت های مساجد تعریف شوند چون همین عیادت از بیماری که روزی به مسجد می آمده است سبب می شود تا او بعد از بهبودی اش به شکلی نظام مندتر با مسجد تعامل برقرار کند چون مسجد را حتی در زمان کسالت هم در کنار خود دیده است. از سوی دیگر دیدار امام جماعت، مامومین و هیئت امنا با خانواده های شهدا نیز سبب خشنودی خانواده های آنان و یادآوری ایثارگری های هشت سال جنگ تحمیلی می شود.

 

وی به برخی آیات و روایات در مورد مسجد اشاره کرد و گفت: تاکیدات فراوانی در قرآن و روایات از لسان ائمه اطهار (علیهم السلام) در مورد مسجد و مسجد سازی وجود دارد به عنوان نمونه در این آیات و روایات در مورد این مسئله که ساخت مسجد باید چگونه باشد اشاره شده است و اینکه کسانی که مسجد را می سازند باید چه ویژگی هایی داشته باشند که ذیل این آیات و روایات به آنها اشاره شده است. اما فارغ از این روایاتی در مورد نشستن در مسجد و انتظار برای شروع نماز داریم، یعنی انسان در مسجد حاضر شود و منتظر باشد تا نماز جماعت آغاز شود. برخی به مسجد می آیند و خودشان نماز را فرادا می خوانند و سریع می روند در حالی که در روایات آمده است که قبل از نماز انسان بنشیند و انتظار بکشد.

 

معاون بین الملل مجمع جهانی اهل بیت (ع) تصریح کرد: در روایتی از پیامبر(صلی الله علیه و آله وسلم) آمده است که هر نشستنی در مسجد بیهوده است مگر نشستن سه دسته در مسجد که عبارت اند از: آن دسته نمازگزارانی که در مسجد قرآن تلاوت می کنند، دسته ای که ذکر خدا را می گویند و دسته ای که در جست وجوی علم و دانش هستند.

 

کد خبر 527182

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha