خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: آمادگی سفارت انگلیس برای حل مشکلات کنسولی دانشجویان ایرانی، گزارش مضحک تلویزیون عربستان از انتخابات ایران، ارزیابی مثبت روسیه از گزارش آژانس درباره ایران، اروپا گردی وزیر جنگ رژیم صهیونیستی با بلیط ایران هراسی از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود. مشروح این اخبار را در گزارش زیر بخوانید:
فارس:
آمادگی سفارت انگلیس برای حل مشکلات کنسولی دانشجویان ایرانی در انگلیس
محمدحسن حبیبالهزاده کاردار جمهوری اسلامی ایران در لندن عصر روز شنبه در نشست با اعضای انجمن اسلامی دانشجویان منطقه بریتانیا ضمن اشاره به اهمیت پیوند بین دانشجویان و اساتید ایرانی در خارج با مراکز دانشگاهی و تحقیقاتی کشور گفت: سفارت ایران در انگلستان آماده ارائه هرگونه کمک برای پیشبرد این موضوع است.
وی در این نشست عنوان کرد: سفارت ایران با توجه به فضای ایجاد شده در مناسبات و بازگشایی سفارتخانههای دو کشور تلاش میکند تا بسترهای لازم را برای ایجاد پیوند بین محققان و دانشجویان ایرانی مقیم انگلیس و مراکز تحقیقاتی و دانشگاهی در داخل کشور فراهم سازد.
حبیبالهزاده همچنین با برشمردن خدمات و تسهیلات بخش کنسولی سفارت ایران برای دانشجویان ایرانی در انگیس، آمادگی سفارت و دستگاههای داخل کشور برای حل مشکلات کنسولی دانشجویان شاغل به تحصیل را اعلام کرد.
کاردار ایران در لندن در این دیدار ضمن یادآوری ظرفیتهای علمی دانشجویان ایرانی در خارج از کشور و اهمیت توجه به ارتقاء فعالیتهای علمی و فرهنگی دانشجویی، این موضوع را اقدامی در راستای معرفی و ارائه تصویری صحیح از کشورمان در محیطهای علمی و دانشگاهی بیان کرد.
در این جلسه اعضای انجمن اسلامی دانشجویان منطقه بریتانیا ضمن طرح پرسشها و نیز مشکلات صنفی دانشجویان شاغل به تحصیل در این کشور، لزوم استفاده از توان علمی دانشجویان و اساتید و نخبگان علمی ایرانی که هم اینک در خارج از کشور به سر می برند را مورد تأکید قرار دادند.
موگرینی: انتخابات ایران را دنبال میکنم
«فدریکا موگرینی» رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا در واکنش به انتخابات مجلس شورای اسلامی ایران و مجلس خبرگان رهبری گفت: «انتخابات انران را دنبال میکنم و برای مردم ایران بهترینها را برای آینده کشورشان آرزو میکنیم».
انتخابات دهمین دور از مجلس شورای اسلامی و پنجمین مجلس خبرگان رهبری ایران، از صبح روز گذشته آغاز و تا ساعات پایانی شب ادامه داشت.
میزان مشارکت بالای مردم سراسر ایران در این انتخابات، تا حد زیادی توجه رسانههای خارجی را به خود جلب کرد و بازتاب گستردهای داشت.
از طرف دیگر «مارک تونر» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا درباره انتخابات ایران گفت: «نمیخواهم پیش از اینکه صندوقهای رأی باز شود، نظری داده باشم ولی پیش بینی ما این است که تعداد بالایی از مردم در این انتخابات شرکت کرده باشند.»
سخنگو البته مواضع همیشگی کشورش در قبال جمهوری اسلامی ایران را فراموش نکرد و گفت: «اعتقاد داریم که همه ایرانیان باید فرصت اظهارنظر آزادانه داشته باشند.»
وی افزود: «انتظار داریم که انتخابات ایران بر اساس معیارهای استاندارد بینالمللی و شفاف برگزار شود.»
نماینده دائم روسیه در آژانس: مسکو ارزیابی کاملا مثبتی از گزارش جدید آمانو درباره ایران دارد
«ولادیمیر ورونکوف» نماینده دائم روسیه در سازمانهای بینالمللی مستقر در وین اعلام کرد، مسکو نخستین گزارش آژانس بینالمللی انرژی اتمی پس از اجرایی شدن برجام را که شب گذشته منتشر شده است، مثبت ارزیابی میکند.
نماینده دائم روسیه در وین در گفتوگو با خبرگزاری «تاس» تأکید کرد: «یوکیا آمانو» مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی تأیید میکند که تهران به تمام تعهدات خود ذیل برجام پایبند است. ایران به طور کامل مفاد پروتکل الحاقی را در توافق با آژانس در خصوص ارائه تضمینها و اجرای کد اصلاحی 3.1 در ارتباط با ساخت دو نیروگاه جدید در بوشهر به اجرا گذاشته است.
وی در ادامه افزود: این گزارش جدید کاملا معقولانه است و با تمام قطعنامههای آژانس همخوانی دارد. برداشت اولیه ما از این گزارش کاملا مثبت است. این گزارش همچنین آغاز حرکت به سمت جمعبندی مبسوط در زمینه عدم وجود مواد هستهای اعلام نشده و یا فعالیتهای هستهای اعلام نشده در ایران است.
بنا بر این گزارش، ایران و گروه 1+5 در تاریخ 14 جولای 2015 میلادی در وین توافقنامه موسوم به برجام را به امضا رساندند. تحت برجام، ایران و طرفین درگیر در این توافق متعهد شدند تا اقداماتی را به صورت متقابل به انجام برسانند به طوری که همزمان با انجام تعهدات ایران در زمینه هستهای و انتشار گزارش تأییدیه آژانس بین المللی انرژی اتمی، غرب نیز تحریمهای خود علیه ایران را لغو کند که این امر در تاریخ 26 دیماه محقق شد و این روز «روز اجرای برجام» معرفی شد.
آژانس بینالمللی انرژی اتمی در گزارش فصلی که روز جمعه منتشر کرد، پایبندی ایران به توافق هستهای را تأیید کرد.
دیدهبان هستهای سازمان ملل، با وجود این در گزارش روز جمعه گفته میزان دخائر آب سنگین ایران، اندکی بیش از محدودیتهای تعیینشده در توافق هستهای بوده است.
در گزارش آژانس، موجودی ذخائر آب سنگین ایران بر اساس اقدامات راستیآزمایی روز 17 فوریه برابر با 130.9 تن تعیین شده که اندکی از حد 130 تن مجاز بر اساس توافق هستهای بیشتر بوده است.
با وجود این، آژانس تأیید کرده که ایران با اتتقال 20 تن دیگر از این ذخایر میزان آن را به پایینتر از حدود تعیینشده در «برجام» رسانده است.
این اولین گزارش فصلی آژانس بینالمللی انرژزی اتمی از زمان اجرای «برجام» است که برای نشست 17 اسفندماه شورای حکام منتشر میشود.
رامالله: اطلاعی از کمکهای مالی ایران به شهدای انتفاضه نداریم
«نبیل ابوردینه» سخنگوی تشکیلات خودگردان فلسطین در سخنانی اعلام کرد این نهاد اطلاعی درباره کمک مالی ایران به خانوادههای شهدای انتفاضه و کسانی که اسرائیل منازل آنها را تخریب کرده، ندارد.
ابوردینه در ادامه گفت: سازمان آزادیبخش فلسطین «ساف» تنها نماینده قانونی ملت فلسطین است.
وی افزود: ساف علیرغم کمبود امکانات از تقدیم کمک مالی به ملت فلسطین برای کاستن از رنج آنها دریغ نمی کند و «تجارت» با این رنج را نمیپذیرد.
ابوردینه تاکید کرد: ما نه از دور، نه از نزدیک چیزی درباره کمک ایران به خانوادههای بازداشتیهای فلسطینی در زندانهای اسرائیلی یا کسانی که منازلشان تخریب شده، نشنیدهایم و موضوعی در این باره به ما ابلاغ نشده است.
«محمد فتحعلی» سفیر ایران در لبنان هفته گذشته اعلام کرد ایران در راستای حمایت از ملت فلسطین و انتفاضه آنان علیه رژیم صهیونیستی، از خانواده شهدای فلسطینی حمایت میکند.
سفیر ایران در لبنان گفت که ایران برای هر شهید انتفاضه، هفت هزار دلار و به خانوادهای که منزلش توسط اسرائیل تخریب شده 30 هزار دلار پرداخت میکند.
گزارش مضحک تلویزیون عربستان از انتخابات ایران
بازتاب انتخاباتی امسال ایران در رسانههای مشهور دنیا تغییر محسوسی با انتخابات گذشته دارد و آن این است که این رسانهها حضور مردم را راحتتر از گذشته، اذعان کردند.
رسانههای خبری مانند رویترز، فرانسپرس، نیویورک تایمز، آسوشیتدپرس از جمله این رسانهها هستند اما در این میان و درست در همین انتخابات، تلویزیون دولتی عربستان «الاخباریه» گزارشی مضحک در این خصوص منتشر کرد.
الاخباریه در اقدامی ناشیانه، فضای آزاد انتخاباتی و آرام امروز در ایران را تلاش کرد بشدت امنیتی نشان بدهد تا جایی که دولت و نظام ایران از شورش مردم در بیم و هراس هستند و مراکز رأی را محاصره کردهاند.
الاخباریه با اشاره به برخی آمارها برای تامین امنیت مراکز انتخاباتی، اعلام کرد: بیش از 20 نیرو از سپاه پاسداران و نیروهای امنیتی بر هر یک از مراکز اخذ رأی و 26 بالگرد و 8 هواپیمای کوچک مراقبتی برای مناطق مختلف گمارده شد؛ انتخابات ایران اینطور آغاز شد.
قسمت مضحک گزارش این شبکه اینجاست که میگوید: تشدید امنیتی و محاصره نظامی مراکز و حلقه زدن پیرامون مناطق، دلیل روشنی از ترس رژیم [ایران] از اعتراضات مردمی و علت تحمیل حالتی از رعب و وحشت و ممانعت از بروز خشم مردمی است.
الاخباریه ادامه داد: مردم ایران از بازی رژیم ایران در این انتخابات مطمئن شدهاند؛ انتخاباتی که رژیم ایران مدعی است کاملا سالم است. این در حالی است که انتخابات با کشمکشهای داخلی میان جریانهای سیاسی آغاز شد و سبب شد که درگیری در رسانهها تشدید شود.
این شبکه در ادامه با اشاره به چند آمار انتخاباتی، به مجلس خبرگان نیز اشاره کرد و اعلام کرد که این «کشمکش و رقابت برای بقاء در مجلس خبرگان رهبری، برای اثبات وجود است زیرا این شورا مسئول تعیین رهبر است».
مهر:
العهد: دموکراسی در جمهوری اسلامی ایران جهانیان را در حیرت فرو برد
پایگاه لبنانی «العهد» گزارشی را در خصوص انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری که روز گذشته در ایران برگزار شد، منتشر کرد.
بر این اساس، در گزارش این پایگاه لبنانی آمده است: دموکراسی در جمهوری اسلامی ایران جهانیان را در حیرت فرو برد.
العهد همچنین نوشت: مردم ایران بار دیگر با مشارکت گسترده در انتخابات روز گذشته حماسه دیگری را رقم زدند.
این پایگاه لبنانی در ادامه گزارش خود آورده است: در همان زمان های اولیه آغاز رأی گیری، صندوق های رأی شاهد حضور گسترده مردم ایران بودند. این مشارکت آنقدر زیاد بود که مقامات ایرانی زمان انتخابات را تا ساعت ۲۳:۴۵ تمدید کردند.
در ادامه این گزارش آمده است: میزان مشارکت در انتخابات روز گذشته ایران از مرز ۶۰ درصد عبور کرده است و وزارت کشور همچنان به کار شمارش آراء ادامه می دهد.
العهد همچنین تصریح کرده است: گزارش های غیر رسمی حاکی از پیروزی لیست های معرفی شده توسط جامعه مدرسین قم هستند؛ این در حالی است که رقابت شدیدی میان دو جریان اصلاح طلب و اصولگرا برای تکیه زدن بر کرسی های مجلس شورای اسلامی ایران در جریان است.
ارزیابی مثبت روسیه از گزارش آژانس درباره ایران
«ولادیمیر ورونکف» نماینده روسیه در آژانس بین المللی انرژی اتمی اولین گزارش آژانس بین المللی انرژی اتمی درباره پایبندی ایران به تعهداتش در چارچوب برجام را مثبت ارزیابی کرد.
وی با اشاره به گزارش یوکیا آمانو مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی مبنی بر اینکه تهران به همه تعهدات خود در چارچوب برنامه جامع اقدام مشترک عمل کرده است، گفت: این گزارش بر رعایت الزامات قید شده در توافق هسته ای تاکید دارد.
ورونکف در ادامه افزود: برداشت ما اولیه ما از گزارش مثبت است و به معنای آغاز حرکت به سمت نتیجه گیری بلندمدت درباره عدم وجود مواد هسته ای اعلام نشده یا فعالیت های اعلام نشده هسته ای در ایران است.
«المنار»:میزان مشارکت ایرانیها در انتخابات دیروز از ۵۰ درصد گذشت
شبکه لبنانی «المنار» در گزارشی به حضور پرشور مردم ایران در دو انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری که روز گذشته برگزار شد، اشاره کرد.
این شبکه لبنانی اعلام کرد: بر اساس آنچه که مقامات رسمی ایران اعلام کرده اند، میزان مشارکت از مرز ۵۰ درصد گذشته است.
المنار در ادامه افزود: این میزان مشارکت در حالی به ثبت رسیده است که هنوز شمارش آرا به پایان نرسیده و طبیعتا با شمارش آراء بیشتر، میزان مشارکت نیز بالاتر خواهد رفت.
گفتنی است، شبکه المنار از زمان آغاز انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری از صبح روز گذشته همواره تحولات مربوط به این دو انتخابات را به صورت ویژه پوشش داده است.
اروپا گردی وزیر جنگ رژیم صهیونیستی با بلیط ایران هراسی
به گفته ژنرال «موشه یعلون» جنگ های خاورمیانه عوامل جهانی را درگیر کرده و میلیونها تن راهی نقاط دیگر، از جمله اروپا شده و سراسر اروپا تحت تاثیر این بحرانها قرار گرفته و اینها، مشخصههای یک جنگ جهانی است.
ژنرال یعلون افزود: در گذشته ما شناخت دیگری از جنگهای جهانی داشتیم اما وضعیت منطقه نوع تازهای از جنگ جهانی است.
به گزارش رسانههای اسرائیل، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی این سخنان را در جریان سفر به نیکوزیا و گفتگو با همتای قبرسی خود بیان کرده است.
یعلون افزوده است «هرج و مرج در سوریه و منطقه، رویارویی فرهنگها و تمدنها نیز هست».
بر اساس گفته های یعلون، سوریه به زمین بازی قدرتها، گروههای تروریستی و کشورهایی که این گروهها را فعال میکنند، مبدل شده است.
جروزالم پست همچنین در گزارشی نوشته است، وزیر جنگ اسرائیل در این سخنان همچنین نسبت به نیات ایران در قبال منطقه «هشدار» داده است.
ژنرال یعلون در دیدار با همتای قبرسی خود این را نیز گفته است که امنیت قبرس از سوی حزب الله مورد تهدید بوده و این سازمان که از طرف ایران حمایت میشود، در سالهای گذشته در صدد برپا کردن سلولهای خفته در این جزیره بوده است.
این وزیر عضو حزب حاکم لیکود رژیم صهیونیستی این ادعا را نیز افزوده که هدف از تشکیل «سلولهای خفته»، حمله به اروپا و آمریکا در فرصتهای مناسب بوده است.
بنوشته جروزالیم پست، در جریان ملاقات یعلون با «کریستوفوروس فوکایدس» وزیر دفاع قبرس، پیمان گسترش همکاری امنیتی بین دو طرف امضاء شده است.
یعلون افزوده است که «مقطع سخت کنونی ناشی از اوضاع عراق، سوریه و دیگر کشورهای پیرامون، اسرائیل و قبرس را با چالشهای مشترک زیادی روبرو کرده است».
یعلون قبرس و یونان را «دوستان واقعی اسرائیل» نامیده و افزوده است، پیمان جدید برای هر سه طرف اهمیت «حیاتی» دارد.
ایرنا:
رایزن بازرگانی ایران: 100 شرکت ایرانی راهی کابل می شوند
رایزن بازرگانی، صنعتی و معدنی ایران در افغانستان با بیان اینکه امسال در سومین نمایشگاه اختصاصی ایران در افغانستان حدود 100 شرکت در قالب 12 گروه کالایی و خدماتی مشارکت دارند، اعلام کرد: تعداد شرکت های حاضر در مقایسه با سال قبل از آن 20 درصد رشد داشته است.
محمدرضا کریم زاده افزود: در نمایشگاه اختصاصی پارسال 81 بنگاه ایرانی مشارکت داشتند، اما امسال این تعداد به 100 رسیده، از طرف دیگر فضای نمایشگاه امسال نیز با افزایش 25 درصدی به دو هزار و 200 متر مربع رسیده است.
وی گفت: نمایشگاه اختصاصی ایران در افغانستان سال گذشته با استقبال بالای مردم، تجار و صنعتگران همراه شد و فضای مساعدی را برای معرفی برندهای ایرانی فراهم کرد و در دور جدید نمایشگاه لازم است شرکت های حاضر با بهره گیری از تجارب پیشین، به صورت هدفمند به برقراری ارتباط موثر، بازارسازی و تثبیت برند ایرانی مبادرت کنند.
وی با تاکید بر اینکه تثبیت برند ایرانی، هدف اصلی نمایشگاه امسال است، خاطرنشان کرد: برای بازاریابی کالاهای صادراتی لازم است کیفیت کالاها و توجه به تقاضای بازار از منظر مصرف کننده افغان مورد توجه قرار بگیرد؛ به همین دلیل پیشنهاد می کنیم که زمینه مشارکت طرف های افغان در فرآیند تولید و تجارت فراهم شود و برای اثربخشی بیشتر از ظرفیت های خوب بازرگانان افغان در صادرات مجدد کالا به دیگر کشورها استفاده شود.
رایزین بازرگانی ایران در افغانستان از همکاری های تجاری بین فعالان اقتصادی دو کشور، حضور برندهای مطرح کشور در بازار افغانستان، شناخت نسبتا خوب مردم افغانستان از برندهای ایرانی و اعتماد به کیفیت کالاهای تولیدی ایران به عنوان نقاط قوت تجارت با افغانستان یاد کرد.
وی ایجاد شرکت ها و برندهای مشترک و مدیریت قیمت تمام شده کالاها و خدمات را بسیار حائز اهمیت دانست و افزود: انتقال بخشی از خط تولید، سرمایه گذاری مشترک و انتقال دانش فنی می تواند به حضور بیشتر برندهای ایرانی در بازار افغانستان کمک کند.
این مقام مسئول در پایان تاکید کرد: افغانستان با جمعیتی در حدود 31 میلیون نفر و با حجم واردات 97 درصدی، پذیرای انواع کالاها و خدمات از کشورهای جهان است.
نمایشگاه اختصاصی ایران در افغانستان از 12 اسفندماه امسال به مدت چهار روز در شهر کابل برگزار می شود. در این نمایشگاه برندهای ایرانی در زمینه ساختمان و تاسیسات، مواد غذایی، لوازم خانگی، کشاورزی، دام و طیور، نساجی، فرش و موکت، خودرو و صنایع وابسته، معدن، محصولات پتروشیمی، شوینده، آرایشی و بهداشتی، فناوری اطلاعات و مخابرات، دارو و گردشگری و هوایی مشارکت دارند.
در این نمایشگاه شرکت های ایران خودرو و سایپا حضور پررنگی دارند و با جدیدترین محصولات خود که ظرفیت خدمت رسانی به جامعه افغانستان را دارد در نمایشگاه حاضر شده اند.
همچنین سازمان منطقه آزاد چابهار و منطقه ویژه اقتصادی بیرجند نیز با هدف اطلاع رسانی ظرفیت های قابل ارائه در همکاری مشترک بین دو کشور به ویژه فعالان اقتصادی به معرفی ظرفیت های مناطق یاد شده خواهند پرداخت.
عزم ایران و پاکستان برای دستیابی به تجارت پنج میلیارد دلاری
مهدی جهانگیری نایب رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران در نشست هیات تجاری ایران و پاکستان در محل اتاق تهران، افزود: از نظر ما رسیدن به این سقف با وجود همه امکانات موجود در دو کشور دور از دسترس نیست و با شناخت و توانایی های موجود و تلاش مضاعف می توان به این هدف رسید.
وی با اشاره به اشتراکات فراوان فرهنگی، قومی، مذهبی و تاریخی ایران و پاکستان گفت که این دو کشور، دارای موقعیت بسیار مناسبی برای توسعه روابط همه جانبه بخصوص در زمینه های اقتصادی، فنی و تجاری هستند.
وی افزود: ایران همواره در توسعه مناسبات خارجی خود برای کشورهای همسایه و مسلمان جایگاه و موقعیت ویژه ای قائل شده و پاکستان را همواره به عنوان شریکی قابل اتکاء و مهم تلقی کرده است.
جهانگیری ادامه داد: ایران و پاکستان با جمعیتی مشترک بیش از 270 میلیون نفر و مرز مشترک 909 کیلومتری، جمعیتی جوان و تحصیلکرده، نیروی کار ماهر و ارزان، منابع عظیم طبیعی، اقتصادی که تا حدودی مکمل یکدیگر است و بسیاری از مزایای دیگر از قابلیت ها و ظرفیت های زیادی برای همکاری های مشترک برخوردارند اما متاسفانه تاکنون از این ظرفیت ها به نحو مطلوب و شایسته استفاده نشده است.
وی افزود: باوجود این مشترکات، حجم روابط تجاری بین دو کشور و مبادلات مالی و سرمایه گذاری شایسته ظرفیت ها و توانمندی های دو کشور نیست.
جهانگیری با اشاره به حجم 930 میلیون دلاری تجارت ایران و پاکستان گفت: خوشبختانه در دو سال گذشته هیات های مهمی در سطح سیاسی و اقتصادی بین طرفین مبادله شده و تفاهمات سازنده ای صورت گرفته است که امیدواریم باعث توسعه هرچه بیشتر روابط و افزایش حجم مبادلات اقتصادی شود.
نائب رییس اتاق تهران ادامه داد: در کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور، پیشنهاد شده حجم روابط در پنج سال آینده هر ساله به میزان 20 درصد افزایش یابد که از نظر ما به راحتی امکان پذیر است و می تواند بیش از اینها افزایش یابد.
وی افزود: یکی از راهکارهای این افزایش تبادل هیات های تجاری و اقتصادی است که امروز شما این کار را دنبال می کنید. ضمن آنکه، در سال 2012 نیز هیاتی بلند پایه تجاری از اتاق تهران به شهرهای کراچی و لاهور مسافرت کرد که نتایج خوبی در برداشت.
وی تاکید کرد که اتاق بازرگانی تهران با همه توان و ظرفیت خود آماده اعزام و پذیرش هیات های تجاری برای شناخت ظرفیت ها و امکانات دو کشور و افزایش حجم روابط تجاری و بازرگانی مشترک است.
جهانگیری با بیان اینکه زمینه های بسیاری برای همکاری های دوجانبه وجود دارد، یکی از این بخش ها را «انرژی» عنوان کرد و افزود: پروژه خط لوله از سال 2010 در دستور کار دو کشور قرار گرفت؛ هرچند هنوز به اتمام نرسیده است اما ما می توانیم به سهم خود در تسریع انجام آن کمک کنیم؛ انتقال برق از ایران به پاکستان در جریان است اما با توجه به نیاز دوستان پاکستانی و همچنین توانمندی های بخش خصوصی ایران در این زمینه، امکان همکاری های بیشتری وجود دارد.
جهانگیری، مساله حمل و نقل و ارتباطات را از جمله موضوع های مهم در روابط مشترک برشمرد و گفت: ایجاد خطوط پروازی، برقراری خطوط حمل و نقل دریایی، احداث و بهسازی مسیرهای ریلی و جاده ای می تواند باعث تسهیل و افزایش حجم روابط شود.
به گفته وی، همکاری های صنعتی، تجاری، معدن، کشاورزی، بهداشتی، گردشگری و غیره از اهمیت بالایی در روابط دو کشور برخوردار است؛ بخصوص در بخش های کشاورزی، بهداشتی و دام تعامل بیشتر طرفین باعث پیدا شدن راهکارهای مناسب در این زمینه خواهد شد.
این مقام مسئول در اتاق ایران، «کاهش تعرفه های تجاری» را از دیگر برنامه های مهمی برشمرد که برای افزایش روابط تجاری و تسهیل تجارت دو کشور باید تحقق یابد.
وی افزود: اتاق تهران به سهم خود در این زمینه با مسئولان مربوطه گفت وگو خواهد کرد و امیدواریم که طرف پاکستان نیز این موضوع را با جدیت دنبال کند.
در ادامه این نشست، «نور محمد جادمانی» سفیر پاکستان در ایران نیز با اشاره به اینکه، تبادل هیات ها میان دو کشور نقطه آغاز خوبی برای توسعه روابط قلمداد می شود، گفت: در حال حاضر حجم مبادلات تجاری ایران و پاکستان در سطح قابل قبولی قرار ندارد.
وی افزود: دولت نواز شریف نیز دیدگاهی شبیه به دیدگاه دولت ایران دارد و در پی توسعه روابط با همسایگان است.
جادمانی ادامه داد: از نظر ما رسیدن به این سقف با وجود همه امکانات موجود در دو کشور دور از دسترس نیست و با شناخت و توانایی های موجود و تلاش مضاعف می توان به این هدف رسید.
جادمانی با اشاره به جمعیت ایران و پاکستان گفت که دو کشور علاوه بر اینکه می توانند بازار بزرگی را تشکیل دهند، مجاورت آنها نیز می تواند مزیت مهمی برای تجارت در منطقه محسوب شود.
وی با اشاره به ایجاد کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و پاکستان در اسلام آباد، گفت: این کمیسیون می تواند راهگشای همکاری های مالی و اقتصادی باشد.
وی یادآورشد که پس از لغو تحریم های ایران، بانک مرکزی پاکستان به بانک ها دستور داده است که روابط عادی بانکی با ایران را آغاز کنند.
سفیر پاکستان در ایران سپس به مزیت های اقتصادی پاکستان اشاره کرد و گفت: پاکستان در زمینه، تولید شیر، پنبه و برنج از کشورهای پیشرو است.
در ادامه این نشست، «الماس حیدر» معاون اتاق بازرگانی و صنایع لاهور نیز گفت: برای افزایش روابط با ایران به تهران آمده ایم.
وی با تشریح وضعیت سیاسی، اقتصادی و جغرافیایی پاکستان گفت: کشور ما در زمینه منسوجات، مهندسی سبک، صنایع بزرگ، پلاستیک و چرم، مواد غذایی و دارو و همچنین، میوه، خشکبار و جواهرات فعالیت دارد.
وی در مورد زمینه های همکاری دو کشور نیز گفت: ایران و پاکستان می توانند در زمینه انرژی های جدید، تجدید پذیر، خودرو و ماشین آلات با یکدیگر همکاری کنند.
ایران و سوئیس برای مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم همکاری می کنند
ولی اله سیف در دیدار با هیات اقتصادی سوئیس، پیشنهاد برگزاری جلسه مشترک بانکداران دو کشور برای رفع ابهامات احتمالی را ارائه کرد.
رئیس کل بانک مرکزی به روابط مناسب بانکی ایران و سوئیس در گذشته به ویژه در دوران تحریم های بین المللی اشاره کرد و افزود: علاقه مندی مقام های سوئیس برای همکاری با بانک های ایرانی را هیچگاه فراموش نمی کنیم؛ ضمن آنکه امیدواریم شرایط گسترش روابط بانکی به قبل از زمان اعمال تحریم ها، فراهم و از ظرفیت های بالقوه بانکی دو کشور حداکثر استفاده شود .
رئیس کل بانک مرکزی به برخی ابهام ها و احتیاط های بعضی از بانک ها به منظور شروع فعالیت با بانک های ایرانی در پسابرجام اشاره کرد و گفت: علاقه مندیم بانکداران سوئیسی در جلسات مستمر، ضمن طرح ابهام ها ، از اقدامات ایران به منظور شفاف سازی مطلع شوند.
رئیس شورای پول و اعتبار، وجود برخی ابهامات را ناشی از احتیاط های بیش از حد طرف های مذاکره با ایران دانست و بر شفاف بودن جزئیات برنامه جامع اقدام مشترک در حوزه بانکی تاکید کرد.
وی افزود: وجود ابهام برای فعالان اقتصادی تا حدی طبیعی است، اما تجربه ایران نشان داده است اگر ابهامات طرح و درباره رفع آن بحث و بررسی شود سریعتر به نتایج مثبت خواهیم رسید.
رئیس کل بانک مرکزی ادامه داد: بر این اساس، کمیته برجام در بانک مرکزی برای پاسخگویی به پرسش ها تشکیل شده است و مشتاقیم بانکداران سوئیس در طرح سوالات احتمالی به صورت شفاف عمل کنند.
وی افزود: برخی نگرانی های بانکداران ایرانی نیز بعد از برجام، نشات گرفته از احتیاط های فراتر از انتظار طرف مقابل است، بر این اساس ضمن استقبال از گفت وگوهای دوجانبه علاقه مندیم نشست مستقل بانکداران دو کشور برای ایجاد روابط کارگزاری و احیای ارتباطات گذشته، برگزار شود.
سیف از انطباق بانک های ایرانی با استانداردهای بین المللی و تلاش برای اجرای آنها خبر داد و گفت: بانک های ایرانی تلاش های قابل توجهی به منظور انطباق با استانداردهای بین المللی از جمله مقررات کمیته بال 2 و 3 انجام داده اند و با اقدامات قانونی از جمله مصوبه مجلس شورای اسلامی درباره مبارزه با تامین مالی تروریسم، زمینه اجرای آنها فراهم شده است.
رئیس کل بانک مرکزی برقراری روابط اقتصادی و بازرگانی مستحکم را نیازمند بستر مناسب بانکی با شفافیت کامل دانست و گفت: بانک های ایرانی در گذشته نیز عملکرد خوبی در اجرای ضوابط و مقررات بین المللی به خصوص در زمینه پرداخت ها داشته اند و خوشبختانه با حساسیت های لازم، تسویه حساب های بین المللی بدون تاخیر توسط ایران انجام شده است.
«رنه وبر» وزیر امور مالی و اقتصادی سوئیس نیز در این نشست، گفت: روابط دو کشور از گذشته مناسب بوده است و سوئیس در زمینه تامین مالی، تجارت و نقل و انتقالات مالی همکاری های لازم را با ایران داشته است.
وی اضافه کرد: در دوره پسابرجام نیز سوئیس مایل است ضمن گسترش روابط بانکی با ایران در حوزه های آموزشی، تکنیکی، حقوقی و مالی بیش از پیش، مشاوره های لازم را ارائه کند.
رنه وبر، به اتخاذ تصمیم ها و تعیین سرفصل هایی برای گفت و گوهای مالی و اقتصادی در بخش های مختلف با ایران اشاره کرد و گفت: وزارت اقتصاد و بانک مرکزی ایران با همکاری و اتخاذ تصمیم ها و تعیین موارد قابل طرح برای رفع ابهام ها، نقش مهمی در زمینه گسترش روابط بانکی را ایفا می کند.
فرستاده ویژه کشور سوئیس با دعوت از مقامات بانک مرکزی برای سفر به این کشور افزود: ما از جانب مقام های سوئیس ضمن دعوت از مسئولان بانک مرکزی برای سفر به کشورمان، حضور مسئولان ایرانی را عامل مهمی در ایجاد بستر مناسب روابط بانکی می دانیم.
وی با ابراز خوشحالی از شفاف سازی انجام شده در جلسات دوجانبه توسط طرفین، گفت: در این نشست ها ضمن رفع ابهام ها، با اتخاذ راه کارهای مناسب، روابط کارگزاری بانکی گسترش می یابد و در نتیجه دو طرف از آن منتفع خواهند شد.
نظر شما