به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، یدالله مشهور مدیر طرح میزان کشور، در نشست خبری «طرح میزان» در راستای شناسایی، ارزیابی و طبقهبندی موسسات قرآنی، که در اتحادیه تشکلهای قرآنی برگزار شد، در خصوص طرح میزان،گفت: هدف اولیه این طرح ساماندهی موسسات کشور و سنجس توانمندی آنها است.
وی افزود: آغاز شکلگیری این طرح از زمانی بود که ما مشاهده میکردیم روز به روز موسسات افزایش مییابند و نیاز به شناسایی دارند که چه نوع فعالیت، نیروی انسانی، تجهیزات و محتوایی دارند، در حال حاضر مشاهده میشود که هر موسسه به فراخور بومی و منطقهای خود عمل میکند محتوای آموزشی یکسانی برای موسسات مختلف قرآنی کشور وجود ندارد نیروهای انسانی اغلب آموزش دیده نیستند، بنابراین برای ساماندهی و ارزیابی جامعه قرآنی نیاز به داشتن اطلاعات جامع بود.
مدیر طرح میزان کشور، با اشاره به زمان آغاز بررسی طرح جامع اطلاعات قرآنی، عنوان کرد: تا کنون هیچ متولی اطلاعات جامع قرآنی را به دست نیاورده است بنابراین ما از سال 89 شروع به بررسی این طرح کردیم که در هیات مدیره سال 93 تصویب شد افراد زیادی نظر دادند که به شکل طرح میزان استخراج شد.
مشهور با اشاره به گام اول طرح میزان، بیان داشت: قرار است که گام اول این طرح در سطح تهران انجام شود که دفترچهها به 70 موسسه داده شده است بعد از اینکه این طرح در تهران با موفقیت انجام شود در استانهای دیگر نیز اجرایی کردن آن را آغاز میکنیم ضمن اینکه در فروردین سال آینده تلاش میکنیم این دفترچهها را به استانها بفرستیم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به بخشهای مختلف این دفترچه ابراز کرد: این دفترچه 7 بخش دارد بخش اول به مقدمه و ضرورت این طرح پرداخته است، بخش دوم مشخصات عمومی موسسات است که به لحاظ سختافزاری اطلاعات موسسات جمعآوری میشود، بخش سوم فضاها و تجهیزاتی که در اختیار موسسات است، بخش چهارم مشخصات منابع انسانی است که آیا دارای هیات مدیره هستند، نیروهای انسانی و آموزشی انها به چه میزان سطح سواد قرآنی یا دانشگاهی دارند.
مدیر طرح میزان کشور، با اشاره به بخشهای دیگر که مربوط به مشخصات موسسات قرآنی است، گفت: موسسات عضو اتحادیه تشکلهای قرآن و عترت فعلا تحت پوشش این طرح هستند، در واقع ما برنامههای محتوایی موسسات را بررسی میکنیم که چه دوره های برای تربیت معلم دارند چه کارهای هنری و پژوهشی یا سایر فعالیتها را انجام دادند.
مشهور با اشاره به بخش ششم طرح میزان، عنوان کرد: در این بخش منابع مالی موسسات و چکونگی درآمدزایی فعالیتهای قرآنی میپردازد تا موسسات بتوانند شیوه و راهکار جذب مخاطب بیشتر و منابع درامدی بیشتر را برای ادامه حیات خود در اختیار داشته باشد.
وی گفت: برای استان تهران بازه زمانی آخر اسفند را در نظر گرفتیم، بعد از جمع اوری اطلاعات شاخصها معرفی خواهد شد برخی آسیبها و نقطه نظرات احراز خواهد شد، در مرحله دیگر استان همدان، بوشهر کهکلویه و بویر احمر گام بعدی ما در اجرایی این طرح هستند.
مدیر طرح میزان کشور در پایان خاطرنشان کرد: ما در راستای فعالیتهای قرآنی کشور نیاز به آسیبشناسی جدی داریم این طرح به آن آسیبشناسی پاسخ خواهد داد.
نظر شما