بازدید بیش از ۱۱۵ هزار مرکز  عرضه مواد غذایی و اماکن عمومی /آب آشامیدنی شهر کرمان نیاز به هیچ گونه تصفیه ندارد

خبرگزاری شبستان: مدیر گروه بهداشت محیط معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان از بازدید ۱۱۵ هزار و ۷۴۶ مرکز عرضه غذایی و اماکن عمومی در استان کرمان خبرداد و گفت: از این تعداد ۴۹۳ متخلف به دادگاه رفتند ۳۳۵ مورد تعطیل شدند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان، حمیدرضا گلزاری بعدازظهر امروز(8 اسفند) در نشست خبری به مناسبت طرح بسیج نوروزی در سالن آموزش سلامت دانشگاه علوم پزشکی، با بیان اینکه با نزدیکی فصل بهار فعالیت مراکز تولید و توزیع مواد غذایی بازارهای نوروزی و اماکن گردشگری افزایش می‌یابد، افزود: به دلیل حفظ سلامت شهروندان و پیشگیری از بیماری‌های منتقله از آب و غذا این‌گونه مراکز بیشتر مورد بازرسی قرار می‌گیرند.

 

وی با بیان اینکه به مراکز اقامتی و جاده‌ای و بین‌راهی استان توجه‌ ویژه‌ای خواهد شد و این مراکز قبل از سال بازرسی می‌شود، گفت: در سال از اماکن بین‌راهی 693 مورد بازدید شد سال گذشته 18مورد معرفی به دادگاه 9 مورد تعطیل شد و  امسال 115 هزار و 746 بازدید از مراکز و عمومی داشتیم که 493 متخلف به دادگاه رفتند 335 مورد تعطیل شدند و 73 هزار و 290 کیلوگرم موادغذایی تاریخ گذشته جمع آوری و معدوم شد.

 

مدیر گروه بهداشت محیط  معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با بیان اینکه از ابتدای سالجاری تاکنون به  یک هزار و 824 نفر از متصدیان و کارکنان مراکز عرضه مواد غذایی  آموزش‌های بهداشتی پایه ارائه شده است، گفت:  حدود 20 هزار کسبه در شهرکرمان تاکنون آموزش دیده‌اند.

 

گلزار بابیان اینکه طرح بسیج نوروزی در تمامی ایام تعطیل فعال است و همه روزه در قالب اکیپ‌های مختلف با مشخصات ویژه در سطح شهرهای استان بازرسی بر مراکز عرضه غذا و اماکن عمومی را خواهد داشت، گفت: 167 نیروی کارشناس، بهداشت محیط کار بازرسی را انجام می‌دهند.

 

وی با بیان اینکه مراکزی که نواقص بحرانی داشته باشد بلافاصله غیرفعال می‌شوند، افزود: نواقص غیربحرانی به آنها مهلت دو هفته تا 60 روزه داده می‌شود تا نواقص را رفع کنند به همین دلیل در کرمان از  اول بهمن‌ماه این طرح شروع شده تا برای عید اصلاح شود.

 

مدیر گروه بهداشت محیط  معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان از بازدید 25 اکیپ همه روز از ساعت 8 تا 20 خبرداد و گفت: مردم نیز در زمینه نظارت خیلی می توانند کمک کنند.

 

گلزار با بیان اینکه در هیچ یک از مراکز شهرستان‌ها عرضه قلیان نداریم،تصریح کرد: در سالجاری  15 هزار پوستر شست‌و‌شوی دست و 3هزار پوستر سالم‌سازی سبزیجات درتمامی مراکز عرضه موادغذایی و اماکن عمومی  توزیع و نصب شده است .

 

وی با اشاره به راه‌اندازی سامانه جامع مدیریت بازرسی بهداشت محیط توسط وزارت بهداشت، گفت: یکی از کارها طرح رتبه‌بندی مراکز عرضه موادغذایی در گروه رستوران انجام شده که اگر نقاط بحرانی داشته باشند؛ شامل رتبه بندی نمی‌شوند در غیر این صورت در سه مورد رتبه درجه یک بهداشتی را کسب کند؛ رتبه عالی و نشان سیب سلامت را دریافت می کند به این علت طراحی شده که به مردم هم دسترسی داده می‌شود که وارد هر شهری می‌شوند از طریق اینترنت به رستوران‌های سالم و دارای نشان سیب سلامت مراجعه کنند که این طرح از اسفندماه اجرایی می‌شود.

 

گلزار بیان کرد: به ازای هر 300 مرکز باید یک کارشناس بهداشت محیط باشد که در حال حاضر به توجه به افزایش روزافزون مراکز تهیه و توزیع موادغذایی به نیروی انسانی بیشتری به ویژه  در شهرستان های سیرجان، زرند و بردسیر نیاز داریم.

 

مدیر گروه بهداشت محیط  معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به وضعیت آب آشامیدنی در شهر کرمان، خاطرنشان کرد: حد سختی آب  که مزاحمت ایجاد می‌کند 500 میلی‌گرم در لیتر است که در کرمان خیلی پایین‌تر از این مقدار است و نیاز به هیچ‌گونه تصفیه آب نیست زیرا آب شهر روزانه کلرسنجی و مراحل سنجش سلامت آن بررسی می‌شود.

 

کد خبر 527119

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha