فعالیت ۴۳۰ شرکت ایرانی در جمهوری آذربایجان/ جذابیت انتخابات ایران برای عراقی ها

خبرگزاری شبستان:فعالیت ۴۳۰ شرکت ایرانی در جمهوری آذربایجان، گزارش رویترز درباره ذخایر آب سنگین ایران، نظر جان کری درباره محدودیت روادید برای سفر به ایران، جذابیت انتخابات ایران برای عراقی ها از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: فعالیت ۴۳۰ شرکت ایرانی در جمهوری آذربایجان، گزارش رویترز درباره ذخایر آب سنگین ایران، نظر جان کری درباره محدودیت روادید برای سفر به ایران، جذابیت انتخابات ایران برای عراقی ها از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود. مشروح این اخبار را در گزارش زیر بخوانید:

فارس:

موافقت دادگاه آمریکایی با برداشت 9.4 میلیون دلار از دارایی‌های ایران به بهانه پرداخت غرامت

یک دادگاه تجدید نظر فدرال در آمریکا می‌گوید 10 نفر از افراد اصطلاحاً موسوم به «قربانیان تروریسم ایران» می‌توانند از محل بدهی‌‌های یک شرکت نظامی آمریکایی به ایران غرامت دریافت کنند.

«دادگاه تجدید نظر» حوزه نهم روز جمعه حکم کرد که پرداخت این غرامت، نقض توافقات میان ایران و آمریکا برای حل و فصل بحران اشغال سفارت نخواهد بود.

این دادگاه، علاوه بر این اعلام کرد که این پول که رقم آن با احتساب نرخ سود و دستمزد وکیلان 9.2 میلیون دلار است، جزء دارایی‌هایی است که بر اساس یک حکم اجرایی توقیف شده است.

کویت: ایران سیاستش را تغییر دهد/ خواستار برقراری بهترین روابط هستیم

«جابر المبارک الصباح» نخست وزیر کویت با بیان اینکه برای کاهش تنش‌ در منطقه‌، ایران باید سیاست‌هایش را تغییر دهد، تاکید کرد که کشورش خواستار برقراری بهترین روابط با تهران است.

الصباح به مناسبت بیست و پنجمین سالروز آزادی کویت، در گفت‌وگو با روزنامه فرامنطقه‌ای «الحیاة» چاپ لندن ضمن اعلام همبستگی کشورش با عربستان سعودی، مدعی شد که برای کاهش تنش‌ها در منطقه، ایران باید سیاست‌ها و رویکردهای خود را اصلاح کند.

وی با بیان اینکه کویت در سایه سیاست حسن همجواری و احترام حاکمیت همه کشورهای دو حاشیه خلیج فارس، خواستار برقراری بهترین روابط با ایران است، در پاسخ به سوال خبرنگار این روزنامه درباره رویارویی عربی ایرانی گفت: آیا مشکلاتی که منطقه ما در آنها گرفتار شده کافی نیست که برخی‌ها از رویارویی‌های جدید سخن می‌گویند؟.

نخست وزیر کویت در پاسخ به سؤال جهت دار خبرنگار این روزنامه سعودی درباره آنچه که دخالت‌های ایران در امور داخلی کشورهای منطقه می‌نامد، گفت: طبیعی است که ملاحظاتی درباره سیاست‌های منطقه‌ای دولت ایران داریم و این امر جای گفت‌وگوی دائم با مقامات ایران است. کویت موضع روشنی در قبال تحولات اخیر علیه پادشاهی عربی عربستان و شیوه برخورد با هیئت‌هایش در تهران و مشهد داشت.

وی افزود: مسئولیت نظام ایران در تعامل مسئولانه با امور نهفته است حتی اگر طرف‌ها و گروه‌های سیاسی مختلفی در داخل ایران حضور داشته باشند که شدت تندروی و میانه‌روی آنها متفاوت باشد. ما معتقدیم که به سود ایران است که با همسایگان عرب خود سیاست حسن همجواری و احترام حاکمیت همه کشورها در دو طرف خلیج (فارس) در پیش بگیرد.

نخست وزیر کویت با اشاره به تحولات امنیتی در منطقه خاورمیانه، عبرت گرفتن از تحولات گذشته و عدم تکرار اشتباهات را خواستار شد.

الصباح درباره توافق هسته‌ای بین ایران و 5+1 گفت: کویت از هر گونه توافقی که تنش‌ها را برطرف و شبح جنگ را از بین ببرد، استقبال می‌کند. همه کشورها حق استفاده از انرژی صلح آمیز هسته‌ای را دارند و پذیرش مقررات بین‌المللی از سوی ایران موضوع مثبتی است و ای کاش جامعه بین‌الملل همین موضوع را بر اسرائیل تحمیل کنند.

فعالیت ۴۳۰ شرکت ایرانی در حوزه‌های غیرنفتی اقتصاد جمهوری آذربایجان

نشست اقتصادی ایران در باکو با حضور فعالان آذربایجان شرقی برگزار شد. در این نشست مشترک هیأت اقتصادی 25 نفره اتاق بازرگانی استان آذربایجان شرقی با معاون وزیر اقتصاد جمهوری آذربایجان و سفیر جمهوری اسلامی ایران، چشم‌انداز گسترش همکاری محافل بخش خصوصی 2 کشور مورد بحث و بررسی قرار دادند.

در این نشست «ساحل بابایوف» معاون وزیر اقتصاد جمهوری آذربایجان طی سخنانی با اشاره به گسترش قابل توجه روابط فیمابین جمهوری آذربایجان و ایران در 2 سال اخیر گفت: تا به حال 12 همایش اقتصادی مشترک در 2 کشور برگزار و بیش از 60 سند دوجانبه همکاری‌های اقتصادی امضا شده است.

به گفته وی روابط جمهوری آذربایجان و جمهوری اسلامی ایران بر اثر تلاش و عزم راسخ سران 2 کشور گسترشی قابل توجه داشته است.

ساحل بابایوف با اشاره به علاقمندی جمهوری آذربایجان برای گسترش هر چه بیشتر روابط با جمهوری اسلامی ایران، عنوان کرد: تا به حال ایران یک میلیارد و 200 میلیون دلار در جمهوری آذربایجان سرمایه‌گذاری کرده و در حال حاضر روابط سیاسی و اقتصادی 2 کشور در سطح بالا قرار دارد و همکاری‌های فیمابین شامل همه حوزه‌ها می‌شود.

معاون وزیر اقتصاد جمهوری آذربایجان خاطرنشان کرد: در حال حاضر بیش از 430 شرکت ایرانی در حوزه‌های غیرنفتی اقتصاد جمهوری آذربایجان فعال بوده و ظرفیت‌های خوبی برای گسترش همکاری‌های دوجانبه در این حوزه‌ها وجود دارد.

وی آمادگی جمهوری آذربایجان برای ارائه امکانات لازم به محافل کاری ایرانی برای گسترش فعالیت خود در این کشور را اعلام کرد.

در ادامه این نشست محسن پاک‌آیین سفیر کشورمان نیز یکی از اهداف 2 کشور را تقویت روابط بین بخش‌های خصوصی اعلام کرد و گفت: سفر هیأت اقتصادی استان آذربایجان شرقی می‌تواند به گسترش همکاری‌های فیمابین کمک کند.

وی ادامه داد: اراده رؤسای‌جمهوری ایران و جمهوری آذربایجان تقویت همکاری‌های فیمابین در حوزه‌های اقتصادی مختلف از جمله بین بخش‌های خصوصی 2 کشور است و ما منافع بخش‌های خصوصی را منافع دولت‌ها می‌دانیم و امیدوار هستیم هر چه زودتر شاهد تقویت این تعاملات شویم.

سفیر کشورمان در جمهوری آذربایجان برگزاری چنین دیداری پس از سفر الهام علی‌اف رئیس جمهور آذربایجان به ایران را نشانه اهمیت روابط فیمابین دانست و خاطرنشان کرد: سفر الهام علی‌اف به ایران سفر تاریخی است و در چارچوب این سفر 11 سند همکاری به امضا رسید.

باشگاه خبرنگاران جوان:

تونر: نمی‌توانم درباره انتخابات ایران اظهار نظر کنم!!

«مارک تونر،» سخنگوی این وزارتخانه، در پاسخ به سؤال خبرنگاری که پرسید: آیا اظهار نظری درباره برگزاری انتخابات مجلس در ایران دارید، گفت: «امیدواریم ایران انتخاباتش را به گونه ای برگزار کند که نه تنها مطابق معیارهای بین المللی، شفاف و قابل اعتماد باشد؛ بلکه نشان دهنده خواست مردم این کشور نیز باشد.»

وی در پاسخ به این سؤال خبرنگار که پرسید: آیا معتقدید که این موضوع امکان پذیر است،گفت: «اجازه بدهیم این موضوع روند خودش را طی کند. صادقانه بگویم که پیش از آنکه به اینجا بیایم از این موضوع آگاه شدم که حوزه های رأی گیری هنوز باز هستند و مشارکت بزرگی صورت گرفته است؛ اما تا چند روز آینده نمی توانیم قضاوتی درباره آن داشته باشیم.»

تونر افزود: «قصد ندارم نمره ای در حال حاضر به انتخابات ایران بدهم. بدیهی است که چالش های زیادی با توجه به فضای سیاسی حاکم در  ایران وجود دارد؛ اما قصد ندارم چیزی ماوراء این موضوع بیان کنم.»

برداشته شدن تحریم‌ها و خیزِ ایران برای داشتن اقتصادی پویا

شبکه اسکای نیوز در گزارشی درباره انتخابات ایران گفت: در دیپلماسی بین المللی به ندرت پیش می آید توان تغییر زندگی همه در یک کشور وجود داشته باشد، اما ایرانی ها چنین تصوری از زندگی پس از تحریم ها دارند. روزنامه های داخل ایران از این اتفاقات به عنوان عصری جدید برای ایران استقبال کردند. از "محمدجواد ظریف،" وزیر خارجه ایران به عنوان قهرمان در ایران استقبال شد. حسن روحانی با وعده بهبود روابط ایران با جامعه جهانی رأی آورد. او گفت اینها صفحات طلایی در تاریخ ایران هستند. برداشته شدن تحریم ها، دورنمای اقتصادی ایران را به یک باره تغییر داد. ایران می تواند از منابع عظیم نفتی خود بهره برداری کند. ایران گفته است به زودی یک میلیون بشکه نفت بیشتر تولید و وارد بازار می کند. این خبر خوبی برای مصرف کنندگان غربی است زیرا در نتیجه ورود نفت بیشتر به بازار بهای نفت نیز پایین تر می آید. در عین حال شرکت های اروپایی بیشتری نظیر ایرباس می توانند از این مسئله نفع ببرند. ایران قراردادی برای خرید یکصد و چهارده فروند هواپیما از ایرباس امضا کرده است.

کشورهای امضا کننده توافقنامه هسته ای با ایران معتقدند تا اینجا ایران به تعهدات خود در برجام عمل کرده است. دستگاه های نظارتی آژانس بین المللی انرژی اتمی که در تاسیسات هسته ای ایران نصب شده است، این امکان را به دانشمندان می دهد تا مرتب سطح اورانیوم غنی شده در ایران را زیر نظر داشته باشند.

البته بی اعتمادی میان ایران و آمریکا نتیجه ده ها سال تنفر از یکدیگر است و از انقلاب اسلامی و گروگانگیری در سفارت آمریکا در تهران نشأت می گیرد. با گذشت بیش از سی سال از آن اتفاق، آمریکا و ایران هنوز هیچ روابط دیپلماتیک رسمی ندارند و هنوز تحریم های تجاری آمریکا علیه ایران برقرار است. اما تحولات اخیر نشان از گرم شدن نسبی در روابط دو کشور دارد. تا چند سال پیش حل سریع ماجرای ملوانان آمریکایی که به اشتباه وارد آب های ایران شده بودند، امکانپذیر نبود. همچنین ایران و آمریکا زندانیان خود را با یکدیگر مبادله کردند.

رویترز: ذخایر آب سنگین ایران بیشتر از تعهدات تهران در برجام

خبرگزاری رویترز از وین گزارش داد : آژانس بین المللی انرژی اتمی که بر نحوه اجرای توافق هسته ای ایران با قدرتهای جهانی از سوی تهران نظارت دارد در گزارش محرمانه ای که خبرگزاری رویترز امروز موفق به رویت آن شد اعلام کرد ایران برای مدت کوتاهی از حد تعیین شده در این توافق که به برداشته شدن تحریمها علیه این کشور منجر شد فراتر رفته بود.

این دیده بان هسته ای سازمان ملل روز هفدهم فوریه اعلام کرد که ذخایر آب سنگین ایران یکصد و سی تن و 900 کیلوگرم است که از حد یکصد و سی تن تعیین در توافق زیادتر است اما با خروج یک محموله بیست تنی آب سنگین از ایران در روز چهارشنبه این مقدار به زیر حد مجاز برگشت.

مهر:

جان کری محدودیت روادید برای سفر به ایران را غیر امنیتی خواند

وزیر خارجه آمریکا با حضور در کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا محدودیت‌های روادید برای سفرکنندگان به ایران در قوانین جدید این کشور را غیرامنیتی دانست.

این در حالی است که تصویب قانون محدودیت صدور روادید برای سفر کنندگان به ایران با واکنش های متفاوتی در داخل آمریکا مواجه شده است.

پس از تصویب این قانون، سه عضو جمهوریخواه کنگره در روز ۱۵ بهمن ماه خواهان سفر به ایران شدند. «مایکل پمپئو» از ایالت کانزاس، «لی زلدین» از ایالت نیویورک و «فرانک لوبی‌یاندو» از ایالت نیوجرسی گفته اند، هدف اصلی آنها از این سفر مشاهده انتخابات ایران از نزدیک است.

آنها در این نامه گفته اند: هدف اصلی ما از این سفر مشاهده انتخابات شما درهفتم اسفندماه است. این یک رویداد تاریخی است. ما مایلیم چگونگی دموکراسی ایرانی را از نزدیک مشاهده کنیم. مایه شرمساری خواهد بود که هیچ آمریکایی این فرصت را نداشته باشد که برای نخستین بار در تاریخ جمهوری اسلامی بر آزاد و عادلانه بودن انتخابات صحه بگذارد.

انتخابات ایران ناشی از مردم سالاری و بازتاب اراده مردم است

«مصطفی اللداوی» در گفتگو با خبرنگار مهر در مورد انتخابات پارلمانی و مجلس خبرگان رهبری افزود: دوستداران جمهوری اسلامی ایران که به گزینه های آن اعتماد دارند از نتایج انتخابات نگرانی ندارند.

وی با بیان اینکه بسیاری به دنبال پیش دستی در اعلام نتایج انتخابات هستند، افزود: این افراد ایران و ملت ایران را نمی شناسند، ملتی که به ارزش ها، اصول و حمایت از ملت های مسلمان پایبند است.

این تحلیلگر فلسطینی یادآور شد: انتخابات ایران برگرفته از روح مردم سالاری، شفاف و بازتاب اراده ملت آگاه ایران است.

وی ادامه داد: برخی طرف های خارجی تلاش می کنند واقعیت های جاری در ایران را تحریف کنند، ولی تجربه انتخاباتی مردم ایران درسی برای همگان است و رویداد امروز در ایران پیام واقعی حمایت ملت این کشور از رهبران آگاه، حکیم و خردمند خود است.

اللدوای افزود: این انتخابات نیز در راستای انتخابات سابق در ایران است که ملت این کشور از میان انبوه کاندیداها، اسامی کاندیداهای منتخب خود را در صندوق آراء ریختند.

این نویسنده فلسطینی تاکید کرد: مقاومت محور ثابت انقلاب اسلامی ایران است و تمام رقیبان در این انتخابات یا برندگان آن، از حامیان مقاومت به ویژه مقاومت فلسطینی در برابر دشمن صهیونیستی هستند.

اللداوی تصریح کرد: توافق هسته ای ایران ثابت کرد که ایران کشوری قدرتمند است و می تواند توان هسته ای خود را با اراده ای که دارد، حفظ کند.

ایرنا:

جذابیت انتخابات ایران برای عراقی ها

انتخابات روز جمعه در ایران، به یکی از مهمترین محورهای اخبار و گزارش های رسانه های عراقی تبدیل شد و در ساعاتی در صدر اخبار این کشور نشست و مهمترین محور گزارش های آنان از این رویداد مهم، بیانات رهبرمعظم انقلاب، حضور گسترده مردم در پای صندوق های رای، تمدید زمان رای گیری و مشارکت جوانان و بویژه زنان و دختران بود.

شبکه های العراقیه، العهد، آفاق، الغدیر، البلادی، المسار و الفرات و سایر شبکه های تلویزیونی این کشور از روز چهارشنبه با پخش گزارش ها و ترتیب دادن میزگردهای سیاسی ، به موضوع انتخابات در ایران پرداختند.

بیانات رهبر معظم انقلاب در خصوص تشویق مردم به حضور در انتخابات و نقش آن در خنثی کردن نقشه های دشمنان ، نمایش دمکراسی ، نقش صندوق های رای در زندگی ایرانی ها، اولین انتخابات بعد از توافق هسته ای، تمدید زمان رای گیری، هجوم به صندوق های رای و حضور جوانان عمده ترین تیتر ها و عناوین رسانه های عراقی در قبال انتخابات در ایران بود.

روزنامه الصباح چاپ بغداد در شماره روز شنبه خود تیتر 'حضور گسترده ایرانی ها پای صندوق رای ' را انتخاب کرد و النهار دیگر روزنامه عراقی عنوان 'اولین انتخابات بعد از توافق هسته ای ' را برگزید.

الصباح الجدید نیز به حضور گسترده مردمی اشاره کرده و تیتر زد 'حضور میلیون های ایرانی پای صندوق های رای بعد از پایان تحریم ها'.

خبرگزاری های عراقی نیز در سطحی گسترده بطور پیوسته اخبار و گزارش ها را با انتشار تصاویری از شعبات رای گیری در تهران و شهرستان ها پی گرفتند، بطوری که درساعات پایانی شب، تیتر بسیاری از اخبار 'تمدید زمان رای گیری' بود.

الاتجاه پرس، خبرگزاری های الوقت ، الوطن، ایلاف، موسوعه العراق و بسیاری دیگر از سایت های خبری به موضوع تمدید زمان رای گیری توجه نشان داده و از حضور گسترده مردم در پای صندوق های رای نوشتند.

خبرگزاری الوطن در این خصوص نوشت: جوانان ایرانی مشتاقانه پای صندوق های رای رفتند و روز جمعه مشاهده شد که جوانان و از جمله دختران ایرانی برای گرفتن عکس های سلفی در پای صندوق ها با هم مسابقه گذاشته بودند.

یک سایت ویژه مشاهیر و نخبگان در منطقه عربی موسوم به 'موقع نجومی' نیز در اشاره به انتخابات ایران با انتشار تصویری از لبخند یک دختر در حال رای دادن، تیتر 'استقبال گسترده و بزرگ ایرانی ها از انتخابات' را برای گزارش خود انتخاب کرد.

الاتجاه پرس نیز درگزارشی از انتخابات در ایران نوشت: چه رازی در استقبال ایرانی ها از صندوق های رای نهفته است؟

بازتاب انتخابات ایران در رسانه های عراقی تا آخرین ساعات جمعه شب ادامه داشت و انتظار می رود روز شنبه سهم بیشتری از صفحات روزنامه ها و فضای مجازی و شبکه های تلویزیونی را به خود اختصاص دهد.

براساس این گزارش ، تحولات در ایران برای همه عراقی ها نه تنها جذاب که مهم نیز تلقی می شود، بطوری که خیلی از آنها روزانه نوسانات قیمت ارز در ایران را دنبال می کنند، چرا که مسافرت های زیارتی و گردشگری به ایران در عراق هر روز شدت می گیرد و مبادلات تجاری دو کشور نیز از نزدیک به 800 میلیون دلار در سال 2006 به 10 میلیارد دلار در 2014 رسید و انتطار می رود این حجم مبادلات تا 2017 از مرز 15 میلیارد دلار عبور کند.

مردم دو کشور سالانه چیزی حدود دو و نیم میلیون مسافرت به کشور مقابل انجام می دهند و این به غیر از ایام اربعین حسینی است که نزدیک به یک میلیون ایرانی طی دوسال گذشته برای شرکت در این مراسم وارد عراق شدند.

 

کد خبر 526858

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha