جشنواره آیینی سنتی، حرکتی اصیل برای هویت ماندگار ایرانی اسلامی است

معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در امور هنری جشنواره نمایش‌های آیینی سنتی حرکتی اصیل و ارزشمند در جهت نیل به اصالت و هویت ماندگار و شاید فراموش شده ایرانی اسلامی خواند.

به گزارش خبرگزاری شبستان، حمید رضا شاه آبادی، معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی طی پیامی به این رویداد بین المللی که هم اکنون در تهران در حال انجام است، تاکید کرد: جشنواره نمایش‌های آیینی سنتی حرکتی اصیل و ارزشمند در جهت نیل به اصالت و هویت ماندگار و شاید فراموش شده ایرانی اسلامی است که همواره تجلیات ذوقی و ابتکاری خود را با رعایت موازین و مبانی معنوی در قالب‌های نمایشی به منصه ظهور می رساند.


بنا به گزارش روابط عمومی پانزدهمین جشنواره بین المللی  نمایش‌های آیینی سنتی، کامل پیام معاون هنری وزیر به این شرح است: "نمایش هنری است که نشان دهنده پیکار و رهایی است ، نشان اضطراب و تزکیه نفس انسان ها و تئاتر یکی از مظاهر هنر نمایش است یکی از اولین ابزارهای تجزیه و تحلیل معانی روح بشر و همه صاحبنظران دنیای امروز نیز دانش خود را جز برای نیل به این هدف بزرگ بکار نبسته اند.

 

تئاتر برگرفته از آیین های نمایشی است که در طول حیات خود انسان ها را یاری کرده تا ضمیر خود را به روشنی رهنمون شوند و حقیقت دنیای نهانی درون را چون واقعیتی بیرونی و آشکار تماشا کنند. تئاتر صحنه را می سازد تا انسان را به خود شناسی برساند و در پس این نمایشگری و تماشاگری به تزکیه نفس نایل آید و چه مقدس رویدادی است این هنر نمایش. اما آیین‌ ها اعمالی نمادین اند، متعارف و مرسوم که در جوامع انسانی برای بهره گرفتن از نیروهای فراطبیعی اجرا می‌شوند. اجرای آیین‌ها عموما به دست افراد خاص انجام می شود هر چند ممکن است افراد عادی نیز آن را انجام دهند و یا ممکن است آئین‌ها به طور آشکار و یا در خفا انجام شوند.


سنت یعنی حقیقتی که تام است و عاری از هر رنگی است اما این حققت مطلق در حیات بشری چه جایی دارد؟ این همان وحی است که از طریق پیامبر خدا سلام الله علیها به جوامع بشری پای می گذارد. در واقع حقیقت مطلق آن است که بر قلب پیامبر نازل می شود و این سنت است که به زبان درمی آید، تا مومنانی را جذب کند و ایشان آن را به کار برند تا بعد دوم سنت نیز ظهور یابد و سنت از این حیث دو بعد خواهد یافت یکی " حقیقت مطلق " و دیگری "تجلی تاریخی آن ".

 

جشنواره نمایش های آیینی و سنتی رویدادی مهم و تاثیر گذار است راهی برای بروز آنچه که در نهانخانه دل جوانه زده و بروز و ظهور خود را در نمایشگری و مواجهه با تماشاگران می یابد. این خصلت هنوز نیز کما بیش در اغلب آیین‌ ها و سنت های اصیل نمایشی به چشم می‌خورد و تئاتر از این منظر همچنان وامدار این ارتباط دیرین و کهن با آیین های نمایشی است. تئاتر سنتی آیینی در دنیای مدرن و امروزی از منزلت و اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و گویی روح تشنه مخاطب را فارغ از دغدغه‌های زندگی صنعتی و مادی گرا به سرچشمه‌های جوشان عشق و معنویت سوق می‌‌دهد.

 

جشنواره نمایش‌های آیینی سنتی حرکتی اصیل و ارزشمند در جهت نیل به اصالت و هویت ماندگار و شاید فراموش شده ایرانی اسلامی است که همواره تجلیات ذوقی و ابتکاری خود را با رعایت موازین و مبانی معنوی در قالب‌های نمایشی به منصه ظهور می رساند. تئاترما اگر بخواهد به هویت اصیل و حقیقی خود نزدیک شود می‌بایست به گونه‌های مختلف هنرهای سنتی و آئینی نگاهی دوباره داشته باشد، تا ضمن حفظ و رعایت آنها با تکیه بر تجارب مختلف گذشتگان اقدام به نوآوری و ابتکارات تازه نماید تا دچار گسست فرهنگی نشود.

 

ملتی که به گذشته و سنت‌ها و اصالت‌های خود پشت کند، آینده خود را تباه ساخته است زیرا این سنت‌ها هستند که عامل پوینده و زاینده و زمینه‌ساز شکوفایی و خلاقیت‌های آتی زندگی بشری هستند. فرهنگ غنی و انسان‌ساز اسلامی و سنت‌های پسندیده ایرانی و تجارب ذوقی نیاکان ما حاکی از جلوه‌های روحانی و لذات معنوی در این زمینه است و انتظار می‌رود هنرورزان سخت‌کوش، پرتلاش و خلاق این رشته چون گذشته گام‌های بلند و اصیلی را بردارند. در پایان جا دارد تا برای همه دست‌اندرکاران این رویداد بزرگ فرهنگی و وهنری و مهمانان خارجی شرکت‌کننده و هنرمندان ارزشمند این مرز و بوم که از اقصی نقاط ایران اسلامی و جهان گرد آمده‌اند تا پیوند دوباره ما را با اصالت‌ها و ارزش‌ها مستحکم سازند، توفیق روزافزون را از خداوند بزرگ مسئلت داریم."

 

پایان پیام/

کد خبر 52631

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha