ضرورت صرفه جویی در مصرف آب در بخش کشاورزی

خبرگزاری شبستان:مدیرعامل شرکت توسعه نیرو با بیان اینکه بخش کشاورزی ۹۲ درصد مصرف آب کشور را به خود اختصاص داده است بر ضرورت صرفه جویی در این بخش تاکید کرد.

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، رضازاده، مدیرعامل شرکت توسعه نیرو در همایش بسیج مهندسین با اشاره به چالش های پیش روی جامعه مهندسین گفت: یکی از چالش هایی که جامعه مهندسی با آن روبرو است این است که سد بسازیم یا نسازیم و گروه هایی با عنوان کارشناس این موضوع را مطرح می کنند و هر یک از کسانی که در امر سدسازی موافق یا مخالف هستند دلایل و استدلال های خود را ارایه می دهند.

 

وی ادامه داد: موافقین با سدسازی اعتقاد به تنظیم آب رودخانه ها، جلوگیری از سیلاب ها و توسعه نقطه ای را دارند و معتقد به رشد مناطق هستند.

 

وی اظهار کرد: اما مخالفین بر این باورند که سدسازی به محیط زیست آسیب می زند و موجب برهم زدن چرخه هیدرولیکی آب ها می شود و حیات تالاب ها و دریاچه ها را در معرض خطر قرار می دهد.

 

وی اظهار کرد: پیش از انقلاب 19 سد در کشور ساخته شده بود که تمامی این سدها توسط خارجی ها ساخته و طراحی شدند و تمام بهره برداری و سود این سدها نیز از آن خارجی ها بود. امروز ما شاهدیم که در شرایط تحریم توانستیم بسیاری از پروژه های سدسازی را به نتیجه برسانیم اما مدعی نیستیم که هیچکدام نقطه ضعفی ندارند.

 

وی افزود: در دنیا سالها قبل از ما صنعت سدسازی آغاز شده است و هنوز ما در مقایسه با آنها عقب تر هستیم و اینکه آیا دیگر به سدسازی ادامه نمی دهند دلیلش این است که دیگر ساختگاه مناسبی برای ساخت پروژه های سدسازی ندارند.

 

وی در مورد نسبت جمعیت کشور و حجم آب مخازن اظهار کرد: سرانه حجم مخازن آب برای هر نفر 600 مترمکعب است و این سرانه در کشورهای روسیه و آمریکا و برزیل بیشتر از این مقدار است و تا شش هزار و 150 متر مکعب می رسد. این سرانه در واقع حساب بانکی آبی برای هر نفر است.

 

وی با اشاره به تخریب سدها در برخی از کشورها اظهار کرد: سدهایی که در این کشورها تخریب شده اند زیر 30 متر بودند و یکی از دلایل تخریب آنها فرسودگی سد بوده است، ما شاهدیم که برخی از این سدها قدمت معادل 85 سال را به خود اختصاص داده اند و همین موضوع موجب تخریب آنها شده است.

 

وی اظهار کرد: امروز آب های مورد مصرف ما در معرض تهدید جدی هستند و باید توجه کنیم وقتی سدی در جایی ساخته می شود چه تغییراتی در زندگی مردم ایجاد می شود، این سدسازی ها موجب جابجایی جمعیت شده و چرخه جمعیتی را می تواند تغییر دهد.

 

وی با بیان اینکه متوسط بارش در کشور حدود 240 میلی متر است، گفت: میانگین ماهانه بارش از 12 ماه سال 3 تا 5 ماه است و سال گذشته 197 میلی متر بارندگی بوده است و هیچ سالی به نقطه آرمانی 240 میلی متر نرسیده ایم و سرانه آب تجدیدپذیر در کشور رشد مناسبی ندارد و در واقع وارد مرحله تنش آب شده ایم و این امر نشان می دهد که سرانه آبی که در اختیار هر نفر قرار دارد، بسیار کم است.

 

وی با بیان اینکه سفره های آب زیرزمینی مورد هجوم قرار گرفته اند، افزود: بیشترین مصرف آب در کشاورزی سپس در صنعت و پس از آن در بخش خانگی است که بخش کشاورزی 92 درصد مصرف آب را به خود اختصاص داده است و این میزان چشمگیر است.

 

 

 

 

 

کد خبر 526129

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha