خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: لغو تحریم ها فرصتی را برای کشورمان فراهم کرد تا نسبت به بهبود و توسعه ناوگان هوایی اقداماتی را انجام دهند. در این مسیر قراردادهایی نیز با شرکت های بزرگ هواپیمایی از جمله ایرباس انجام شد؛ همچنین شرکت بوئینگ نیز بعد از مجوزی که به آن داه شد امکان حضور در بازار ایران را کسب کرد در کنار این دو شرکت قراردادی نیز با شرکت ATR امضا شده است. حرکت کشورمان در مسیر توسعه ناوگان هوایی خوشبینی و نوید فراوانی را برای شرکت های هواپیمایی را ایجاد کرده است.
بنابراین گزارش، ایرنا به نقل از تارنمای اینترنشنال بیزنس تایمز در این باره نوشته است: "شرکت های هواپیماسازی جهانی از زمان لغو تحریم های غرب علیه ایران طی ماه گذشته، علاقه مند بازگشت به بازار ایران هستند؛ کشوری که انتظار دارد ناوگان فرسوده خود را با حدود 280 فروند هواپیمای جدید جایگزین کند. مرکز هوانوردی (CAPA) که مقر اصلی آن در استرالیا است، 14 شرکت هواپیمایی ایران از جمله شرکت دولتی ایران ایر، در مجموع از ظرفیت حمل 22 میلیون مسافر در سال برخوردارند. تحریم های ایران بر سر برنامه هسته ای اش باعث شد حدود 130 هواپیما به دلیل نیاز به قطعات یدکی زمین گیر شوند. لغو تحریم ها در ماه گذشته راه را برای جایگزین کردن ناوگان هوایی فرسوده ایران هموار کرد. ایران اکنون به دنبال ایجاد تحول در صنعت هوانوردی غیرنظامی اش است.
این گزارش می افزاید: تارنمای اینترنشنال بیزنس تایمز در ادامه نوشته است: "برآورد سازمان هوانوردی تجاری و غیرنظامی ایران (CAO) نشان می دهد که این کشور برای تامین نیازهای بازار داخلی با توجه به جمعیت 80 میلیونی اش، سالانه به حدود 80 تا 90 هواپیمای جدید طی پنج سال آینده و 550 هواپیما در یک دهه نیاز دارد. به گفته محمد گرجی، مدیر اجرایی و توسعه ناوگان شرکت هواپیمایی آسمان، در صورتی که شرکت های غربی نیازهای ایران را در زمینه قطعات یدکی مرتفع کنند، ایران می تواند تقریبا 60 فروند هواپیمای خود را به خدمت گیرد. موافقت دولت آمریکا با آغاز مذاکرات شرکت بوئینگ با ایران در روز جمعه در رابطه با احتمال فروش هواپیماهای جت ساخت این شرکت، نشانه دیگری در زمینه خوشبینی شرکت های سازنده هواپیماهای غیرنظامی نسبت به آینده است. روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال به نقل از سخنگوی شرکت بوئینگ نوشت: ما پیچیدگی اوضاع در منطقه و وضعیت دائما در حال تغییر آن را درک می کنیم و پیوسته در پی راهنمایی های دولت آمریکا درباره فعالیت های تجاری در ایران هستیم."
نظر شما