به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، حسن حمدی مدیرعامل اتحادیه تشکلهای قرآن و عترت، عصر سه شنبه 4 اسفند در نشست بررسی ظرفیت بسیج در ارتقای فرهنگ قرآنی و تعامل با مؤسسات، که در اتحادیه تشکلهای قرآن و عترت برگزار شد، گفت: بسیج و موسسات قرآنی هر دو شبکهای گسترده با انگیزههای الهی است.
وی افزود: بسیج طی 30 سال گذشته با شناخت نقاط ضعف و برطرف کردن آن و تقویت نقاط قوت، همواره با انگیزه خدمت الهی و خالصانه در راستای اهداف انقلاب اسلامی حرکت کرده است.
مدیر عامل اتحادیه تشکلهای قرآنی با اشاره به موفقیت بسیج در دورههای مختلف انقلاب، عنوان کرد: بر اساس فرمایش امام راحل انقلاب ما فرهنگی بوده است، مهمترین رکن فرهنگ اسلامی نیز قرآن است اگر چه بسیج از همان ابتدا برنامهای برای گسترش فعالیتهای قرآنی نداشت اما در سالهای اخیر در این زمینه فعالیت و برنامهریزی خوب، و رشد چشمگیری داشته است.
محمدی در خصوص استقلال بسیج، اظهار داشت: یکی از مزایای بسیج ظرفیت استقلال آن از سایر نهادها و ارگانها است که سبب میشود برنامهریزی بهتری برای آینده داشته باشد، اگر بسیج در خصوص مطالبه رهبر معظم انقلاب مبنی بر تربیت 10 میلیون حافظ، 5 سال پیش وارد عمل میشد به طور قطع امروز حفظ قرآن در وضعیت بهتری قرار داشت.
وی ضمن ابراز تاسف افزود: امروز بسیاری از نهادها و دستگاههای دولتی در عرصه فعالیتهای قرآنی و حفظ آن وارد شدند اما موفق عمل نکردند همانگونه که دیده میشود اتفاق چندانی رخ نداده است و شاید خروجی آن تنها تدوین سند راهبردی در حوزه حفظ قرآن کریم باشد که البته بر آن انتقادات و اشکالاتی وارد است.
مدیر عامل اتحادیه تشکلهای قرآن و عترت، ضمن تاکید بر مردم نهاد شدن فعالیتهای قرآنی، ابراز کرد: اگر در خصوص حفظ کار در دست مردم باشد فعالیتها بیشتر و بهتر پیش خواهد رفت، ما در عرصه فعالیتهای قرآنی نباید با یک نگاه جزیرهای وارد عمل شویم بلکه باید مردم در این عرصه فعال شوند به طور قطع با ساختار مردمی میتوان آسیبهای موسسات و نهادهای قرآنی را از بین برد.
محمدی افزود: مهمترین هدف تشکیل شورای توسعه فرهنگ قرآنی، رفع آسیبها در حوزه فعالیتهای قرآنی کشور بود، افزون بر این شورا روی کار آمد تا بتواند نگاه جزیرهای دستگاهها به امور قرآنی را به نگاهی همهجانبه و هماهنگ تبدیل کنند، اما متأسفانه به دلیل عدم یکپارچگی این امر محقق نشد و نه تنها فعالیتهای قرآنی سامان نگرفت، بلکه بودجهها نیز به هدر رفت.
وی به جایگاه بسیج برای توسعه برنامههای قرآنی اشاره کرده و عنوان کرد: بسیج با ظرفیت و امکانات بالای خود میتواند در هماهنگی فعالیتهای قرآنی کشور موفق باشد البته اگر سایر نهادها همچون ترمز عمل نکرده و اجازه دهند با استفاده از ظرفیت بسیج برنامههای قرآنی را هدایت و رهبری شود.
مدیر عامل اتحادیه تشکلهای قرآن و عترت، در پایان ضمن ابراز پیشنهاد و توصیه در خصوص ضرورت ایجاد سند جامع و ساختارمند برای فعالیتهای مردمی بسیج، خاطرنشان کرد: خوب است ساختار مردمی بسیج تشکیلاتی شود اگر چه ممکن است با مشکلاتی روبرو شود اما باید مراقب بود که روحیه جهادی و انقلابی موسسات بسیج کمرنگ نشود.
نظر شما