کدام ابعاد از زندگی حضرت زهراسلام الله علیها می تواند برای ما الگو باشد

خبرگزاری شبستان: این موضوع که الگوگیری از حضرت زهرا سلام الله علیها در چه ابعادی می تواند قابل اجرا باشد قابل تامل است. فصل به فصل و بند به بند زندگی حضرت زهرا سلام الله علیها برای ما درس است.

آیت الله نجم الدین مروجی طبسی، استاد سطح خارج فقه و اصول در گفت و گو با خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان تصریح کرد: واقع مطلب این است که در ارتباط با حضرت زهرای اطهر سلام الله علیها، زبان مان الکن است چرا که ما به قدر کافی این بزرگوار را نشناخته ایم که بخواهیم درباره ایشان صحبت کنیم. رسول خدا صل الله علیه و آله فرمود: «یا علی جز خدا و تو کسی مرا نشناخت» یعنی همه معلومات، اطلاعات و آگاهی هایی که ما امروز نسبت به پیامبر داریم باز در شان و در مقام شخصیت ایشان نیست. فاطمه زهرا سلام الله علیها هم که پاره تن و روح رسول الله است، همین گونه است.

 

وی افزود: هر مقدار که ما نسبت به پیامبر شناخت داشته باشیم درباره حضرت زهرا سلام الله علیها نیز به همان مقدار می توان شناخت کسب کرد. واقع مطلب آن است که شناخت ما در این رابطه بسیار محدود است اما به هر حال با همین شناخت محدود نیز یک نکته کاملا واضح و مبرهن است و آن این که فاطمه زهرا سلام الله علیها الگوی جامعه است. کسی که به فرموده نبی مکرم اسلام «افضل نساء اهل جنت» است.

 

این استاد سطوح عالی حوزه خاطرنشان کرد: زنان پاک، نجیب و پاکدامنی همچون آسیه، حضرت مریم و ... به این دنیا آمده و رفته اند و در عین حال پیامبرصل الله علیه وآله فرمود: «زهرا سرور زنان بهشت است». در این دنیا نیز میلیون ها و میلیاردها زن آمده و رفته اند و خواهند آمد اما باز به فرمایش رسول گرامی اسلام زهرای مرضیه سلام الله علیها افضل زنان عالمیان است. یعنی چه از متقدمین (گذشتگان) و چه متاخرین (آیندگان) هیچ کس به جایگاه زهرای اطهر سلام الله علیها نمی رسد. این شخصیت یک الگو است.

 

آیت الله مروجی طبسی با بیان این که پیامبر گرامی اسلام صل الله علیه وآله نیز در میان همه انبیای الهی سرآمد و الگو بود تصریح کرد: ما 124 هزار پیامبر داشته ایم که در بین همه این انبیای الهی پیامبر اسلام سرآمد و افضل از آنها بوده است. خداوند متعال نسبت به رسول گرامی اسلام می فرماید: «لکم فی رسول الله اسوه حسنه » یعنی اگر می خواهید از کسی الگو بگیرید از رسول الله الگو بگیرید حضرت زهرا سلام الله علیها نیز یک الگو است و این معنا را شخص امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف تصریح می کنند؛ آنجا که فرمودند: «مادرم زهرا الگوی من است».

 

وی در تبیین این مسئله که چرا با وجود این آیه قران مبنی بر الگو و اسوه بودن رسول خدا صل الله علیه وآله، امام عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف مادرش حضرت زهرا سلام الله علیها را به عنوان الگو معرفی می کند گفت: ممکن است کسی ادعا کند که اگر قرآن می فرماید الگوی شما رسول خدا است چرا امام زمان مادرش را الگوی خود قرار داده است؟ در پاسخ باید گفت زهرای مرضیه سلام الله علیها روح رسول الله است.

 

این استاد خارج فقه واصول در ادامه خاطرنشان کرد: این موضوع که الگوگیری از حضرت زهرا سلام الله علیها در چه ابعادی می تواند باشد قابل تامل است. باید توجه داشت که اگر فصل به فصل و بند به بند زندگی حضرت زهرا سلام الله علیها را در نظر بگیریم تمام آن برای ما درس است. حضرت زهرا سلام الله علیها در همان سنین کودکی به تنهایی از حق جانبداری می کرد. کتاب «صحیح مسلم»(از کتب مرجع و مهم برادران اهل سنت) مطالبی را در این رابطه نقل می کند که جالب است. در دورانی که رسول خدا صل الله علیه وآله در مکه معظمه بودند به دستور ابوجهل به پیامبر جسارت های زیادی می شد و در روزگاری که پیامبر هیچ یاری در مکه از میان قریشیان نداشتند، حضرت زهرا سلام الله علیها در حالی که دختری خردسال بود (صحیح مسلم از آن به "جویره" تعبیر کرده است یعنی دختر بچه کوچک) به تنهایی از پیامبر دفاع می کرد. ابن مسعود می گوید در ماجرای ریختن شکمبه گوسفند بر روی رسول الله صل الله علیه وآله من حتی جرات نکردم از پیامبر دفاع کنم.  اما در چنین شرایطی تنها کسی که توانست این کار را انجام داده و خطاب به مشرکان سخنان مناسبی که در شان آنها بود، نثار کند حضرت زهرا سلام الله علیها بودند.

 

آیت الله مروجی طبسی افزود: باز در جریان جنگ احد در کتاب صحیح مسلم آمده است که بسیاری از بزرگان از جمله حمزه عموی پیامبر به شهادت رسیدند و مدعیان زیادی نیز از جبهه جنگ گریخته و پیامبر را تنها گذاشتند. در همین کتاب مسلم دارد که در آنجا حضرت زهرای اطهرسلام الله علیها قبل از جنگ خدمات پشت جبهه مانند آبرسانی به رزمندگان را برعهده داشت و در حین جنگ نیز وقتی بر اثر خیانت برخی از افراد، جبهه حق دچار مشکل شد و پیامبر زخم های متعدد برداشت تنها کسی که در کنار پیامبر ماند و جراحات پیامبر را بست فاطمه سلام الله علیها به همراه امیرالمومنین علیه السلام بود. در گیرودار و هیاهوی جنگ که شرایط به گونه ای بود که دشمنان در میدان مانور می دادند و احساس پیروزی می کردند، وقتی حضرت زهرا سلام الله علیها متوجه شدند که خون جراحات پیامبر بند نمی آید به دنبال حصیر و آتشی رفتند تا پانسمان جراحت را با آتش داغ کرده و ضمادی درست کنند و خون جراحات را بند بیاورند.

 

وی تصریح کرد: این نوع رفتار یعنی این شخصیت سراپا عشق نسبت به پیامبرصل الله علیه وآله است. اما این عشق و محبت، محبت پدر و فرزندی نیست. هرچند که آن در جای خود محفوظ است اما این محبت به خاطر دفاع از رسالت و دفاع از پیامبر خداصل الله علیه وآله بود.

عضو هیئت و شورای علمی موسسه آموزشي پژوهشي مذاهب اسلامي و مركز تخصصي تربيت محقق مذاهب اسلامي خاطرنشان کرد: این برای ما یک الگو است که امروز در موقعیتی که همه دشمنان شمشیر را از رو بسته اند و هرچه در توان دارند وارد صحنه کرده اند تا با اسلام رسول الله بجنگند و همه از شرق و غرب از صهیونیست ها، تکفیری ها، آل سعود، وهابیت و آمریکا کمر همت بسته اند که اسلام را نابود کنند در چنین موقعیتی همه می بایست احساس مسئولیت کنند. اگر الگوی ما حضرت زهرای اطهرسلام الله علیها است باید ببینیم که این زن چگونه در خط مقدم جبهه از جان پیامبر محافظت و حمایت می کرد؟

 

وی گفت: زنان ما باید این واقعیت را درک کنند که وضعیت ظاهری امروز آنها دفاع از حریم اسلام و دفاع از مذهب و راه حضرت زهرا نیست بلکه همان خواسته های دشمن است. به عبارت دیگر بسیاری از زنان و دختران ما دانسته یا ندانسته پیاده نظام و مروج اهداف دشمنان هستند هرچند که به یقین می توان گفت این افراد معاند نیستند و تنها توجه لازم را ندارند و نمی دانند که این اعمال آنها مخالفت با سیره اهل بیت است. امروز اگر به آنها بگویید که شما مخالف حضرت زهرا سلام الله علیها هستید ممکن است حتی با شما برخورد فیزیکی داشته باشند و راست هم می گویند اما عملا با این روش و با این اعمال، مروج فرهنگ ضد فاطمی هستند.

 

آیت الله مروجی طبسی خاطر نشان کرد: ما حتی می توانیم نقش حضرت زهرا سلام الله علیها را در جریان خندق ببینیم که رسول خدا شخصا در حفر خندق مشارکت داشتند. زهرای مرضیه سلام الله علیها یک تکه از نانی را که برای فرزندانش پخته بود برای پدر آورد تا قبل از نماز میل کند پیامبر ضمن تقدیر از این کار حضرت فرمود دخترم این اولین لقمه بعد از سه روز کار است. فاطمه در آن گیر و دار قبل از اینکه به فکر فرزندانش باشد به فکر پیامبر و در اصل به فکر جبهه مسلمین بود. اگر ما به این مسایل توجه داشته باشیم زندگی ما کاملا تغییر می کند اولویت ها، امیدها و آرزوها و خواسته های ما همه دستخوش تغییرمی شود. زهرای اطهر سلام الله علیها هرچند مصداق آیه شریفه تطهیر است اما به هر حال یک انسان و یک زن است. ببینیم این زن در لحظات حساس چگونه تصمیم گیری می کند؟ ما باید این مسایل را مدنظر قرار دهیم تا بتوانیم شیعه راستین اهل بیت باشیم و کشور خود را که امروز به نام آل محمد صل الله علیه و آله است، حفظ کنیم و اجازه ندهیم دشمن حتی خیال هجمه و خیال توطئه علیه کشور ما را داشته باشد.

 

کد خبر 525756

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha