وقتی آمریکا ژست حقوق بشری می‌گیرد

حقوق بشر با همه کاستی‌هایی که دارد سال‌های متمادی است که با بهره‌گیری از اهرم رسانه‌ها، مورد استفاده ابزاری برخی کشورهای جهان به ویژه آمریکا قرار گرفته است.

خبرگزاری شبستان: مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی مصادیق نقض حقوق بشر توسط آمریکا و ملاحظات آن در اقصی‌نقاط جهان را تشریح کرد. دفتر مطالعات سیاسی مرکز پژوهش‌ها با بیان اینکه حقوق بشر یکی از مهمترین دستاوردهای بشر طی چند قرن گذشته است که در صورت تحقق می‌تواند تا حدی حقوق شهروندان را تامین کند، آورده است: اما این مفهوم با همه کاستی‌هایی که دارد سال‌های متمادی است که با بهره‌گیری از اهرم رسانه‌ها، مورد استفاده ابزاری برخی کشورهای جهان قرار گرفته و از این طریق انواع فشارها بر کشورهای مخالف آنان تحمیل شده است.
در این میان، دولت آمریکا - که همواره داعیه دموکراسی و حقوق بشر داشته و با بهانه نقض حقوق بشر اقداماتی علیه بسیاری از کشورها انجام داده است- از استانداردهای لازم در مورد حقوق بشر در کشور خود برخوردار نبوده و به شکل سازماندهی شده‌ای نقش حقوق بشر در داخل این کشور وجود دارد.
با وجود این، در گزارش‌های سالیانه منتشر شده توسط وزارت امور خارجه آمریکا در مورد وضعیت حقوق بشر در جهان اکثر کشورهای دنیا به نقض حقوق بشر متهم می‌شوند، اما به موارد گسترده نقض حقوق بشر در داخل آمریکا مانند رویکرد ایالات متحده نسبت به مقررات و استانداردهای حقوق بشری، بررسی وضعیت این کشور در رعایت حقوق مدنی و سیاسی و اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی، بررسی وضعیت بومیان و اقلیت‌های قومی، نژادی و مذهبی، رنگین‌پوستان و گروه‌های آسیب‌پذیر مانند زنان، کودکان، مهاجران و پناه‌جویان در برخورداری از حقوق بشر و موضوع اسلام‌ستیزی و نقض حقوق بشر در خارج از آمریکا در نتیجه اشغال عراق و افغانستان و در سایه سیاست مبارزه با تروریسم و نیز حمایت از رژیم صهیونیستی به‌عنوان بزرگترین ناقض حقوق بشر و حمایت از سایر گروه‌های تروریستی و ... اشاره‌ای نمی‌شود. بر این اساس، آمریکا به‌هیچ عنوان نمی‌تواند معیاری برای قضاوت در مورد حقوق بشر باشد و افشای موارد نقض حقوق بشر توسط آمریکا، یک ضرورت اساسی است که باید مورد توجه قرار گیرد.
از سوی دیگر با بررسی سابقه مداخلات آمریکا در امور داخلی ایران که به موارد گسترده‌ای از نقض حقوق بشر در ایران توسط آمریکا (مانند حمایت سیاسی، اقتصادی و اطلاعاتی از گروه‌های تروریستی و شهادت تعداد بسیاری از مردم ایران، اعمال تحریم‌های اقتصادی علیه ایران و ایجاد محدودیت‌های بسیار در قبال توسعه کشور که برخلاف مقررات بین‌المللی به امنیت شهروندان ایرانی) آسیب زده است، حمایت سیاسی، اقتصادی و اطلاعاتی از عراق در خلال جنگ تحمیلی و تقابل مستقیم با مردم ایران سبب شهادت تعداد زیادی از نیروهای نظامی و شهروندان غیرنظامی ایران شده است.
مقابله با حق تعیین سرنوشت ملت ایران در انتخابات نظام جمهوری اسلامی ایران و تداوم دشمنی و خصومت علیه مردم ایران و مخالفت با حقوق هسته‌ای ایران و پیشرفت‌های آنان در سایر حوزه‌ها و... منجر شده ضرورت افشای مواردی که دولت آمریکا به نقض پرداخته است، آشکار شود.
بر این اساس است که با مصوبه مجلس شورای اسلامی، وزارت امور خارجه مکلف شده است سالیانه موارد نقض حقوق بشر در آمریکا را رسما تهیه و اعلام کند. اگر چه در سال‌ گذشته، وزارت امور خارجه کشورمان برای اولین‌بار، موارد نقض حقوق بشر در آمریکا را در قالب یک گزارش به صورت محدود منتشر کرد، اما ضروری است اولا سالیانه همزمان با اعلام رسمی انتشار این گزارش، متن آن به زبان‌های مختلف ترجمه شده و در اختیار رسانه‌های بین‌المللی و نهادهای بین‌المللی حقوق بشر قرار گیرد. ثانیا از الگوهای موجود مانند گزارش‌های رسمی سالیانه برخی از کشورها در مورد نقض حقوق بشر توسط آمریکا بهره‌برداری شود.
از سوی دیگر در راستای افشای موارد نقض حقوق بشر توسط آمریکا ضروری است مسئولان کشور در کنفرانس‌ها و مجامع بین‌المللی به‌خصوص در دفتر حقوق بشر کشورهای عضو عدم تعهد و سازمان کنفرانس اسلامی با تاکید بر این موارد و حداقل اعلام رسمی این موارد، نقض حقوق بشر در آمریکا را در اسناد رسمی سازمان ملل و سایر مجامع بین‌المللی همواره منتشر و ثبت کنند و با همکاری با سایر کشورهایی که در معرض اتهامات آمریکا قرار دارند توجه عفو بین‌الملل و کمیته حقوق بشر سازمان ملل را به این موارد جلب و در شورای حقوق بشر مجمع عمومی سازمان ملل متحد، آمریکا را محکوم کنند.
پایان پیام/
 

کد خبر 52566

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha