به گزارش خبرنگار سیاسی دفاعی خبرگزاری شبستان، سردار یحیی صفوی دستیار و مشاور عالی فرماندهی کل قوا در نشست خبری همایش ساماندهی سیاسی فضا و اداره بهینه شهر تهران از برگزاری این همایش در دانشگاه تربیت مدرس گفت: این همایش 17 و 18 اسفندماه در تهران برگزار می شود و سومین همایشی است که به صورت تخصصی در رابطه با شهر تهران برگزار میشود.
وی با اشاره به استفاده از ظرفیت علمی دانشگاهها در حل مسایل شهر تهران گفت: آیا دانشگاهها به غیر از مباحث آموزشی و پژوهشی و تربیت مدیران رسالت و مسئولیت دیگری در حوزه های اجتماعی دارند و میتوانند در حل مشکلات به مردم کمک کنند.
وی گفت: دانشگاهها می توانند پیشنهادهای علمی را به دولتمردان و سیاستمردان برای اداره بهتر کشور ارایه دهند.
سردار صفوی اظهار کرد: این هنر دولتمردان است که از ظرفیت بالای دانشگاهی کشور برای گرفتن مشاوره علمی استفاده کنند.
وی با بیان اینکه یکصدهزار عضو هیئت علمی دانشگاهها از اساتید کشور هستند گفت: در حال حاضر هشتاد هزار از این تعداد استاد دانشگاه تحت نظارت وزارت علوم هستند و 20 هزار نفر نیز تحت نظر وزارت بهداشت خدمت میکنند و 4 میلیون دانشجو در حال کسب علم هستند.
وی اظهار کرد: میتوانیم از ظرفیت علمی دانشجویان و اساتید کشور در تنظیم برنامه ششم توسعه استفاده کنیم برنامه ششم توسعه مربوط به سال 95 تا 99 است و در سطح استانی و شهرستانی میتوان از ظرفیت علمی دانشجویان در حل مسایل و مشکلات کشور استفاده کرد.
مشاور عالی فرماندهی معظم کل قوا افزود: در حال حاضر وضعیت تهران مناسب نیست و نمیدانیم در اینده چه اتفاقاتی در مسایل جمعیتی حمل و نقل و مسکن تهران خواهد افتاد اداره شهر تهران اداره یک کشور است به نظر استفاده دولت از وزارتخانه های مختلف برای برون رفت از این مشکلات به صورت تخصصی میتوان از ظرفیت دانشگاهها و مراکز علمی کشور از جمله دانشگاه تربیت معلم استفاده کرد.
وی گفت: ساماندهی سیاسی فضا از مهمترین وظایف دولتهاست تمام دولتها و حکومتها در سطح منطقه ای، ملی و استانی برای بهره برداری از منابع ملی جهت رشد و توسعه رسیدن به عدالت اجتماعی پایداری نیازمند جذب مشارکتهای سیاسی مردم و ساماندهی سیاسی فضا هستند و این تعریف ساماندهی سیاسی فضا از نظر جغرافیدانان است.
سردار صفوی افزود: اهداف ساماندهی سیاسی فضا عبارتند از: تمرکززدایی در ابعاد مختلف به منظور افزایش وحدت سرزمینی و مدیریت بهینه، حفظ بقا ملی، حفظ ارزشها و امنیت ملی سیاسی کشور که برای رسیدن به این اهداف می توان با طراحی الگوی توسعه متوازنی از تمام استانهای کشور تا شهر تهران و استفاده از قابلیتها و توانمندیهای هر استان بهره برد.
سردار صفوی اظهار کرد: اگر تمرکز به سمت سایر استانها هدایت شود دیگر شاهد تمرکز قدرت و ثروت در پایتخت نیستیم و از سوی دیگر توزیع منطقی خدمات رفاهی به منظور برقراری پیوندهای متقابل میان مناطق مختلف نیز که جزء ساماندهی فضاست حاصل میشود.
وی شاخص جمعیت جغرافیا تامین نیازمندهای اساسی، نرخ رشد و ضریب نفوذپذیری را از جمله شاخصهای ساماندهی فضا معرفی کرد.
وی افزود: به عقیده ما جغرافیدانان ظرف جغرافیایی تهران لبریز شده است و در تهران شاهد وحدت ملی از تمام کشور هستیم که به سمت این کلانشهر سرازیر شده است.
وی اظهار کرد: شاخصهای نفوذ در تهران شامل: مد، لباس، پوشش، سبک زندگی، مسکن، غذا خورد و خوراک، رفاه و اخلاق است در حقیقت تهران مدلی است برای سایر بخشهای کشور. از نظر بنده تهران به عنوان چهره نظام سیاسی کشور است و در بسیاری از تحولات تعیین کننده به دلیل این رویکرد ملی باید مشکلات تهران مدنظر قرار داشته باشد.
وی گفت: شان تهران شان دولت و نظام سیاسی است و وضعیت فعلی تهران تا ده سال اینده به سمت بحران هدایت می شود و باید برای دولتمردان تعهدآفرین باشد.
وی ادامه داد: این هماش با حضور اساتید داخلی و خارجی مسیر صحیح ساماندهی فضا را در اختیار دولتمردان قرار میدهد که البته برای ساماندهی تهران باید از شهرستانهای اطراف تهران نیز استفاده کنیم.
سردار صفوی خاطرنشان کرد: همایش ساماندهی فضای تهران یکی از کاربردی ترین همایشها که می تواند در تصمیم سازی دولت برای اداره بهینه شهر تهران کمک کند. این همایش با همفکری اساتید داخلی و خارجی بنا دارد تا به یک سیاستگذاری کلان رسیده و ان را در اختیار دولتمردان قرار دهد.
وی گفت: جامعه علمی دانشگاهی باید برای حل معضلات تهران دغدغه جدی داشته باشند و درخواست ما از تمام دستگاهها حضور جدی در این همایش است. مسایل تهران قابل مسکوت ماندن نیست.
وی افزود: اگر بخواهیم تهران به عنوان یک شهر پیشرفته و آباد با مردمی شاداب معرفی کنیم باید راه برون رفت از مشکلات را نیز ارایه دهیم و اگر قرار است تهران به عنوان ام القری به کشورهای دیگر معرفی شود باید نسبت به حل مشکلات ان اقدام کنیم.
وی گفت: در بخش امنیت شاهد امنیت خوبی در تهران هستیم و اگر این امنیت به خوبی در تهران برقرار شود در سایر استانها نیز این وضعیت خواهد بود.
وی گفت: سرنوشت مشکلات تهران و نظام سیاسی به هم گره خورده است و 60 درصد سرمایه کشور در تهران است و در تهران بالاترین نرخ سرمایه گذاری اقتصادی است و بیش از 52 درصد مالیات کشور از تهران تامین می شود. و روزانه سه میلیون خودرو 2 میلیون موتور و 24 میلیون تردد در تهران انجام می شود و در طی 24 ساعت 3 میلیون نفر از یک میدان تهران عبور کردهاند. جمعیت تهران در صبح و شب تفاوتی 3 تا 5/2 میلیون نفری را نشان می دهد در واقع روزانه تهران پذیرای سه میلیون نفر است و 65 درصد صنعت چاپ در تهران است و 12 گسل زلزله در تهران هست.
وی ادامه داد: مشکل تهران مشکل حکومت است و دولتها می توانند کمک کنند در رفع مشکلات موقتی و سالیانه تصمیم گیری کنند مشکل تهران باید در سطح قوای سه گانه و بالاتر سیاستگذاری شود تا بدانیم در 20 سال اینده باید چگونه تصمیم گیری کنیم البته بخشی از مشکلات تهران در بخش دولتی و بخشی شامل حکومت است تصمیم گیری برای حل مشکلات کلان تهران نیازمند عزم اراده حکومتی است و نیازمند صرف هزینههای بالاست.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر ورود افراد نظامی به مسایل سیاسی و شهری اظهار کرد: سازماندهی سیاسی فضا یکی از تخصصهای جغرافیدانان سیاسی است و بنده در حوزه خود ورود یافتهام و قصد داریم در این همایش به حل مشکلات مردم کمک کنیم برخلاف کسانیکه حرفی را می زنند و اعمال دیگری را انجام می دهند.
وی اظهار کرد: مخاطرات طبیعی تهران بخشی از مسایل مطرح در این همایش است و ما جزو ده کشور زلزله خیز هستیم و 15 سال پیش ژاپنی آمار تلفات زلزله تهران را پیش بینی کردهاند که این آمار بسیار بالاست که با زلزله 7 ریشتری محقق می شود.
وی گفت: مجلس مصوب کرده است مدیریت ناشی از بحران زلزله بر عهده شهردار تهران و شهرداری تهران نیز سازمان مدیریت بحران را تاسیس کرده است اما بحث اصلی اینجاست که ایا مدیریت بحران فقط به شهر تهران مربوط به است و یا شهرستانها و استانها نیز می توانند شامل برنامه های سازمان مدیریت بحران شوند در صورت بروز زلزله 7 ریشتری باید تمام استانها به تهران کمک کنند.
وی با اشاره به سازه های فرسوده در تهران افزود: مناطق 12 تا 17 شامل بافتهای فرسوده هستند که مشکلشان این است که با کوچکترین زمین لرزه در هم می ریزند و مشکل دیگر شهر تهران برجهایی است که مانند قارچ در سطح شهر رویش یافته و عمود بر گسل هستند خطوط برق و گاز و آب نیز بر روی گسلها قرار گرفتهاند که این امر نیز از دیگر مسایل تهران است.
وی در مورد انتقال پادگانها به خارج از شهر افزود: با یک دستور مقام معظم رهبری کل نیروی دریایی سپاه به بندرعباس منتقل شد لشکر 21 حمزه ارتش به تبریز انتقال یافت و تعداد زیادی از مکانهای نظامی با دستور رهبر انقلاب از تهران خارج شدند رهبر انقلاب هر کجا که به نفع مردم و مصالح مردم بوده اند میان مصالح مردم و مصالح نظام آنچه به نفع مردم بوده است را انتخاب کرده اند.
وی گفت: دستورات رهبر انقلاب در رابطه با خروج سازمانهای نظامی از تهران بسیار مثمرثمر بود و بسیاری از اتوبانها از محل پادگانها عبور کرده اند و نیروهای مسلح در خدمت مردم تهران هستند نیروهای مسلح تابعترین نیرو در خدمت رهبر انقلاب بودهاند و همیشه خدمتگذار مردم هستند.
وی در مورد پدافند غیرعامل گفت: پدافند غیرعامل یکی از محورهای همایش است که مدیریت پدافند غیرعامل در تمام استانها تشکیل شده و دولت بودجه خاصی را در این زمینه اختصاص داده است.
خبرگزاری شبستان:سردار صفوی با بیان اینکه مسایل تهران قابل مسکوت ماندن نیست، گفت: تهران چهره سیاسی کشور است که حل مسایل آن نیازمند همکاری دولت و هر سه قوه و نیروهای مسلح است.
کد خبر 525655
نظر شما