برای افزایش پهنای باند کمبود محتوا داریم/ دسترسی به سایت های خارجی در ایران سریع تر از چین است

خبرگزاری شبستان: مهدی افراسیابی با بیان این که در صورت افزایش پهنای باند اینترنت محتوای مناسب برای ارائه به مخاطب نداریم، گفت: در حال حاضر باید به دور از سخت گیری های گذشته، روی تولید محتوای بومی سرمایه گذاری کنیم.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان، مهدی افراسیابی، رییس شبکه ملی فرهنگ مرکز رسانه های دیجیتال امروز با حضور در خبرگزاری شبستان در مورد مفهوم شبکه ملی فرهنگ گفت: شبکه ملی فرهنگ مجموعه ای از خانه های فرهنگ دیجیتال است که با اهداف توسعه فناوری اطلاعات و کاربردهای آن در جامعه ایجاد شده است.

 

افراسیابی ادامه داد: کار شبکه ملی فرهنگ در حال حاضر از نظر اولویت، تولید محتواست و از نظر مصداقی تولید انیمیشن و بازی است. برخی از شبکه های ملی فرهنگ در تولید نرم افزار فعال هستند. شبکه های ملی فرهنگ رابطه ارگانیک و مدیریت متمرکز دارند و یک فعالیت غیرمتمرکز در کل کشور دارند.

 

وی تصریح کرد: زمانی که شبکه ملی فرهنگ تاسیس شد و حتی در حال حاضر استفاده صحیح از فناوری اطلاعات و سواد دیجیتالی به معنای درست توسعه نیافته است و هدف ما این بوده است که این مهم محقق شود.

 

رییس شبکه ملی فرهنگ مرکز رسانه های دیجیتال با بیان اینکه باور ما این است که اقتصاد فرهنگ میسر است، عنوان کرد: می شود کار فرهنگی مقتصدانه کرد. اشتغال و کسب و کار به خصوص با استفاده از فناوری اطلاعات در زمینه فرهنگی میسر است.

 

افراسیابی اظهار داشت: ضمن اینکه بحث تعالی فرهنگ اسلامی وجود دارد ولی در حقیقت می توان گفت شبکه ملی فرهنگ کمترین هزینه را برای دولت دارد چون مردم با پرداخت هزینه خدمات فرهنگی را دریافت می کنند.

 

وی در مورد دولتی یا خصوصی بودن شبکه ملی فرهنگ خاطرنشان کرد: مجتمع های فرهنگ کاملا خصوصی است و ما تنها نقش حمایت، هدایت و نظارت را داریم.

 

رییس شبکه ملی فرهنگ مرکز رسانه های دیجیتال با بیان اینکه ما در بحث بازی 4 سالی است که لیگ بازی های رایانه ای را برگزار می کنیم، گفت: سال اول کل بازی ها خارجی بود اما بازی های سالم. 2 سالی است که بازی های ایرانی را در کنار بازی های خارجی  به لیگ بازی های رایانه ای آوردیم . هدف نهایی ما این است که به جایی برسیم که فقط بازی ایرانی داشته باشیم اما فعلا مجبوریم که بازی های خارجی را هم داشته باشیم.

 

افراسیابی یادآور شد: ممکن است محصولی تولید شود که شاخص ارزشی بالا داشته باشد اما جذاب نباشد لذا ما از یک طرف باید ذائقه مخاطب را پرورش دهیم و به سوی اهداف خود سوق دهیم. از طرفی شبکه توزیع را سر و سامان دهیم  و از طرف دیگر تولید را درست کنیم که محصول وجود داشته باشد. مسلما این یک کار کلان و چند مرحله ای است.

 

وی خاطرنشان کرد: امسال بازی های ایرانی در لیگ بازی های رایانه ای بهتر از سال قبل بود. شرکت کنندگان هم احساس رضایت می کردند. فقط باید حواسمان باشد که این چرخه در فیلمسازی، برنامه سازی و هنر به خاطر جذب مخاطب از اهداف عبور نکند.

 

رییس شبکه ملی فرهنگ مرکز رسانه های دیجیتال در مورد میسر شدن پهنای باند اینترنت در کشور اظهار داشت: ما علاوه بر امنیت، از نظر فنی و تکنیکی هم مشکل داریم. در کشورهای پیشرفته به عنوان مثال 100 مگ ارتباط در منازل همه شهروندان حتی روستاییان داده شده است و هدف گذاری ها در این کشورها برای سال آینده در حد گیگ مطرح است. هدف گذاری ما 2 مگ ارتباط در هر منزل است. در واقع ما هنوز از نظر فنی مشکل داریم.

 

وی با تاکید بر لزوم سرمایه گذاری بر روی تولید محتوای بومی عنوان کرد: با پهنای باند در حقیقت ما راه را برای دسترسی به محتوایی که مورد تایید ما نیست، فراهم می کنیم و در واقع راه تهاجم فرهنگی تسهیل می شود. بر این اساس ما در حال حاضر باید روی تولید محتوای بومی که سخت گیرانه هم نباشد، سرمایه گذاری کنیم.

 

افراسیابی خاطرنشان کرد: سایت های ما که خارج هاست شده را چکار می توانیم بکنیم. برخی سخت گیری ها را می شود کنار گذاشت که محتوا داخل تولید شود و افراد هم شان نظام را رعایت کنند.

 

رییس شبکه ملی فرهنگ مرکز رسانه های دیجیتال یادآور شد: 10 سال پیش به چین رفته بود.م آن موقع 6 گیت برای خارج کشور داشت در عین حالی که در روستاها تا 10 مگ ارتباط داشتند. ارتباط چین با خارج کشور تنگ و فشرده شده بود اما ارتباطات داخلی آسان بود.

 

وی تصریح کرد: اگر محتواها را در ایران تولید و هاست کنیم و دسترسی را آسان کنیم، مطلوب است. معتقدم میزان دسترسی به اینترنت جهانی در کشور ما از دسترسی کره جنوبی و مسلما از چین بیشتر است.

کد خبر 525628

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha