۳۱ عروسک محلی به مسابقه عروسک های محلی اقوام ایرانی ارسال شد

خبرگزاری شبستان: مسئول نمایندگی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سرایان گفت: تعداد ۳۱ عروسک محلی از این شهرستان به مسابقه عروسک های محلی اقوام ایرانی و سایر ملل ارسال شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، محمد عرب امروز (۴ اسفند) به خبرنگاران رسان های گروهی اظهار داشت: همایش عروسک‌های محلی اقوام ایران و سایر ملل با هدف اشاعه مفهوم غنی میراث ملموس و ناملموس عروسک‌ها و معرفی نقش آنها به منظور بیان میراث معنوی قومیت‌ها و خرده فرهنگ‌های ملیت‌ها اسفند امسال در تهران برگزار می شود.

 

وی افزود: اهمیت این هنر بومی و نقش آن در انتقال فرهنگ قومی-منطقه ای به کودکان نسل جدید غیر قابل اغماض است.

 

وی ادامه داد: فراخوان این مسابقه در سطح شهرستان اطلاع رسانی و تعداد 31 عروسک محلی از شهرستان و روستاها که دارای شرایط شرکت در مسابقه و همچنین مرتبط با فرهنگ و آداب و رسوم منطقه بودند جمع آوری و به دبیرخانه برگزاری مسابقه ارسال شد.

 

مسئول نمایندگی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سرایان بیان داشت: اغلب این عروسک‌ها پیشینه تاریخی بیش از 7 دهه داشته اند که توسط مادران و مادربزرگ‌ها برای فرزندان و نوه‌هایشان ساخته می شده اند.

 

عرب افزود: در حین ساخت این عروسک ها، لالایی‌ها و داستان‌ها و شعرهای بومی منطقه خوانده می شده از طرفی مادر، عشق مادری خود را با ساخت آنچه با تمام وجود برای شاد کردن کودکش ساخته می‌شد، به او تقدیم می‌کرد.

 

به گفته وی متاسفانه پس از تجربه زندگی مصرفی، هنرهای سنتی و بومی کم‌کم میان خانواده‌ها حتی خانواده‌های روستایی و عشایری کمرنگ شده است.

 

این مقام مسئول اظهار داشت: میراث فرهنگی شهرستان به دنبال احیاء این هنر ارزشمند در سطح شهرستان و شناسایی هنرمندان و ترغیب علاقمندان به سمت و سوی ساخت عروسک و در نهایت ثبت در فهرست میراث معنوی آنهاست که در کنار لالایی و شعرهای مادرانه واقعا جذاب و دیدنی است.

 

عرب خاطرنشان کرد: عروسک‌های بومی و یا مردم ساخت به عروسک‌هایی اتلاق می‌شود که توسط جوامع محلی و با مواد و مصالح ساده بومی برای بازی کودکان ساخته می‌شوند.

 

وی با اشاره به اینکه ساخت یک عروسک با نحوه لباس پوشیدن، مشاغل اجتماعی، شیوه معماری و سکونت، آداب و رسوم و حتی حالات روانی سازنده را با خود به مخاطب منتقل می‌کند، یادآور شد: این عروسک‌ها به خودی خود برای فروش و یا عرضه عمومی ساخته نمی شوند اما حمایت و گسترش این هنر بومی می‌تواند تاثیر شایانی بر اعتلای فرهنگی جوامع و زنده نگه داشتن خرده فرهنگ‌ها داشته باشد.

کد خبر 525610

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha