خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: ایران در پی خرید ۰ ۵ هواپیمای مسافربری ابرایر از برزیل، توافق ایران و روسیه بر انجام ملاقاتهای دوجانبه مهم، نخست وزیر ایتالیا به ایران سفر میکند، رویکرد رسانههای ضد انقلاب نسبت به انتخابات داخلی ایران از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود. مشروح این اخبار را در گزارش زیر بخوانید:
فارس:
ایران در پی خرید ۰ ۵ هواپیمای مسافربری ابرایر از برزیل است
آن طور که خبرگزاری انگلیسی «رویترز» گزارش کرده است، یک منبع مطلع در دفتر ریاست جمهوری برزیل امروز (دوشنبه) گفت که ایران خواهان خرید 50 فروند هواپیمای مسافربری «ابرایر» از این کشور است.
این مقام برزیلی اعلام کرد که مذاکراتی در این زمینه صورت گرفته است . امبرایر شرکت هوا، فضای برزیل است، که هواپیماهای مسافربری، تجاری و نظامی، تولید میکند.
ایران همچنین مذاکراتی جدی با فرانسه برای خرید بیش از یکصد هواپیمای جدید ایرباس شروع و قراردادهایی نیز منعقد نموده تا ناوگان قدیمی مسافربری خود را این بار با رفع تحریمها بازسازی کند.
واشنگتن: سازمان سیا نقش قابل ملاحظهای در اجرای برجام ایفا خواهد کرد
«دیوید کوهن»، معاون مدیر کل سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) میگوید این سازمان، در کمک به اجرای «برجام»، نقش قابل ملاحظهای ایفا خواهد کرد.
«کوهن» در مصاحبه اختصاصی با WTOP به چالشهای پیش روی واشنگتن اشاره کرد. او تهدیدهای ناشی از داعش، القاعده و گروههای وابسته به آنها را نمونههایی از این چالشها خواند و اضافه کرد واشنگتن علاوه بر آنها با تهدیدهای موشکی کره شکالی، اقدامات روسیه در اوکراین و حضور چین در دریای چین جنوبی رو به رو است.
معاون سیا در بخش دیگری از این مصاحبه به چالشهایی اشاره کرد که به گفته او، کشورهای هستهای مانند ایران و کره شمالی علیه واشنگتن ایجاد میکنند. او سپس به توافق هستهای ایران و گروه ۱+۵ اشاره کرد و گفت که سازمان سیا، نقش مهمی در اجرای این توافق بازی خواهد کرد.
کوهن گفت: «درباره ایران، ما همچنان منابع قابل ملاحظهای را در کانالهای مختلف مربوط به فعالیتهای ایران، صرف میکنیم.»
او، در توضیح بیشتر درباره این مسیرها اضافه کرد: «یکی از آنها، البته، نظارت و کمک بر دیگران برای نظارت بر پایبندی ایران به برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) خواهد بود.»
کوهن، همچنین تأکید کرد توافق هستهای به معنای آن نخواهد بود که سایر «فعالیتهای مخرب ایران» - به ادعای او - تحت نظر نخواهد بود.
این مقام آمریکا گفت: «برای ادامه تمرکز بر فعالیتهای مخرب ایران - خواه در مجاورت ما باشند یا در سایر نقاط جهان - همکاری با دیگران را ادامه میدهیم.»
توافق ایران و روسیه بر انجام ملاقاتهای دوجانبه مهم/بوگدانف به زودی عازم تهران میشود
یک منبع دیپلماتیک امروز (دوشنبه) اعلام کرد که ایران و روسیه بر انجام دیدارهای دوجانبه و رایزنیها درباره تحولات منطقه چون «موضوع سوریه» توافق کردهاند .
به نوشته خبرگزاری «تاس»، این منبع دیپلماتیک بعد از تماس تلفنی بین «حسین امیر عبداللهیان» معاون وزیر خارجه ایران و «میخاییل بوگدانف» معاون وزیرخارجه روسیه و نماینده ریاست جمهوری این کشور در امور خاورمیانه و آفریقا اظهار داشت: «طرفین بحث پیرامون مشکل سوریه را ادامه دادند و توافق کردهاند تماسهای نزدیکی با هم داشته باشند و در همین رابطه بوگدانف به زودی برای ادامه گفتوگوها عازم تهران میشود.»
بر این اساس، رسانههای ایرانی از تقدیم پیام رییس جمهور روسیه به همتای ایرانی خود در هنگام حضور وزیر دفاع روسیه در ایران در روز گذشته خبر داده بودند.
این منبع دیپلماتیک در این زمینه نیز اظهار داشت: «دو طرف درباره جزییات امور در سوریه و تحولات رخ داده به بحث پرداختند.»
مهر:
پولیتیکو: کاخ سفید انتخابات ایران را زیر نظر دارد
رسانه های آمریکایی اعتقاد دارند اوباما و مشاورانش در آستانه برگزاری انتخابات ایران، به طور محسوس اوضاع سیاسی ایران را زیر نظر دارند.
به نوشته پولیتیکو در حالی ایران برای برگزاری انتخابات مجلس و خبرگان آماده می شود که آمریکایی ها به شدت این انتخابات را تحت نظارت دارند. ایرانیها روز جمعه در دو انتخابات پارلمان با ۲۹۰ کرسی و همچنین مجلس خبرگان با ۸۸ نماینده شرکت میکنند.
این نشریه در ادامه این مطلب آورده است که رابطه ایران و آمریکا در آینده می تواند به رشد و توسعه دموکراسی در این کشور منجر شود که البته دولت اوباما چندان به این امر خوش بینی نیست.
بر اساس این گزارش اوباما با دقت بر انتخابات پارلمانی ایران نظارت دارد.
ایران و آمریکا بیشترین افزایش تولید نفت را خواهند داشت
آژانس بین المللی انرژی که از جمله گزارش هایی درباره وضعیت انرژی در جهان منتشر می کند، روز دوشنبه اعلام کرد ایران و آمریکا تا سال ۲۰۲۱ میلادی بیشترین افزایش تولید نفت را به ترتیب در بین کشورهای عضو اوپک و غیر اوپک خواهند داشت.
به گفته آژانس بین المللی انرژی، با این که قیمت های نفت اکنون به نسبت سال های قبل کاهش قابل توجهی یافته، اما در سال ۲۰۱۷ و پس از آن به سرعت بازار نفت بار دیگر متعادل می شود.
آژانس بین المللی انرژی در گزارش سالانه خود از چشم انداز وضعیت بازار نفت در میان مدت، گفت در سال ۲۰۱۷ و پس از آن، صنعت نفت آمریکا شاهد افزایش قابل توجه تولید نفت خواهد بود.
ایران اخیراً شاهد کاهش تحریم های بین المللی پس از توافق جامع اتمی با قدرت های جهانی بوده است.
نخست وزیر ایتالیا به ایران سفر میکند
« متئو رنتزی» نخست وزیر ایتالیا با اعلام این خبر در یک کنفرانس خبری گفت: برنامه تعیین شده برای سفر به ایران در ماه آوریل زمانبندی شده است.
این اولین سفر نخست وزیر ایتالیا به ایران خواهد بود.
این در حالی است که «حسن روحانی» رئیس جمهوری اسلامی ایران بهمن ماه امسال در راس هیاتی به رم سفر کرد. در جریان سفر روحانی به رم اعلام شد که رئیس جمهوری و نخست وزیر ایتالیا برای دیدار از ایران دعوت شده اند.
تسنیم:
رویکرد رسانههای ضد انقلاب نسبت به انتخابات داخلی ایران
روزنامه الاخبار لبنان در گزارشی با اشاره به انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی و پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری در ایران نوشت: چند روز دیگر جمهوری اسلامی ایران شاهد انتخابات دهمین دوره قانونگذاری و پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری خواهد بود. این دو انتخابات در یک روز و به صورت جدا از نظر شکل و مضمون برگزار خواهد شد. انتخابات پارلمانی پیامدهای ملموسی در تمامی سطوح خواهد داشت، اما انتخابات دوم نتایج خود را تنها در تجدید کرسیها و انتخاب مجدد نمایندگان ملت در مجلس خبرگان نشان خواهد داد.
رقابت سیاسی در مجلس شورای اسلامی متمرکز شده است ، چرا که جابهجایی برگههای داخلی آن به معنی ترسیم سیاستهای جدید دست کم در ابعاد داخلی خواهد بود، چرا که پارلمان اختیاراتی در دست دارد که میتواند در بسیاری از مؤسسات دولتی و معیشتی و اجتماعی حاکم باشد. از همین رو بسیاری از کاندیداها شعار ثبات سر داده و بر ضرورت جهش اقتصادی توافق دارند. رقابتهای انتخاباتی نزدیکی در شعارهای مطرح شده بین دو قطب سیاسی در ایران - یعنی اصلاحطلبان و اصولگرایان- وجود دارد و هر کدام از آنها بر ابعاد معیشتی و خدماتی تمرکز دارند. آن ها سعی میکنند نظریه جهش اقتصادی در مرحله بعد از توافق هستهای را دنبال کنند ، این شعار به ویترین مرحله آینده برای بازسازی ساختار اقتصادی ایران تبدیل شده است، البته این موضوع پیچیدگیهایی نیز دارد که قانونگذاران جدید با آن مواجه خواهند بود و باید با حساسیت زیادی با آن تعامل کنند، چرا که تأسیس درست این مرحله در آینده منجر به تقویت جمهوری اسلامی ایران در برابر بحرانها خواهد شد و اوضاع بهتری را در ابعاد داخلی و منطقهای به این کشور خواهد داد.
علاوه بر این محافل تصمیمسازی بینالمللی نیز حساسیت زیادی نسبت به نتایج انتخابات پارلمانی دارند تا میزان تأثیرگذاری سیاستهای اتخاذ شده بر ضد جمهوری اسلامی ایران در گذشته را ارزیابی کنند. آنها میخواهند بدانند تأثیرات توافق هستهای و سیاست باز در قبال ایران در حال و آینده چگونه بوده است. این انتظار انتخاباتی و بررسی نتایج انتخابات بر اساس تمایلات غربیها و آمریکاییها و حتی رویکردهای منطقهای کارکرد خاص خود را دارد. هر نتیجهای که از صندوقهای رأی بیرون بیاید، با دقت کامل از طرف کشورهای خارجی مورد بررسی قرار خواهد گرفت ، آنها میزان مشارکت مردمی و رأیدهندگان و ائتلافها و نتایج انتخابات را به دقت بررسی خواهند کرد که آیا نتایج به نفع اصولگرایان خواهد بود یا اصلاحطلبان یا جریانهای مستقل به همراه یکی از این دو قطب برنده انتخابات خواهند بود. هر نتیجهای که به دست بیاید ، معنای خاص خود را دارد.
از دیدگاه غربیها پیروزی اصولگرایان به معنی شکست سیاستهای غرب بوده که به دنبال ایجاد جدا کردن افکار عمومی مردم از اصولگرایان از طریق محاصره و تحریمها بودند. آنها از حوادث سال 2009 به بهترین نحو برای این موضوع استفاده کردند. پیروزی اصلاحطلبان در این انتخابات نیز به معنی پیشروی غربیها در چارچوب شکستن خط افراطی طرف بازنده در رویکردهای ملاحظه کارانه در تعامل با غرب است و به این ترتیب مرحله جدیدی را بنیان میکند که اجازه بروز دیدگاههای بازتر نسبت به غرب را میدهد.
این دیدگاه نسبت به نتایج انتخابات البته با اشتباه و ابهاماتی همراه است. ماشین تبلیغاتی غرب به ویژه رسانههای فارسیزبان و رسانههایی که از طرف آمریکا تأمین مالی میشوند، سعی دارند اینگونه وانمود کنند که نوعی تردید و تزلزل در میان شهروندان ایرانی ایجاد شده و فضای کنونی کشور دچار اختلال شده و اوضاع برای اجبار به سمت نتایج انتخابات و استفاده از آن در راستای تحمیل معادلات جدید در عرصه سیاست داخلی و درگیریهای مستمر با ایران فراهم شده است. آنها اعلام میکنند که تقابل غرب با تهران با بسته شدن پرونده هستهای ایران به پایان نرسیده است، چرا که محاسبات غرب و آمریکا و دولتهای منطقه با تهران تمام نشده و درگیریهای اساسی برای قراردادن ایران در نقشه مهار شده منطقه و در اختیار گرفتن سیاستهای آن برای انجام سازشهای آینده ادامه دارد. البته این چیزی است که محافل تصمیمساز ایرانی نسبت به آن هوشیار هستند.
اختلافات در برنامه سیاسی بین احزاب، در ایران موضوعی ادامهدار است، اما این اختلافات باعث نمیشود کشور وارد پروژههای بینالمللی شود ، بلکه سیاستمداران ایران در حفظ منافع نظام و دفاع از آن با یکدیگر رقابت میکنند. به این ترتیب صحبت از شکست تمامی محاسبات انجام شده در نتایج انتخابات پارلمانی است، چرا که نظام موسساتی ایران به ملت حق انتخاب رهبران خود تا بالاترین سطوح حتی در سطح رهبر معظم انقلاب را از طریق مجلس خبرگان می دهد. نتیجه انتخابات هرچه که باشد هرم و ساختار مناصب سیاسی در ایران به نظام این کشور چتری را می دهد که قادر به مهار تمامی مسائل و توقف تمامی گریزگاه ها نسبت به ساختار سیاسی کشور بوده و در عین حال فضای گستردهای برای مانور در تمامی ابعاد ضمن چارچوبها و خطوط کلی تعیین شده از سوی نظام تحت نظارت مقام معظم رهبری به آنها میدهد.
علیاف: مناسبات تهران-باکو پس از استقلال آذربایجان روبه رشد بوده است
«الهام علی اف»، در آستانه سفر به جمهوری اسلامی ایران در گفتوگویی ابراز اطمینان کرد که این سفر به تقویت و توسعه بیش از پیش مناسبات بین دو کشور کمک کند.
علی اف با یادآوری اینکه سفر اخیربه دعوت حسن روحانی رئیس جمهوری اسلامی ایران انجام می شود، به چهار دیدار قبلی با رئیس جمهوری کشورمان اشاره کرد و ادامه داد: در این دیدار ها مذاکرات صمیمی در رابطه با همه جنبه های مناسبات دو جانبه انجام شده و اسناد مختلفی در زمینه همکاری های سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و غیره به امضا رسیده است.
رئیس جمهوری آذربایجان افزود: در این سفر نیز حوادث و مسائل منطقه و جهان، مناسبات سیاسی، اقتصادی و فرهنگی دوجانبه به صورت گسترده مورد مذاکره قرار خواهد گرفت و اسناد مختلفی به امضا خواهد رسید .
علی اف در پاسخ به پرسشی درباره استفاده حد اکثر از ظرفیت های موجود روابط و همکاری های دو کشور در زمینه های مختلف گفت: مناسبات بین دو کشور پس از استقلال جمهوری آذربایجان در همه زمینه ها، از جمله روابط اقتصادی و تجاری همواره رو به افزایش بوده است.
رئیس جمهوری آذربایجان افزود: با این حال حجم مبادلات تجاری بارها از ظرفیت های موجود ما پایین تر است و البته برای رفع این وضعیت در روابط تجاری، همچنین برای توسعه همکاری دوجانبه تدابیری اتخاذ خواهد شد.
علی اف به انجام اصلاحات وسیع اقتصادی در کشورش اشاره کرد و گفت: اکنون برنامه هایی برای سرمایه گذاری و خصوصی سازی و بهبود محیط کار برای بازرگانان داخلی و خارجی کارهای وسیعی در جمهوری آذربایجان در حال انجام است.
وی افزود: به نظر ما در سایه این اصلاحات، برای فعالیت بازرگانان و بخش خصوصی ایرانی در جمهوری آذربایجان امکانات جدیدی فراهم خواهد شد.
رییس جمهوری آذربایجان از فعالیت کمیسیون مشترک همکاری های های اقتصادی، تجاری و فرهنگی دو کشور ابراز رضایت کرد و گفت: این کمیسیون چند پیشنهاد جدید ارائه کرده که در حال بررسی است.
علی اف همچنین به فعالیت مشترک ایران و جمهوری آذربایجان جهت تکمیل دالان حمل و نقل شمال- جنوب اشاره کرد و گفت : ما با اتخاذ تدابیر ضروری جهت توسعه امکانات ترانزیتی کشورمان زیرساخت های حمل و نقل را طبق استانداردهای روز بازسازی کرده ایم.
وی توضیح داد: بهره برداری از خط راه آهن بین آستارای ایران و آستارای جمهوری آذربایجان کریدور شمال - جنوب را در حد قابل توجهی احیا خواهد کرد.
رئیس جمهوری آذربایجان در خصوص سطح همکاری های دو کشور در زمینه مبارزه با پدیده شوم تروریسم نیز گفت: تروریسم در حال حاضر یکی از بزرگترین مشکلات تهدید کننده مناسبات متمدن بین المللی، امنیت منطقه ای و ثبات کشورهای مختلف است.
علی اف گفت که توسعه جغرافیای تروریسم بین المللی همه کشورهای جهان از جمله منطقه ما و به صورت جداگانه هر کشور را به صورت جدی نگران می کند و باید هم نگران کند و در نتیجه جنگ و مناقشات در آفریقا، گستره شوروی سابق و خاورمیانه، میلیونها نفر از خانه و کاشانه خود آواره شده، ساختارهای ملی اقتصادی نابود و فاجعه انسانی به واقعیت تلخ روز تبدیل شده است.
علی اف گفت: جمهوری آذربایجان در زمینه مبارزه با تروریسم بین المللی طرفدار ابتکارات و تدابیر واقعی است.
وی افزود: ما چه در چارچوب سازمان های بین المللی، چه در مناسبات دوجانبه به مسائل همکاری در زمینه تامین امنیت اهمیت ویژه ای قائل هستیم چرا که هر کشوری فقط در شرایط ثبات، امنیت و صلح می تواند سختی ها را رفع و پیشرفت کند و جمهوری آذربایجان همراه با ایران و کشورهای دیگر در حل مشکل تروریسم بین المللی برای ادامه حمایت خودش آمادگی دارد.
رئیس جمهوری آذربایجان در پاسخ به این پرسش درباره میانجیگری گروه مینسک سازمان امنیت و همکاری اروپا ویژه حل مناقشه قره باغ گفت: در نتیجه تجاوز ارمنستان به جمهوری آذربایجان در اوایل سالهای 1990، 20 درصد از خاک جمهوری آذربایجان که در سطح بین المللی شناخته شده بود اشغال شده و مردم ما در معرض پاکسازی قومی قرار گرفته، بیش از یک میلیون آذربایجانی از خانه خودش آواره شده است.
علی اف گفت که در اراضی اشغالی تمامی زیرساخت های اقتصادی و اجتماعی، آثار فرهنگی، از جمله مساجد نابود و ویران شده است و ارمنستان از اجرای تمامی قطعنامه های سازمان ملل و دیگر سازمان های معتبر جهانی مبنی بر طلب آزادی اراضی اشغالی امتناع می کند.
رییس جمهوری آذربایجان افزود: متأسفانه جامعه جهانی تا به امروز برای دستیابی به حل این مناقشه در چارچوب اصول و موازین حقوق بین الملل هیچ ساز و کار واقعی برای تأثیر بر ارمنستان ارائه نکرده است و از جمله فعالیت گروه مینسک سازمان امنیت و همکاری اروپا که به منظور حل مناقشه تاسیس شده تا به امروز هیچ نتیجه ای نداشتنه است.
علی اف افزود: با اطمینان می توان گفت در ادامه این اشغال به مدت بیش از 20 سال، سیاست دوگانه که در جهان مشاهده می شود نیز بی تأثیر نیست و شواهد نشان می دهد مجامع بین المللی نسبت به حوادث مشابه در نقاط مختلف جهان برخورد انتخابی دارند.
وی افزود: برخی اوقات حادثه اشغال به صورت قاطع محکوم می شود و همراه با این برای حل مشکل ساز و کار تأثیر جدی ارائه و در مدت کم بکار برده می شود ولی متأسفانه نسبت به مناقشه ارمنستان- آذربایجان در قره باغ کوهستانی برخورد منفعلانه مشاهده می شود و نسبت به طرف های مناقشه، یعنی به اشغالگر و کشوری که در معرض اشغال قرار گرفته است با یک چشم نگاه می شود.
علی اف گفت که این بی عدالتی همچنین از برخورد تبعیضی نسبت به جمهوری آذربایجان بخاطر کشور مسلمان بودن - یعنی از تبعیض دینی نشأت می گیرد و ما این همه بی احترامی صریح نسبت به حقوق بین الملل، تلاش برای برائت آشکار از سیاست اشغالگری را نمی توانیم درک کنیم.
رئیس جمهوری آذربایجان گفت: باید یادآوری کنم که کشورهای اسلامی از جمله ایران هم در سازمانهای بین المللی و هم در چارچوب دوجانبه همواره از تمامیت ارضی جمهوری آذربایجان حمایت کرده و ضمن تشکر و قدردانی از ایران این را بعنوان جلوه مناسبات برادری و دوستی بین دو کشور از یک طرف، احترام تهران به حقوق بین الملل از طرف دیگر تلقی می کنیم.
وی افزود: در قطعنامه و سندهای متعدد سازمان همکاری اسلامی سیاست اشغالگری بخش هایی از جمهوری آذربایجان توسط یک دولت خارجی محکوم و از این کشور درخواست شده به اشغال خود پایان دهد و ما از همه تلاش ها جهت حل مناقشه ارمنستان-آذربایجان، قره باغ کوهستانی به صورت عادلانه و در چارچوب اصول حقوق و موازین بین المللی، همچنین از پیشنهاد و ابتکارات کشورهای اسلامی و منطقه ای حمایت می کنیم و ارج می نهیم.
علی اف افزود: باورمان بر این است از این به بعد نیز در جهت حل عادلانه این مناقشه حمایت ها ادامه خواهد یافت.
رئیس جمهوری آذربایجان در پاسخ به پرسشی در باره وجود برخی شایعات در مورد محدودیت فعالیت های دینی مسلمانان بخصوص شیعیان در جمهوری آذربایجان گفت: همانطوری که گفته شد این نوع خبرها فقط می توانند شایعه باشند.
الهام علی اف افزود: در جمهوری آذربایجان در طول تاریخ هیچ وقت تبعیض دینی و ملی نبوده است و نمایندگان اقوام، مذاهب و ادیان متفاوت همواره در شرایط صلح، امنیت و تفاهم متقابل در کنار هم زندگی کرده اند.
به گفته وی، قانون اساسی و قوانین موجود جمهوری آذربایجان آزادی بیان و دینی را به صورت کامل تضمین می کند و در زندگی روزانه نیز کسی مانع فعالیت دینداران نمی شود.
علی اف یادآورشد که در زمان شوروی در جمهوری آذربایجان فقط 17 مسجد فعال بود و پس از استقلال تعداد اماکن دینی و مساجد در کشور خیلی افزایش یافته و در حال حاضر در باکو و مناطق مختلف بیش از 2 هزار مسجد وجود دارد.
رئیس جمهوری آذربایجان گفت: در زمانی که در برخی کشورها اختلافات سنی و شیعه تشدید می شود در ماه ژانویه سالجاری در مسجد حیدر باکو سنی ها و شیعیان با هم نماز وحدت اقامه کردند و در حال حاضر که در جهان، اسلام ستیزی گسترش یافته است ما برای تقویت همبستگی و وحدت در بین کشورهای اسلامی تلاش می کنیم.
علی اف افزود: تفاهم متقابل، تشکیل محیط اعتماد، ارج نهادن به منافع عمومی، مبارزه علیه اسلام ستیزی و امیال منفی مشابه بایستی سنگ بنای همبستگی اسلامی باشد و جمهوری آذربایجان در این مسیر تلاش های خودش را در آینده نیز ادامه خواهد داد.
ایرنا:
رومانی و ایران خواهان گسترش همکاری های علمی و پژوهشی هستند
وزیرعلوم وتحقیقات رومانی وسفیر جمهوری اسلامی ایران دربخارست در نشستی با اشاره به روابط خوب دو کشور خواهان گسترش مناسبات وهمکاری های علمی، پژوهشی وفناوری بین دو کشور شدند.
«آدریان کوراژ» روزدوشنبه درنشستی با «حمید معیر» ضمن ابراز خرسندی ازانجام این ملاقات به قابلیت های علمی دو کشور اشاره و ابراز امیدواری کرد که با توجه به ظرفیت وقابلیت های علمی دو کشور درآینده نزدیک شاهد گسترش مناسبات و روابط علمی درسطوح عالی باشیم.
وی افزود: براساس آمار موجود اکثریت دانشجویان ایرانی دررومانی در رشته های مهندسی و پزشکی مشغول به تحصیل هستند وبا توجه به قابلیت ها وظرفیت های علمی دو کشور مناسب است که همکاری های علمی و پژوهشی دو جانبه در زمینه های مختلف گسترش یابد.
وزیرعلوم وتحقیقات رومانی با تاکید براینکه دراین خصوص باید سطح مراودات وهمکاری ها توسعه یابد، گفت: وزارتخانه های علوم دوکشور می توانند درزمینه های گسترش همکاری علمی وفناوری وپژوهشی، انتقال فناوری های نوین، تبادل دانشجو واستاد، تقویت همکاری های مستقیم دانشگاهی وهیات های علمی دانشگاه های دوکشور یادداشت تفاهم همکاری امضا کنند.
وی همچنین همکاری های پژوهشی درخصوص شیمی، انرژی، گاز، اقتصاد، پزشکی، افزایش تبادل دانشجوی بورسیه، انجام تحقیقات مشترک علمی راازدیگر زمینه های همکاری بین دو کشور بر شمرد.
وزیرعلوم رومانی همچنین امضای یادداشت تفاهم نامه جدید میان وزارتخانه های دو کشور را جهت توسعه همکاری های علمی مهم وضروری دانست وابراز امیدواری کرد که در فرصت مناسبی در آینده نزدیک بتواند از جمهوری اسلامی ایران بازدید کند.
سفیر جمهوری اسلامی ایران در رومانی نیز دراین ملاقات با تاکید بر نیاز گسترش همکاری های علمی وفناوری بین دوکشور، افزود: ما بعد ازبرجام انتظار داریم که روابط بین دو کشور گسترش بیشتری داشته باشد.
حمید معیر افزود: جمهوری اسلامی ایران با رویکردی سازنده راهکارهای تقویت مناسبات دو کشور با محوریت گسترش همکاری های علمی وفناوری، آموزشی و پژوهشی را دنبال می کند و علاقمند است که دراین راستا گام های موثرتری در روابط دوجانبه برداشته شود.
وی در ادامه گفت: جمهوری اسلامی ایران بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در زمینه های مختلف علمی پیشرفت های قابل توجهی کرده است. بر اساس آخرین آمار از پایگاه معتبر استنادی علوم بین المللی SCOPUS، ایران در سال 2014 با تولید 25 هزار 217 مقاله رتبه اول منطقه خاورمیانه و رتبه پازدهم درجهان را دارد.
سفیر کشورمان دربخارست افزود: دانشگاه های ایران درمیان دانشگاه های برتر دنیا قرار دارند و 8 دانشگاه ایران جزو 800 دانشگاه برتر جهان شاخته شدند که همین موضوع باعث اقبال گسترده دیگر کشورها به همکاری علمی و فن آوری با ایران شده است.
وی گفت: در دوره پسا تحریم شاهد افزایش تمایل بسیاری از کشورها از جمله اتریش، آلمان، ایتالیا، اسپانیا، فرانسه، بلغارستان، ژاپن، اندونزی ونیز سایر کشورها برای همکاری علمی و فن آوری ودانشگاهی با ایران هستیم. هم اکنون بیش از 80 درصد دانشگاه های کشور ایران با دیگر کشورها همکاری علمی دارند.
وی همچنین همکاری دوجانبه ایران و رومانی در زمینه علمی و دانشگاهی را قابل گسترش و توسعه دانست وافزود: دربرخی ازدانشگا ه های ایران 76 درصد از دانشجویان را بانوان تشکیل می دهند.
معیر درادامه افزود: جمهوری اسلامی ایران تقریبا درتمام زمینه های فن آوری ازجمله نانو تکنولوژی، بیوتکنولوژی، هوا فضا، علوم هسته ای، توسعه پزشکی، تحقیقات سلول های بنیادی شبیه سازی، پیشرفت های چشم گیری داشته است و در حال حاضر 33 پارک علم و فن آوری در سراسر کشور وجود دارد.
اسپانیا در صنعت پتروشیمی ایران سرمایه گذاری می کند
همزمان با علاقه شرکت های بزرگ اروپایی برای حضور در صنعت پتروشیمی ایران، شرکت سرکوبه اسپانیا برای حضور در کشورمان اعلام آمادگی کرد.
«مارسلو آلبرتو ریوداوتس اسلانگن» مدیر صادرات شرکت سرکوبه اسپانیا در دیدار با مرضیه شاهدایی مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی، از ابراز علاقه شرکت متبوع خود برای حضور در پتروشیمی دماوند و فاینانس بلندمدت برای این طرح خبر داد و گفت: برای دومین بار است که در ماه های اخیر در ایران حضور داریم و امیدواریم مذ اکرات برای حضور در پتروشیمی دماوند به نتیجه برسد.
براساس این گزارش، «امیرحسن فلاح» مشاور فاینانس و مدیر توسعه سرمایه گذاری شرکت ملی صنایع پتروشیمی نیز در این دیدار گفت: پتروشمی دماوند از سوی سازمان خصوصی سازی در حال واگذاری است.
وی افزود: براین اساس شرکت اسپانیایی در صورت انعقاد قرارداد در زمان واگذاری پتروشمی دماوند باید با مالک جدید کار کند.
پتروشیمی دماوند یک مجتمع یوتیلیتی (تولید خدمات جانبی صنعت پتروشیمی) است که در منطقه عسلویه قرار دارد.
نظر شما