مصطفي حسنوند، كارشناس ارشد علوم سياسي استان لرستان در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در خرم آباد، اظهارکرد: امروزه در حكومتهاي مبتني بر دموكراسي، مردم به عنوان منشاً حكومت و صاحبان اصلي قدرت به حساب آمده و قدرت از طرف آنان با شيوههاي معين به نمايندگان واگذار ميشود.
وی افزود: در دموكراسي، تفكيك قوا به عنوان اصلي مهم رعايت شده و قدرت به شكل مناسبي توزيع ميشود. يكي از اركان اساسي در نظامهاي دموكراتيك، پارلمان يا مجلس نمايندگان است كه به عنوان قوايي مؤثر و كارآمد كار ويژههاي مهمي را در امور مختلف كشورها بر عهده دارد.
حسنوند، خاطرنشان کرد: جمهوري اسلامي ايران نيز به عنوان كشوري دموكراتيك با آموزه های ارزشي و اسلامي، داراي قانون اساسي مدون و نظاممند و برخوردار از قواي سهگانه با رعايت اصل تفكيك قوا ميباشد كه توزيع قدرت در آن به شيوههايي مبتني بر انتخابات و مشاركت مردم معين گرديده است.
وی ادامه داد: يكي از ركنهاي اساسي در نظام جمهوري اسلامي ايران مجلس شوراي اسلامي است كه وظايف عمده قانونگذاري و نظارت را بر عهده داشته و نمايندگان به صورت عمدهاي با نفوذ بر سيستم مديريتي حوزه انتخابيهشان در روند پيشرفت و پسرفت حوزههاي مختلف تأثيرگذار ميباشند.
این کارشناس ماسئل سیاسی ابراز کرد: تا كنون 9 دوره مجلس شوراي اسلامي پشت سر گذاشته شده و آنچه كاملاً در خور توجه است مشاركت گسترده مردم و ميزان رأي ملت در راهيابي كانديدها به مجلس و پوشيدن جامه وكالت شهروندان ايراني ميباشد.
وی خاطرنشان کرد: با عنايت به نزديكي انتخابات دهمين دوره مجلس شوراي اسلامي نكتهاي اساسي كه توجه ويژهاي را ميطلبد، بررسي عملكرد كانديداهاي احتمالي جهت كسب آرا و جلب نمودن افكار عمومي به سمت خويش است.
حسنوند، ادامه داد: در اين برههي زماني، تقريباً كانديداهاي احتمالي كه قصد حضور در اين عرصه را دارند مشخص شده و از ماهها قبل فعاليتهاي انتخاباتي خود را به صورت غيررسمي آغاز کرده اند.
وی گفت: يكي از راههاي شناسايي جهت انتخاب صحيح كانديداها، بررسي عملكرد مديريتي گذشته، ارزيابي ميزان موفقيت در مسوليتهاي پيشين، داشتن تجربه و آشنا بودن با سازوكارهاي حاكميتي، ارائه راهكارهاي مناسب براي كاهش و برون رفت از معضلات مهم جامعه نظير بيكاري و نارسايهاي اقتصادي و آشنايي با نوع تفكر آنان و يا ديگر لازمههاي اين مهم نظير شیوه بيان و سخنوري، قدرت ارتباط اجتماعي، وابستگيهاي سياسي، قدرت اثرگذاري، نوع شخصيت و میزان نفوذ و ... افراد فوق ميباشد كه تلاش شهروندان در راستاي بررسي مجموعه عوامل فوق نشان از سلامت ذهني و شكلگيري جامعهپذيري صحيح براي انتخاب مناسبترين گزينه احتمالي است.
وی خاطرنشان کرد: متأسفانه موضوعي كه اين روزها ذهن هر شهروند متعهدي را در لرستان به تأمل وا ميدارد و دل هر انسان فرهيختهاي را به درد ميآورد، استفاده نابهجاي معدودی كانديدها از شيوههاي غیراخلاقی و بهرهمندي آنان از ابزارهاي غير انساني جهت به دست آوردن آراي افراد ضعيف جامعه (از نظر اقتصادي) ميباشد.
حسنوند، ادامه داد: در اين شيوه كه از انسانها با نگرشي ابزارگونه سوءاستفاده ميشود، نقطه اساسي وضعف اصلی آنان كه كمبود اقتصادي است مورد هدف قرار گرفته و با روشهاي مختلفي نظير اعطاي مبالغ ناچيزي پول، توزيع اقلام مصرفي مورد نياز، توزيع غذا به صورت مقطعي، به كارگيري مهرهها و عناصر مديريتي در سازمانها و نهادهايي كه با معشيت مردم سر و كار دارند و اعطاي امتياز فقط در صورت رأي به كانديد مورد نظر و دهها مورد غير اخلاقي و غير شرعي ديگر، حق آزادي انسانها در انتخاب گزينهي مناسب به روشني سلب شده و آزادي عمل آنان در اين زمينه زير علامت سؤال بزرگي قرار ميگيرد.
وی تاکید کرد: این مهم نشان از تلاش آنان برای راه یابی به مجلس ولو به قیمت زیر پا نهادن اصول انسانی و شرعی و تضعیف حقوق قشری از شهروندان زحمتکش و محترم این مرز و بوم دارد که انصافاً حق عظیمی بر گردن نظام اسلامی و پیشبرد آن در مقاطع مختلفی داشتهاند.
این کارشناس ارشد مسائل سیاسی، تاکید کرد: شايسته است نهادهاي نظارتي و مسئولين مربوطه موضوعات ذكر شده و آسيبهاي موجود در اين بحث را با اشرافيت گسترده و دقت نظر بيشتري مد نظر قرار دهند تا خداي نكرده حق انتخابي كه در نظام مردمي و اسلامي برگرفته از خون هزاران شهيد، به امت واگذار گرديده است، دچار كوچكترين خدشهاي نشود.
وی افزود: مستعضفاني كه به قول امام خميني(ره) صاحبان اصلي اين مملكت هستند به خاطر تنگدستي ناگزير به انتخابي از روي استيصال و ناچاري نگردند تا انشاءالله شاهد حضور گسترده مردم و مشاركت هر چه بيشتر آنان در پاي صندوقهاي رأي براي گزينش اصلح و درست در انتخابات دهمين دوره مجلس شوراي اسلامي باشيم.
نظر شما